Stallrosen

Direktlänk till inlägg 20 mars 2012

Barnridning..

Av Kerstin - 20 mars 2012 20:21

Som vanligt så gör jag tvärt emot och helt fel, men kanske blir det bra ändå... Sonen hade bestämt att han skulle rida "sin" Curre idag. Jag var inte riktigt pigg på det eftersom jag var ensam hemma och inte hade någon som kunde hjälpa mig att hålla Curre och barn. Curre ÄR snäll, men han har reagerat på ryttare i början så jag vill inte riskera något. Sonen är ju något längre och något tyngre än dottern. Samt lite yvigare i sina rörelser på hästryggen. Så varför riskera något.

Istället så sadlade vi på Walle.

 

Han har haft större ryttare på ryggen och är trots allt trygg med mig och har inte visat samma bus tendenser som Curre har. Ungarna säger inte emot utan hängde glatt med. Först ut var dottern.

   

Det var inga problem, jag hade gått runt lite med Walle på gården och vägen först för att kolla av honom. Vägen tinar ju och vattenpölar och hål kan ju vara farliga. Men inte enligt Walle! Finaste killen!

 

Mys med matte.

Naturligtvis så började vi inte med pallen!!   Jag må vara stollig, men vett finns kvar.  Efter lite matte mys så var det dax för sonen att hoppa upp. Walle blev lite fundersam och gick åt sidan några gånger när jag skulle slänga upp sonen, men sedan gick det bra. Man måste ju faktiskt få kliva upp och av flera gånger om man vill.

 

Sonen skötte sig utmärkt när han red. Kröp ihop lite i början så inte Walle skulle bli orolig över att det kom en ny längre ryttare på ryggen, satt helt still och bara kliade honom på manken. En naturbegåvning!   

 

Pallträning även här. Bra för balans och trygghet.

 

Sedan var han ju tvungen att kolla in den själv också.

Och som avslutning så måste jag ABSOLUT lägga in dagens bästa bild, enligt ungarna!!

 

  Vet inte vad som hände med den, men lite cool blev den allt.

Kram på er!

önskar

Kerstin och gänget!

 
 
Anna

Anna

20 mars 2012 21:54

Han verkar vara så otroligt snäll och trygg Walle!!! Härliga kort!!!
Gillar dina rosa kläder. Känns bra att fler än mig klär sig i något rosa;) Hi hi!!

Svar:Det är perfekt med varma mackor som snabbmiddag någon gång emellanåt;)

Åh!!! Superbra tack och bock!! Maila bara slutsumman så sätter jag in på kontot:D

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

21 mars 2012 08:28

Vad duktiga ni är, både barn, häst och matte :-) Det kanske blir en Wallehäst till sonen istället?

Sv: Norman är 20 år och maxad d-ponny, säljes som skogsluffarhäst. Ja, det är en lång historia om hur Norman hamnade här...men jag ska försöka förkorta den rejält. En tjej som haft sin häst här, skulle sälja den och köpa en större. Hon fick ta Norman på prov och allt funkade bra. Tjejen var en ren nybörjare och det var ett ultimatum från säljaren att han skulle stå här om köp skulle bli av. Innan köpet bestämde dock föräldrarna att de skulle flytta honom till ett stall med cykelavstånd från dem. Hit var det 1,5 mil och det blev för dyrt med bilresorna. Det resulterade i att tjejen inte fick köpa Norman, hans matte kunde iinte ta honom för hon var och är arbetslös. Så han blev helt enkelt kvar här.....Men nu har vi ju tagit vårt förnuft till fånga och ska sälja så många hästar som möjligt.

http://stallskogalund.blogg.se

 
Erika

Erika

21 mars 2012 15:12

Duktig ponny och duktiga barn. :)

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Ingen bild

Jennifer

21 mars 2012 15:34

Fina Walle! En fråga: Varför använder du pullarträns på honom? Vill du inte att han ska kunna gapa/öppna munnen? Eller vad har du för tanke kring det?

Glöm bara inte bort att det är nu i hans ålder som de tappar massa tänder =), De kan vara känsliga i munnen då!

Kerstin

22 mars 2012 08:44

Ja han är verkligen fin! ♥ Är så ytlig så jag har vissa saker på hästarna för att jag tycker det är snyggt. Men seriöst så är ju pullargrimman en "snäll" nosgrimma, rekommenderas på unghästar. Sedan beror det väl eg helt på hur hårt man spänner den, eller vilken nosgrimma man nu väljer att ha. Den engelska, som var med på tränset jag fick är ju eg den värsta för unghästar, men även där, spänner man den löst så spelar det ju mindre roll. Jag spänner inte åt nosgrimmor, eftersom gapandet är en fingervisning om att ngt är fel någonstans (inte nödvändigtvis i munnen).
Har skrivit inlägg om hur de tappar tänder, inte just Walle, men de andra unghästarna, så jag har nog lite koll på det, känns det som iaf. ;) Jag har tex kapson på Curre eftersom han inte "vill ha" bett just nu.. Jag är anpassningsbar, trots att jag är ytlig och gillar att ha vissa saker på hästarna. :)

 
Elin

Elin

25 mars 2012 21:12

Ser ut att ha varit en toppen dag! :D

http://www.northernshowhorses.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards