Stallrosen

Direktlänk till inlägg 18 mars 2013

Vår???

Av Kerstin - 18 mars 2013 23:46

Bestämde mig när jag gick ut med hundarna att det är slut på vintern nu, tog bara långkallingar och mysbyxor, täckisarna fick hänga kvar inne. Nu ska de tvättas och hängas undan, klart slut!! 

Hundturen på förmiddagen gick bra, men när jag sedan gick på kvällen utan långkallingar och bara tunna ridbyxor var det inte riktigt lika behagligt. Hua!!

Skrittade ut Hero en sväng i skogen, det blev faktiskt skritt idag. Undra om han inte fått sig en smäll av Walle högre upp, han är inte halt, men känns stel. Kan va de kalla vindarna som spökar, fast han hade ju täcke på sig. Iof bara ett ofodrat regntäcke, men det skyddar ju mot vinden, annars är det inte så väldans kallt. Hittar inget sår eller så på benen på honom, kalla och rena fina ben o hovar. Men kan ju som sagt ha tagit på bogen eller så, eller så har han sträckt till sig i någon av alla rivstarter, tvärnitar och bocksprång de gjorde.

Walle såg lite fundersam ut när jag inte tog in honom efter Hero, brukar försöka ta honom då och borsta eller göra ngt annat halv vettigt, men idag fanns inte tiden för det så han fick stå och titta efter mig ist när jag gick in. Men innan jag tog Hero så städade jag upp lite till i sadelkammaren och fixade ett nytt träns åt både Hero och Walle. Så nu är barnen allt ridsugna.   Plockade fram fina Ronjas träns till Walle, det borde han kunna ha, hon var ju också c-ponny och welsh korsning, ungefär samma storlek på dem. Hon var snäppet högre, tror jag. Får se i morgon om det passar. Och så fick han på sitt nya schabrak som han och dottern fick i julklapp. Så han kommer att var "yber" fin på nästa ridtur!   Ska leta rätt på en svart sadelgjord också så blir det super snyggt ju!

Annars konstaterade jag när jag red i skogen att det var en totalt värdelös ridtur, kunde lika bra varit ogjord, knöligt, kallt och på tok för kort... Så attans trist att rida nu..   Prövade iaf nya bettet på Hero, han verkar gilla det, inget tandgnissel idag. Får väl se om vi kommer igång i trav framöver igen, vad han säger om det.

Funderar på om jag ska leta efter en passier dressyrsadel till honom, hoppsadeln ligger ju bra och passieren är ju inte djup att sitta i, ngt att fundera på.

Vad tror ni, är våren på "G"??

Kerstin

 
 
marianne

marianne

19 mars 2013 08:36

Du kan extraknäcka som komiker.....vår nu? Haha ;)
jag har inte haft några vårkänslor alls ännu, när solen varit framme har det varit kallt eller blåsigt så jag har frusit konstant MED långkallingnar och termobyxor/ridbyxor.
Håller med om ridningen, det är trist ned detta underlag, och det skulle vara ännu mer tråkigt att inte ha sällskap ut, så som du :( Jag har åtminstone någon att prata med.

Vad kul att läsa gamla dagböcker :) Det är ganska nyttigt oxå att se att allt inte var en dans då heller ;)

SV: Din och Heros tid att tävla kommer, ni har ju precis kommit igång med ridningen och Rom byggdes inte på en dag ;)
Du vet ju hur mycket/länge jag kämpat med Ava, Hur nära jag varit att ge upp många gånger.....hur nära det varit att hon fått flytta tillbaka till Irland? Snart är ni oxå på banan :)

Att få plus för en bild känns stort när det kommer från en så duktig fotograf :) Tack

http://marresmams.blogg.se

 
Caroline

Caroline

19 mars 2013 09:32

Svar: Filmen var/är kanonbra , tycker allt att du ska se på den.

http://www.ridemyhorse.blogg.se

 
Ylva

Ylva

19 mars 2013 17:41

Det snöar här idag... Men jo då, våren är på väg! Det har jag bestämt! :)

http://www.ylvablom.se

 
Erika

Erika

19 mars 2013 18:00

Vår nu kan vi nog glömma. ;)
Här har det blåst massor idag, det har rykt snö i luften idag inte alls kul. :/

Massor kläder på för o palla o vara ute.
Blåsten gör att kylan tränger in i kroppen på kort tid. usch..

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Anna

Anna

19 mars 2013 19:27

Jag har fortfarande långkalsonger och vinterjackan på mig pga att det ofta blåser hos oss. Har dock 2 vinterjackor att välja mellan...en lite tunnare och en tjockar:D Men jag kommer att använda långkalsongerna in i majmånad;) Jag är en aning frusen...visslar lite lätt....

Vad roligt att ponnyerna får lite "ny" utrustning!! Är nog uppskattat av barnen:D

Härligt att passierhoppsadeln passar Hero!! Jag gillade min passierdressyrsadel JÄTTEMYCKET:D Om jag inte hade köpt min G4 hade jag inte sålt den. Helt klart ett sadelmärke som många hästar kan ha. Hoppas att du känner någon som har en passier så att du kan provdrida i den och prova på Hero!!

SKÖT OM DIG!!!

Svar:Hi hi!! Ibland är verkligen säkerhetskoden märklig;) Eller hur "yr uska" ;) Hi hi!!

Det ska bli jätteskönt att få bort snön från hagen!! Bara det blir varmare ute!! Då kan jag både rida och tömköra i hagen igen:D Längtar!!

Jag har aldrig tidigare haft en häst med någonting i örat. Men när T fick de "små vita prickarna" för 2 år sedan läste jag att man inte hade någon åtgärd på dem så länge de var små. Men den här har ju tyvärr växt en del:( Ska bli intressant att höra vad veterinären säger under veckan!! Fortsättning följer så att säga!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

20 mars 2013 09:38

Jag är ju odödlig vet du väl? Tror alltid att det inte är så allvarligt....men så här med facit i hand så hade det nog varit bäst att åka in, jag åkte av på en stenhård frusen jordhög -05 satte mej mitt på toppen om du förstår, dagen efter var jag med på en hoppclinic, men jag slapp sitta i traven ;) Faktiskt så har jag ff ont i svanskotan i vissa rörelser :( Jag borde väl ha lärt mej nu?!

Du har ju en fin kamera och kan inställningar och så, jag fotar med mobilen :))

Jag försöker att inte bry mej om energikrävande jobbarkompisar, för det mesta har vi kul på jobbet, men den här människan är i vägen och stör mej på min plats, jag har bett chefen flera gånger att tala med henne, men hon har "inte hunnit" trots att jag sagt att det går ut över kunderna....i måndags när jag hälsade som vanligt så fick jag ett surt hej tillbaka.....efter tre dagar var hon fortfarande sur över att jag sagt ifrån...

Klart du kommer iväg på en liten clear round i framtiden....det är ju bra träning på alla sätt :)

http://marremams.blogg.se

 
Agnetha

Agnetha

21 mars 2013 13:08

Nääää.... våren uteblir nog i år. Sommar direkt, tror du inte? ;-)

http://agnthagothe.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards