Stallrosen

Direktlänk till inlägg 16 februari 2014

Hej hopp i galopp...

Av Kerstin - 16 februari 2014 13:45

Eller något sådant. Har hunnit med lite ridning sisat dagarna faktiskt.. Skoj!! Vår underbara långa väg i skogen, den som faktiskt har ett slut, men jag har inte kommit dit än, fast tydligen har jag varit väldigt nära fick jag höra.

                 

Sist vi red där så var det färska älgspår, så Hero var lite fundersam om vi verkligen skulle gå och hundarna blev det lite väl mycket fart på. Jakthunden Dexter fick snart upp spår på både det ena och det andra, men lite trav och galopp så var han ju tvungen att sluta nosa och hänga på oss. Blev förvånad över Eddie som tydligen fattat det här nu och hänger med bra i alla gångarter. När jag bryter av från galoppen så ligger han precis bakom oss!! Japp, jag är imponerad!

Igår, lördag så sadlade jag på Sullivan och vi hängde med en av de inhyrda på en tur runt ridskolan. Det gick kalasbra! Vi kunde trav ikapp dem när de skrittade och trots, att hundarna var med och Sullivan aldrig gått där så skötte han sig exemplariskt! Vi tog även turen rakt igenom ridskolans område och förbi hagar mm. Lite skrik för att visa att han fanns till och spetsade öron, var allt Sullivan bidrog med. Jag skakade lite i tygeln och sedan glömde han av sig och gick som vanligt.

     

Glada tjejer och killar!

Idag, söndag så ruskade vi liv i oss alla tre på morgonen och medan jag fixade stallet gick barnen med hundarna och sedan tog vi in vårt gäng och fixade dem för en ridtur. Så med sonen och Walle på ena sidan och Sullivan och dottern på andra så begav vi oss iväg. Jag på Hero då förstås.    Gick kalas bra även det. Hero läxade upp Walle en gång när han skulle gå förbi och Sullivan en gång när han råkade hamna före Hero. Walle får sig en ordentlig omgång, medan Sullivan får sig en tillrättavisning. Han är rätt skojig min häst. Hi hi!!

              

Och sonens huvud har tydligen vuxit. Dax för både ny hjälm och väst.. Dottern brukar ju ha sonens väst och nu när hon tog på sig sin så fick vi spänna upp den "för mkt". Och sonen kunde knappt ha sin. Uj uj, blir dyrt det här.. 

Curre blev avborstad och fick lite extra kärlek eftersom han inte fick följa med idag.


Så det har varit några härliga dagar i stall och hemma också för den delen.


Carpe Diem!!

Kerstin


 
 
Anna

Anna

16 februari 2014 20:31

Vad härligt att det funkar så bra att ta med hundarna när du rider Hero:D

Vad roligt att Sullvan sköter sig så bra!!! Han är fin som en liten docka den ponnyn:D

Men så härligt att ni kan rida ut alla 3 samtidigt:D Hero verkar ju ha "koll på läget" vad gäller ponnyer och hundar;)Hi hi!!


Svar:Som jag förstår ska det vara en viss typ av nypon som lämpar sig bäst att torka....strandnypon. Jag tror inte att det är de som finns nere i stallet..tyvärr:( Men jag ska göra ett nytt försök och se vad som händer...eller rättare sagt HUR det smakar;)

Det låter jättebra att hon mår bra efter omständigheterna!! Det tar tid att återhämta sig efter dylika upplevelser!! Usch! Vill knappt tänka tanken på hur hon har haft det:(

Ha en fortsatt jättebra vecka och sköt om dig!! Kram

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
marianne

marianne

17 februari 2014 09:01

Jag blir alltid så glad nu när jag läser dina inlägg :)
Det är skönt att allt ordnat sej till det allra bästa...
Underbart att vara ute på ridtur tillsammans hela familjen.

Jag gillar din väg....tänk att få sträcka ut i en härlig galopp där...wow hur är underlaget när det inte är snö? Är det galoppvänligt då med?

http://marresmams.blogg.se

 
Maria

Maria

17 februari 2014 20:21

Härligt! Och vad roligt med alla fina bilder!

http://maria-hastliv.blogspot.com

 
Nina

Nina

18 februari 2014 17:05

Jag säger som Marianne! Det är så roligt att allt går din väg nu :-) Det har du verkligen gjort dig förtjänt av, flera gånger om.

Vad mysigt att ni kan rida ut allihop tillsammans nu, du och barnen. Det är så kul att kunna dela sitt hästintresse med sina barn, även om de inte är lika inbitna hästgalningar som en själv.

http://stallskogalund.se

 
Erika

Erika

19 februari 2014 18:06

Låter som du kommit igång med ridninge mer o mer nu ? :)
Va härligt.

http://eriikapettersson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards