Stallrosen

Alla inlägg under maj 2011

Av Kerstin - 6 maj 2011 22:13

Ni vet hur man känner sig när man kommer hem från jobbet en fredagskväll och man har jobbat 7 av 8 dagar, soffan hägrar kan jag lova. Men jag hann bara innanför dörren då dottern kommer med förslaget att eftersom det är så soligt så kanske vi kunde rida.. Suck, ja jag rider inte sa jag, det kommer att ta en evighet att göra ren Sydney som varit ute utan täcke idag i regnet.. Men det var ok, hon kunde rida själv om jag följde med. Och vilken mamma kan motstå det??

 

Så hon gick ut och började borsta av sin Prins medan jag bytte om. Idag hade förresten son och dotter helt själva tagit in alla hästarna eftersom det regnade ganska mycket och de var utan täcken. Det var toppen bra tycker jag! Sydney (167 cm) hade inte riktigt vågat lite på att hon fick gå in så henne hade lilla dottern på knappt 130 cm tagit i grimman och gått in med. De kan om de vill!   

Det blev ingen lång tur, 2 varv runt grannens bana fick räcka ikväll. Prins var pigg och glad, lipade ständigt åt fotografen...  

     Bus trollet!!

Sedan blev det lite sitsträning, först var det handen som vi lade fokus på, sedan skänkeln. Svårt att hålla reda på båda samtidigt...

     

Men sitsen kan man ju alltid jobba på.

Skriver

en nöjd mamma!

  

Av Kerstin - 6 maj 2011 08:41

Men lyckas inte ladda upp bilden, hur svårt ska det vara!!!    Har inte tid just nu att bråka så jag får göra ett nytt försök i kväll.

Nu ska jag ut och aktivera hundarna, det kan behövas efter gårdagens tristess.

Hoppas på bra väder i helgen så man kan vara ute utan att klä sig som om det vore vinter igen. De säger att värmen är på väg tillbaka, hoppas!!


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 5 maj 2011 22:51

Följade inträffar när jag är ute och går med mina hundar. Jag har bägge lösa, Dexter 17 veckor och Eddie 3 år, men som bara bott hos oss ett kort tag. Jag ser en person lite längre fram. Denne person har stora problem med sin hund, den lyssnar inte, drar i kopplet och rymmer om den är lös. Bottnar säkert i att den är väldigt understimulerad. Nåväl, vi stannar för att prata och jag sätter mina 2, fortfarnande lösa. Efter några minuter reser sig Dexter upp och hinner ta ett halvt steg innan jag korrigerar honom och sätter honom igen. Utan någon som helst protest från hans sida. Då utbrister personen; "Där vann han allt!!" Jag tittade på denne och kom mig inte för att säga något. Det är nog den mest korkade kommentar jag fått... Ja, visst kan man säga att han tog ett poäng när han reste sig upp (17 veckor gammal), men jag tog nog tillbaka det utan problem, eller????

Annars har jag 2 lite lätt understimulerade hundar idag, efter att ha tillbringat dagen mestadels ensamma eftersom båda jag och gubbe jobbat heldag.Tur vi har duktiga barn som tagit ut dem och gått en sväng i skogen.

Här var de lite tröttare. Snart lika stora.. 


Annars har jag haft en rolig dag på jobbet, trots förkylning. Det visade sig att även skyltdockorna tydligen ätit lite mycket i påsk, eftersom vi fick gå upp en storlek på vissa av dem... Eller är det verkligen så att de gör kläderna mindre???

Träffade en nattkollega och när vi pratat lite om sommaren så kom vi på att det var mycket bättre om vi bytte personer som vi vikarierade för, så nu hoppas vi båda att chefen går med på det.

Ha en underbar natt!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 5 maj 2011 08:59

Vi fick tydligen Maj månads väder i april och Aprilvädret nu i Maj.. Kallt och grått, men det ska tydligen bli bättre till helgen. Hoppas på det.

Här har förkylningen tagit om med besked, skulle antagligast inte ha jobbat under hela perioden jag var som mest förkyld, men vad gör man.. Har lite utgifter att vänta mig så... Eller så är det för att jag börjat äta Hagtorn, det ska ju sätta igång cirkulationen i kroppen.. Sätts cirkulationen igång så är ju risken för förkylning egentligen rätt stor eftersom skiten måste ut på något sätt. Har även fått mycket mer eksem mm så... Får se hur det utvecklas.. Känns fel att äta Ipren eftersom jag vill att allt ska ut, men samtidigt så måste jag stå på benen 2 dagar till så..

Jippie, där kom vägskrapan, nu kommer vägen vara SÅÅÅÅÅ mysig att köra på, not!! Men det blir ju bättre sedan, precis som med min förkylning..  


Dottern skulle absolut rida igår kväll, blev inte så eftersom jag jobbat och klockan var mycket. Hon kan ju inte ta ut honom själv från hagen nu när ND går där, eftersom hon gärna vill gå ut genom grinden först. Funderar på att göra en ponny hage, men då ökar rymningsrisken eftersom de små vill gå med damerna... Dessa problem.. Men det är ju inte så länge till hon går där så.. Men kan hon bara ta in och förbereda så spar vi ju in lite tid där.


Tråkigt och ganska meningslöst inlägg, men så är det väl ibland... eller..

Ha en toppen dag i kylan!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 4 maj 2011 21:20

Nu börjar vi gå mot Prins och Lukas värsta tid, sommaren. Eksem för lilla Prins och fång oro för lilla Lukas. Lukas går inte på bete, han får beta några minuter varje dag med start någon vecka efter midsommar. Prins får gå ute den tid på dygnet när det är minst med sol och ohyra i luften, dvs natten. I fjol var det dock bättre att låta honom gå ute på dagen och inne på natten då vi hade ohyggligt mycket knott här. Bästa Marlene ska skicka ner sitt magiska pulver till dem så jag kan underlätta lite, eller mycket. Sedan ska jag sy om Prins täck lite så det får bättre passform, det var lite för stort för honom. Prins går i vinterhagen större delen av tiden och håller Lukas sällskap, vissa tider/dagar får han gå och beta. Vill ju inte ha lillplutten ensam i vinterhagen hela sommaren..

Men för alla er som har problem med vare sig det är fång eller eksem så kolla in Marlenes hemsida, där finns massor av bra saker att läsa.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 4 maj 2011 08:34

..nog varm om Back on Track produkterna!! När dottern gjorde illa foten här om dagen så lindade jag den och lade min ena BoT handske på foten och så har hon fått ha på nätterna. Igår gick hon på foten, trots att läkaren sa att det kommer att ta tid innan hon kommer att kunna stödja på foten ordentligt. Idag hade hon inte ens ont och sprang till och med ikapp en kompis när jag lämnade av dem på skolan. Naturligtvis så har det inte läkt fullt ut så hon ska fortfarande ta det lugnt, men ändå! Jag sover ju med min högra vante pga av handen och jag är nästan helt bra på morgonen. Synd man sliter på den så mycket när man har den på jobbet annars skulle jag ha på mig den där, för det blir verkligen skillnad..

Hade samtal med mina bortskämda barn igår (ja, det är vårt fel jag vet). Son vill ha en 4-hjuling, men det känns inte som om vi kommer att köpa det eftersom han inte just kört crossen han SÅ gärna ville ha (önskade sig en sådan i säkert 3 år), så någon större skillnad att köra 4-hjuling tror jag inte att det är... Ska se om vi kan låna någon som han får prova. Dottern trodde hon skulle få lasta sin Prins och åka till sin "Idol" och rida, när hon knappt ridit sista tiden.. Gråt och tandgnissel... Kl. 19.45 kom hon ner och sa att hon ville ut och rida, skulle inte tro det... Nu jobbar jag resten av vecka så vi får se hur hon tänker lösa det..

Nu ska jag speeda på lite så jag hinner det jag ska innan jobbet, men vill ju inte stressa i onödan.

Ja, ja, söta är de iaf... ♥ 

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 3 maj 2011 14:40

Var lite tuff och satte på stigläder mm när jag skulle pröva sadeln. Kändes som om det inte skulle kunna bli jus några stora fel. Och vilken tur att allt gick bra då! Hästen med!

Tycker att jag hamnar lite långt bak i sadeln och så kände jag av stiglädren, men så kortade jag upp lädren ett hål, opps det var ju en hoppsadel och då blev det bättre. Prövade även att rida utan stigbyglar och man sitter helt ok. Något i bakvikt fortfarande, eller så är det en vanesak. Är ju lite konstigt att gå från en djup dressyr sadel till en flat sadel. Men ska pröva med min kilpad nästa gång. Den låg still och inget rugg på ryggen efteråt. Sydney verkade trivas med den hon med, gick riktigt bra efter typ 1 miljon övergångar. Fin pålle det där. ♥ Hon har lite svårt att trampa under sig med vänster bak, men där är ju skadan också så jag pressar inte henne.

Nej gott folk, det drar ihop sig allt mer... Så spännande och kul det ska bli!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 3 maj 2011 09:21

Har haft lite annat för mig nu på morgonen och inte hunnit svara på era kommentarer eller kollat på era bloggar, men det blir under dagen/kvällen. Har lite annat för mig just nu.... Spännande....  

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards