Stallrosen

Alla inlägg under september 2013

Av Kerstin - 21 september 2013 07:40

I torsdags då lilla dottern fyllde 10 år så var de ju hos sin pappa, eftersom jag skulle ha jobbat. Nu blev jag ju hemma pga feber och förkylning, men det kunde ju ingen sia om. Men igår fick jag rå om dem en stund efter skolan. Jag var lite febervarm på morgonen, men en alvedon senare så kunde jag ta mig till shopping centret och införskaffa lite presenter. Några var klara, men jag kände mig inte riktigt nöjd.

Dottern hade önskat sig lite kläder och "riktiga" skisspennor och skissblock"...

 

Och nog tycker jag det ser ut som om jag lyckades göra henne glad! 

Med riktiga skisspennor så menar jag de som är lite mjukar att teckna med och som man kan "sudda ut" skarpa konturer med fingret så det blir mjuka linjer och skuggningar. Det är en väldans skillnad att teckna med dem ist för en vanlig blyertspenna. 

 

Sonen fick ju naturligtvis också en liten present.

Sedan blev det lite tårta och småprat om kalaset som dottern ska ha hos sin pappa i år. Jag har ju visning på huset på söndag så här står städning på schemat, jag bär, slänger och sliter. Ramlade ner i soffan vid 22-tiden igår och skulle kolla vad det fanns att se på TV:n, tryckte på info knappen och då kommer ju tv tablån upp, men det är ju fortfarande en liten tv ruta uppe till vänster. Efter en halvtimme kom jag på att jag satt och kollade på en film i den lilla rutan medans tv tablån fortfarande va uppe... Trött??!!  Ha ha!! Här om kvällen släppte jag ut Sköldiz, när jag sedan gick upp för att lyfta tillbaka honom i sitt blöta boende så hittade jag honom inte. Efter lite krypande på golvet så såg jag tillslut honom längst inne i det mörkaste hörnet under en byrå... Innan jag gick upp och tog in honom så släppte jag ut Dexter för kvällspinken.... En timme senare här jag ett lite ynkligt skall utanför dörren... Opps, glömde visst ta in honom...    Tja , jag är lite trött och visst kan man skylla lite på feberyran också eller?!

Men faktum är att det varit lite mycket sista veckorna, för ibland kommer jag inte riktigt ihåg om jag tagit in hästarna och så... Då är det bara att gå ut och titta.. För det har hänt att jag glömt även det, fast det var på den tiden jag jobbade bra många fler timmar per dygn än jag gör nu.


Hittade ett så gulligt klipp på klickerträning, men jag får inte in det hit, ska jobba vidare på det, annars får ni se det när jag och Sullivan kan göra samma sak. Hi hi! Dottern såg ett klipp igår om klickertränade marsvin så när jag kom upp sedan så var hon i full gång med att träna en av tjejerna. 


Curre jobbar på och sköter sig mycket bra. Han är otroligt klok den lilla killen. Nu går han snällt fram och väntar på signal innan han får hoppa upp på stoet. Det ni!! Hon är bra hon som har han nu och han är ju bra hanterad redan från början samt att han är riktigt bra i huvudet så det förvånar mig faktiskt inte. Har även blivit "vän" på fejjan med hon som har Curres pappa. Det är ju skoj att få följa dem och kul för henne att höra hur det går för en av avkommorna.


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 19 september 2013 15:07

Här är ett ihop klipp från andra gången han löshoppade, jag har oxå filmat, men vet ju inte hur man klipper ihop osv... Jobbar på att lära mig det. 

Min fina lilla kille!


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 19 september 2013 13:00

Ja det regnar och regnar och regnar här... Gräsmattan på baksidan upp mot stallet står under vatten... Då kan ni föreställa er hur mycket det regnar.. Allt är blött, jag, regnkläderna, hundarna, gloven, hästarna och täckena... 

Dessutom så bröt febern ut ordentligt i natt och igår hade jag ju tappat rösten. Kände mig allmänt matt igår och lite små varm, men natten som va bestod av svett, frossa, svett och frossa... Nu fick jag i mig en alvedon och pallrade mig ut med hästar och hundar. Ska vila en stund innan jag tar stallet, vila och sedan in med gänget igen.. Får bli en kort kvällstur med dogsen.

Idag fyller dottern 10 år och jag får inte träffa henne... Känns lite tungt... Men vi kan ju pratas vid och fredagen är vikt för lite extre mys.

Nu ska jag gå och snora, plocka lite och vila en sväng..


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 17 september 2013 20:47

Dagen började ju lysande, men tjock hals, ont och lite hosta. Ute hällregnade det och då snackade vi hällregn. När jag sedan skjutsade ungarna till skolan så sa jag att det var trist att det regnade då jag ville pröva sadeln på Hero och rida en sväng. Det är lugnt säger dottern. "Passa på att rida när brorsan har gympa, då är det uppehåll så de kan vara ute." (ett litet hån flin från henne också). Så satt jag och åt frukost och ser hur regnet sakta men säkert avtar och det blir allt ljusare. Snabbade mig ut med hundarna och sedan svidade jag om till ridkläder. Där hände ju också något lustigt, har inte använt min vanliga sport bh sista 2 veckorna eftersom vi bara skrittar. Normalt har jag den på hyskan längst ut, idag var jag tvungen att sätta den på de längst in?! Mina favvo ridbyxor börjar dessutom bli lite stora. Hmm...

Nåja, ut och prövade sadeln som satt som en smäck på Hero!! Tjohoo!! Då var det bara att kliva upp då och se om den passar mig också. Och visst gjorde den det! Lite hård, men det visste jag ju. Vi red en sväng i skogen, jägarna borde ha lättat lite avtryckar fingret och jag hade ju min rosa väst så vi syntes och dessutom så satte jag på musiken i telefonen, så vi hördes dessutom. På hemvägen blev han lite "taggad", inte stressad som han blev förut, men lite taggad. Samlade ihop honom lite och satte honom i jobb istället. Han skötte sig utmärkt, lugnade ner sig bra och så fick jag bara den där känslan att jag skulle pröva samla honom liiite till och vips så fick vi (för honom) några riktigt fina tramp steg!! Oj vad skoj det blev!! Strunt samma att den ena av hans boots satt fast i leran en bit bort liksom.

Hem och fixade och donade, telefonen ringde... "Hej det är ...., jag ville bara säga att du nu är anställd hos oss." VA!!?? Svarade jag.. Jodå så var det, jag har ju ringt och frågat, men det var ju inte aktuellt än, inte på länge. Men det var det ju, 6 månader tidigare än de sagt tidigare!! Tjoohoo!!! Så vet ni vad?! Nu kan jag planera in semester mm!! Hi hi!! 

Hämtade hem goungarna och vi fortsatte med städandet. Finns ju alltid att plocka och fixa, gör man en sak så ser man ju hur rörigt det är i andra hörnet.

Efter middagen gick hundarna och jag för att hämta Heros boots, naturligtvis låg den i slutet på vägen vi ridit.. Men vad gjorde det när det i princip va uppehåll ända tills vi svängde in på gården igen! 


Summa sumarum så har dagen varit RIKTIGT bra tycker jag!

Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 17 september 2013 08:41

Ja jösses så det började regna i går då. Hästarna var genom frusna på nolltid, till och med Sullivan som jag aldrig sett stå och skaka hade dragit ihop sig och såg så ynklig ut. Det blev in med pållarna efter att jag tagit en kort, men ack så blöt hundpromenad. Var blöt rakt igenom regnstället på 10 minuter.. Hästarna fick på sig mystäcken och hö att mumsa på och alla var nöjda över att få mysa inne. Jag med myste, då båda barnen var med i stallet och pysslade på med pållarna, lite extra kärlek och pyssel medan täckena mm fixades. 

Sprang in på vår lilla Ica butik när jag hämtade ungarna tidigare på dagen och de hade gröna växter inklusive krukor för 20,-/st. Jamen vad bra tänkte jag fattas ju någon växt. Det slutade med 10 växter!! Opps!! Lite beslutsångest, japp.. He he, men nu efter att ha städat, putsat fönster mm mm så börjar det ju blir riktigt trevligt här hemma. Och med lite nytt grönt så blev det så väldans mysigt, bytte ut lite trasiga glödlampor under kvällen och kände mig riktigt nöjd när jag väl damp ner i fåtöljen med en stor mugg te. Man kanske ska bo kvar... Ha ha!! Nej då, det ska jag inte.. 

 

Nu får vi bara se hur länge de överlever...

Kanske ska ordna någon form av vadslagning?!

  

Hade tänkt få provrida sadeln idag, men jag tror jag hoppar det. Här VRÄKER det ner regn!! Kanske lättar lite under dagen. Blir heltäckad häst idag så har jag ju möjligheten i alla fall. Annars får jag väl pyssla på inne istället då.


Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 15 september 2013 13:55

Blev till att fixa lite ute i går. Xet fick inte heller gräsklipparen att fungera längre stunder, så då ringde jag till en som klipper mot betalning, så nu hoppas jag på uppehåll så det kan bli klippt innan visningen. Hade varit perfekt idag, men nu är det ju söndag... 

Dottern hade lite tråkigt eftersom sonen hade kompis här så Sullivan fick sig en ordentlig pysselstund. Otroligt snäll och tålmodig som vanligt. Dottern släpade omkring en pall framför och bredvid honom allt eftersom han skulle bli fin och han bara står helt still och väntar på vad som ska hända. Inget nafs, inget tjafs... Otroligt fin barnponny. Curre är ju precis likadan. Welshar är verkligen framavlade till barn. Så här fin blev Sulle. Det är första gången dottern gör en sådan här manfläta så jag tycker nog hon har lite talang för det. Hi hi!

   

Mina sötnosar!

Men nu har jag som vanligt inte tid med er...

Carpe Diem!

Kerstin





Av Kerstin - 15 september 2013 02:18

Jag skulle ju ta en bloggfri helg, men pållarna ställer ju till det för mig så det går ju tydligen inte.. För jag utgår ju att ni absolut måste veta ALLT (det mesta) vad de gör.. Eller?! Som nu när de skulle trimma till gräset, men vad gör de då?? Jo trimmar till äppelträdet istället!!! Ingen ordning på något eller någon!

     

Lite sura va de allt sa Hero!

(Och för alla er dom oroar er, NEJ, de fick faktiskt inte äta äpplen hela tiden. Höll koll, vill inte ha varken fulla hästar (för ni har väl läst artikeln om den fulla älgen här ute på Ön??!!) eller hästar med kolik!!)

   

Och medan lilla Prins kolla om det är ström i  tråden så funderar Hero på om han kanske skulle ta ett pass på studsmattan...

Prins förresten är ju en lustig krabat. Han har fått gå ute själv på gräsmattan en timme på kvällarna, men tror ni det duger åt honom.. Nej då, antingen har jag hittat honom i höförrådet eller så har vi fått hämta honom uppe i skogen... SHETTISAR!! ♥

Annars faktiskt inte mycket nytt under solen. Mer än att det faktiskt både lyser och värmer fortfarande, visst är det fantastiskt!! 

Carpe Diem!

Kerstin

Av Kerstin - 13 september 2013 08:27

Igår blev en full rulle dag, ändå känns det som om jag inte fick något gjort, hur är det möjligt?! Började dagen med att ragga upp en pålitlig bil. Sedan blev det en massa små ärenden, hämtade min "nya" dressyrsadel, samt en sadelvagn (nu när det ska tränas och tävlas framöver ). Nåja, nu ska vi inte va sådana, den är nog bra att ha ändå... Den passade väldigt bra i bilen iaf... hi hi!

 

Sadel är en Husar. Har haft en märklig hat/kärlek till dem under min ridkarriär. 

En häst jag red och tävlade i mina unga år hade den och jag ogillade den skarpt väldigt länge, men till slut så märkte jag att den var faktiskt helt ok. En rätt hård sadel att sitta i, smal midja, vilket passar mig perfekt och inte allt för djup att sitta i. Är ju korta stroppar på den, vet inte varför jag inte gillar det på dressyrsadlar, men det blir säkert bra, har för övrigt inte hunnit pröva den än heller.

Helst av allt vill jag ha en Caprilli, men plånboken säger nej än så länge. Ska först se om jag hittar en Caprilli att pröva på honom och se om han över huvud taget kan ha den.

Sedan släppte jag av min dressyrsadel hos en hästkompis, hennes häst kunde inte ha den, men den låg som en smäck på en annan häst i stallet så förhoppningsvis så blir det en affär där.   

For in på Ica och köpte mig en råsaftcentrifug, tror jag de heter... Så nu ska här göras juice!! Barnen blev mer eld och lågor över den än glassmaskinen som jag köpte i våras... Ha ha!! Kloka barn!

 

Så här ser den ut i kartongen iaf... Ska prövas idag..

Tillbaka och bytte bil, hem, packa upp maten mm. Hann fixa lite innan det var dax att hämta barnen, mellis och lite mer utefix. Middag, hästar in, in med hundar och unge i bilen och iväg till scouterna. Så medan ungen lärde sig göra knopar eller vad man nu gör på scouterna så tog jag och hundarna oss en rask promenad i 1,5 timme. Blev ett dopp i sjön också, inte jag då, men Dexter och till o med Eddie "råkade" gå ut en bit!!! 

 

Dexter tvekade som vanligt inte, men att det blivit lite kallare märktes då han inte ville vara i lika mycket som han normalt är.

Det var ganska ljust när vi gick iväg och folk tittade konstigt på mig där jag gick med min super snygga rosa reflexväst, men innan vi kom tillbaka så var det riktigt mörkt!! Det går fort nu.

 

Super snygga och sköna västen... Hi hi!!


Flyttfåglarna börjar packa ihop och dra sig iväg. Vi såg och hörde en hel skock igår. Vi funderade väldigt vad det va som lät innan den väl kom fram över trädtopparna.


Idag blir det väl till att fortsätta försöka fixa lite, skulle vilja rida och prova sadeln, men får se vad jag hinner. Känns som huset är viktigast nu.


Curre fick ÄNTLIGEN komma till i går och ingen var väl lyckligare än han och damerna! Ha ha. Ett welshsto (b-ponny tror jag och ett halvblodssto på 164 cm!!). Det är min kille det!! Nu är det väl bara att hålla tummarna att det tar trots den sena timmen. 


Har ju glömt att berätta om Walle STORA framsteg. Han som jag knappt fått lyfta bakbenen på, har jag nu fått börja stretcha!!! Först var han lite skeptisk, men nu står han bara och njuter, gäspar och tuggar... TJOHOO!! Tänk vilket jätte steg för honom att släppa till så pass.


Nej gott folk, ha en trevlig helg så hörs vi!

Carpe Diem!

Kerstin



Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards