Stallrosen

Alla inlägg under juni 2013

Av Kerstin - 16 juni 2013 09:16

Under morgon promenaden med hundarna stötte jag på grannen och vi pratade lite hund. Hon erbjöd att jag skulle få låna en vagn till Dexter, men då kom jag ju på att jag faktiskt hade en hemma. Så väl hemma igen så rotade jag fram den och selen, trodde verkligen inte han skulle kunna ha den, men för lättare drag så är den ok. Sagt och gjort.. Operation inkörning påbörjades.... Och avslutades.... Ha ha!!

         

Lite skeptiskt var han allt, men det gick bra.

     

Eddie som hela tiden ville vara med när Dexter drog, blev VÄLDIGT förnärmad när jag satte på honom selen och han fick dra... Lika bra att lägga sig så att matte fattar att det här är under min värdighet... Collie..   


Barnen hade byggt upp med lego inne och jag sa att de skulle gå ut så vad gör de... Jo tar med sig allt ut...

 

En legostad...

(nej jag har fortfarande inte klippt gräsmattan...)

Sedan var det tydligen dax att åka och bada.. Det blåste kalla vindar och molnen var mer framför solen än borta.. Men barn är barn och är det sommarlov så är det. Vi var rätt ensamma och inte hade de satt ut bryggan än heller!?

             

Och så var det skum på stranden.. En sjöjungfru som dött... Så tragiskt..   


Kvällen avslutades med grill, sol och värme i massor. Var ute sent på kvällen med hundarna och det var sagolikt ute. Doftade sommar, fåglarna kvittrade så det stod härliga till och gräshopporna spelade. Det är sådana här stunder man lever för.

Idag är en ny dag!

Kerstin



Av Kerstin - 15 juni 2013 08:51

Tja regn, grått, kvavt och en attans massa mygg gjorde ju att humöret inte var direkt på topp i går förmiddags. Avskyr mygg och svett... Hu..

Men efter att ha röjt lite inne, så kom solen fram och mitt humör steg sakta. Efter en fika med barnen ute på altan så städade de upp lite och jag gick ut för att rida, sa till dottern att den dagen hon kände att hon vågade så var hon välkommen att följa med på Walle, i lina då förstås! Jamen se det var inga problem, det vågade hon redan idag. Sagt och gjort. Eftersom rutinen bröts för Walle då vi tog in honom tidigare, så valde jag att inte tramsa med något onödigt, vi borstade, sadlade och tränsade utan större problem, fick inte över tyglarna, så de fick jag öppna men jag "bråkade" inte utan bara gjorde det... Upp med ungen och upp med mig och iväg.. Vi fajtades med miljoner mygg trots myggmedel på både hästar och oss.. Blev lite bättre när vi kom ut på travvägen. Där fläktade det bättre. Vi tog den långa sega backen och sista biten så travade vi en bit. Walle flåsade som en blåsbälg när vi kom upp på toppen, men vi fortsatte trava ända fram till stigen som går hem igen och det var en trött Walle pojke som skrittade bakom oss. Så till slut så frågade jag om hon vågade rida ensam och ja, det skulle nog gå bra, var nog ingen risk att Walle skulle orka hitta på något när han va så trött. Dessutom är ju Hero en klippa att styra in i om det skulle bli något. Walle är inte busig på det viset, men rädd kan ju alla bli och han blir stark när han drar ner huvudet och vill äta och så.

 

Lite suddig bild i farten!

Hemma igen så var han helt okomplicerad att hantera. ;) Det är det som är metoden, trötta ut honom, hi hi!! Hoppas på lite sällskap idag med, bra för tjockisen att röra på sig och lika bra att passa på när dottern ändå har en allergitablett i sig.. De räcker ju 24 timmar, så om hon rider 2 dagar i rad vila 1-2 och så häst igen 2, vill inte att hon ska ta tablett varje dag. Men jag tror ändå att det blir hästfritt i längden... Tyvärr... 

Precis innan vi var hemma så hörde vi åskan och jag var precis klar i stallet när himlen öppnade sig och skyfallet kom. Ibland har man tur! :)

Kvällen avslutades med filmmys och bus. Ha inte känt mig så här lugn och avslappnad på evigheter, tror jag helt enkelt bara gett upp helt. Hur jag än gör så slår det ju alltid tillbaka på något vis har jag märkt. Som när X:et säger när han drog för ett år sedan att han inte ville ha något och så nu säger han att det är väl dax att dela upp sakerna... Säger inte att han inte har rätt till det, för det har han, men.. Tja jag vet inte och som sagt jag orkar inte fundera på det heller. Tog ett varv i huset och insåg att jag inte just ville ha något av det vi har heller och kanske var det det som gjorde att lugnet kom... Jag vet inte, känner mig inte uppgiven, bara helt lugn och tillfreds. Kanske jag redan omedvetet har tagit beslut angående mitt liv som jag ännu inte riktigt förstått. Som sagt har varit många funderingar sista tiden, kan vara så att alla de på något sätt landat och börjat få fäste. Den som lever får se..

Kram på er!

Kerstin



Av Kerstin - 13 juni 2013 13:00

Ja ni, denna ponny kan man inte bli annat än brydd på. Dottern hade sin riddag igår och efter middagen så tog vi in och gjorde iordning Walle skrutten... Eftersom vi hade en rätt stor dispyt sist hon skulle rida och jag inte just gjort något med honom och DET problemet sedan dess, bara tagit ut honom i grimma och lallat på lite så hade jag NOLL förhoppningar om något när det gällde honom igår. Började borsta som vanligt och han bara stod och halvsov, drog med handen över öronen utan minsta lilla reaktion, borstade honom på dem, flyttade på pannluggen, borstade pannan, öron, nacke... Bara mys... Borstade benen, pillrade på lite lera eller vad det nu va som fastnat, ingen reaktion... Kratsade hovarna, inget trams.. Så kom dottern ut och vi tog fram "mint slicket", ni vet de här burkarna med slick godis. Hon ställde sig så han fick slicka och jag fortsatte med hovarna och benen. Lyfte bakbenen, sträckte ut dem, raspade lite, han bara gjorde??!! På med sadel och så tog jag sidpullen på honom idag, tog bort pannbandet eftersom jag inte ville ha något trams alls idag. Men den var lite lång så jag fick göra fler hål på den och det gjorde jag när han hade på sig den. Trixade och fixade runt nacke och öron och han bara stod och tittade ut genom dörren på barnen och hundarna. Tja, sådana här dagar är han ju guld värd, för ridningen är ju problemfri.

Så var det bara att hiva upp ungen och så gick jag och sonen med hundarna medan dottern styrde runt honom. Start, stopp och svänga. Allt funkade igår. Fina var de också!   

 

Ja, jag har honom i koppel, är rädd om mitt barn.

     

Söt nötar!!

   

Mint klet på näsan, innan vi kom hem så hade han nog lyckats kleta v sig allt på min arm istället!!

 

Igår var även han en guldgosse! 


Ha de så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 13 juni 2013 07:45

Ja jag delar upp dagen på 2 inlägg, annars orkar ni inte med..   

Börjad emed skolavslutning och picknick i det gröna på förmiddagen. Sol, lite blåst och liiite kyligt om solen försvann bakom ett moln, men ändå helt ok. Jag har inget emot lite svalkande vindar, håller mig svettfri och vidriga små flygfän borta.   

     

Parken där avslutningen är.

   

Fika mys..

Hemma igen så var det hundpromenad och annat små fix innan Hero fick på sig sadeln och vi begav oss iväg ut medan det fortfarande blåste. Idag red vi ner till min äng, hade inga förhoppningar om att det skulle gå bra, den ligger för det första lite inne bland träd och buskar så det brukar vara gott om flygfän och varmt där och så har jag ju inte riktigt tyckt att Hero känts ok sista tiden, ingen hälta direkt, men ovanligt "stel" eller något. Men det behövde jag inte oroa mig för. För det första så fläktade det riktigt bra eftersom de avverkat så pass och för det andra så var inte Hero det minsta stel eller ovillig till jobb. Så det är nog underlaget som spökar när jag rider ut. Hoppas att jag kan pröva ut ett par boots som passar nu efter hovis varit här och fixat till det "sista". Vi håller oss till gräs fram tills dess.

Efter den svettiga turen, svettet berodde inte på något hårt pass utan värmen!! Så var det ju lika bra att spola av honom tycket jag. Och jag tror Guldgossen uppskattade det lika mycket! 

       

Svansen och manen fick sig en schamponering, men resten av hästen blev bara avspolad. En schamponering till på svansen och den är vit igen.. Tror jag... Ha ha!!

 

Va lite "sur" på Hero här om dagen då jag köpte ny grimma åt honom så han fick en rosa/lila... hi hi. Får duga som sommar grimma, de blir så äckliga ändå efter svett och flugmedel.

Efter jag spolat av Hero så lät jag honom gå kvar ute och beta på gräsmattan, ingen risk han skulle dra iväg eftesom han gillar sällskap och Walle och Prins var ju i hagen och killarna inne. Så gissa om jag blev full i skratt när han märkte att jag försvunnit och han med raska steg kom efter mig och in i stallet, där ställede han upp sig på gången som vanligt och tittade ut genom dörren, ha ha!!


Innan ridningen så förlade jag mina "3 saker" till stallet idag. Slängde och rensade i stallgången och tog sedan och hängde fram hästarnas egna väskor på deras krokar. Eg tycker jag inte om att ha saker i stallgången, vill bara ha grimmor o grimskaft hängandes där, tycker det ser hemskst ut med täcken som hänger på boxdörrarna osv, men nu blev det helt ok faktiskt. Blir ju sådant spring fram och åter annars. Varför jag inte har samma borstar till alla beror på smitto risk, någon häst kan få någon hudåkomma som man kanske inte ser direkt eller så.. Och varför sprida smittan i onödan. Men jag följer det inte slaviskt, men i det stora hela så har alla sina saker. Och nu även sina färger.   

 

Walle fick rosa, Curre grönt, den hårdrockande Sullivan svart, Prins har blått och Hero har bruna borstar och väska.

Naturligtvis är de flesta borstarna i matchade färger!! 

  

Kram på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 11 juni 2013 03:51

Eftersom vi akulle ta en lugn tur idag (som alltid) Hero och jag så bestämde jag mig för att Walle skulle få röra på fläsket och följa med som handhäst. Walle skötte sig i det stora hela mycket bra och Guldgossen var ju som vanligt en riktig Hero!! Blev så full i skratt när vi skrittade och travade lite på vår travväg, för ibland så kom Walle lite framför mitt ben, mer mot Heros bog och då hade jag sagt till några gånger i början att han inte fick gå längre fram. Och nu när jag inte hann med så sa Hero till, vände på huvudet och motade bort honom, lyssnade han inte så nöp Hero till honom. Ha ha, han är så bra! Att han är van att gå med handhäst är det ju ingen tvivel om. Han sköter sig exemplariskt, med Sullivan har han en ängels tålamod, och först nu som han börjat säga åt honom att "skärpa till sig". Walle tyckte han väl kunde hålla sig i skinnet direkt, hi hi.

När det gällde Walle var det rätt intressant att se att han faktiskt fann sig rätt snabbt i att jag var "ovanför" honom och jag fick ta honom på huvudet och till och med öronen!! Walle som är van att gå i Prins lunk fick jobba på bra. Långa steg i skritten, fick trava i kapp och trava på bra när Hero travade. Bara det att fokusera på oss och inte allt som hände i skogen var en bedrift av honom. Hemma efter turen fick jag göra vad jag ville med honom. Hi hi!!

Hero kändes halt på ett bakben när vi började trava, saktade av, travade igen, lite bättre, ingen hälta men konstig. Skrittade en bit prövade trava igen, kändes ok. Hemma igen så såg jag att hela ena bakbens skyddet snurrat och den är rätt hård på ena sidan så det var säkert när den låg mot senan eller så som han haltade. Skippar dessa skydd i morgon..

Curres köpare backade ur, blev något strul med gården de hyr, så  de måste flytta och vet inte vart... Suck...


Bilderna ligger i telefonen så jag ixar det i morgon. Ha den strålande dag i solen!

Kerstin


Av Kerstin - 10 juni 2013 09:01

Jobbat i helgen och en jag känner var in och berättade att han skulle debutera med sin pålla på söndagen. Åhh vad jag kände ett sug efter att oxå få åka hem och fixa med allt som hör en tävling till, fläta, bada, trimma till och putsa. Och när jag sedan såg att han vann båda klasserna så fick jag ännu mer sug att tävla. Känna pirret, nervositeten mm... Så när jag kom hem från jobbet och gjort alla måsten så gick jag ut och hämtade in min tävlings outfit. Tänkte att om jag hänger fram den så kanske känslan håller i sig.   Eller vad tror ni?! Kanske blir jag bara deppad efter en tid och slänger den, men men då är det någon mening med det också. Man är bra fjantig ibland, men vad gör man inte för att hitta rätta suget igen. 

Idag skiner solen och det blir lite ute fix större delen av dagen. Fläktar ganska bra så jag ska nog passa på att rida nu på förmiddagen. Ska ta med Walle som handhäst tänkte jag, borde inte möta andra hästar den här tiden på dagen. Sedan är det ju bra han får gå med eftersom jag tänkt börja rida när barnen rider och jag vågar inte släppa dem helt ännu. 

Nattugglan Kerstin satt och halvsov i soffan redan vid kl 20 igår kväll ,så kl 21 låg jag i sängen, vaknade till vid 4 i morse, men somnade snart om igen och vaknade inte förrän klockan ringde. nästan 10 timmar sömn, välbehövligt, då jag gått på vilja och inte pigghet i helgen. Orkade inte ens gå med hundarna på söndag morgon så X:et var snäll och tog dem på dagen, släppte av dem på vägen till jobbet. Så är jag "snäll" och hämtar barnen från skolan idag och i morgon, fast jag vill ju träffa dem så vet inte om det är lite ego eller snällhet.. Dock vet jag ju att jag hinner med bra mycket mer om jag inte hämtar hem dem, då flyter ju jobbet hemma på i en jämnare ström. För och nackdelar med allt. Men nu ska jag iaf sätta lite fart.


Ha det så soligt!

Kerstin


Av Kerstin - 7 juni 2013 11:03

Hero och jag har haft en svacka i ridningen. Inte bara att jag inte haft dåligt med lust utan vi har fastnat lite. Han/jag/vi har ju våraa svagheter och när jag/vi ska förbi dem så blir det stressigt, vissa gånger hysteriskt och det viftas hejvilt med frambenen eller så använder han sig av piff o puff. Om man då tar att vi i princip alltid rider damma väg och gör samma saker vid samma ställen på grund av att det är liksom de få ställen vi har på oss att göra vissa saker så tappar man snart lusten till allt. Blir lite som ett ekorrhjul, har försökt bryta vårt mönster nu med att bara skritta, skritta och göra halt naturligtvis, stå still och skritta. Så trist och tråkigt att jag knappt orkar göra det, än mindre skriva om det. Igår fick jag tvinga mig än en gång att klä på mig och hästen sakerna, fast ändå kändes det liiite roligare, liiite mer lust. Massor med myggmedel på både mig och hästen innan så jag slapp reta upp mig på det också. Vi började lugnt, men lite fick jag påminna honom om tempot och halterna. På vägen bort satt jag och funderade på vad vi tog upp på kursen om att ha en "kriterieplan" ...

 

Stor näsan...

Satt och filosoferade mig igenom den och på hemvägen försökte jag förklara för Hero att det var en bra plan, han var lite skeptisk, men hur det nu än va så måste vi på något vis ha enats om något då jag faktiskt "fick igenom" lite som vi länge kämpat med. Så kanske, kanske kom vi fram till ett liiitet genombrott, men idag är ju en annan dag så vi får väl se. Annars får jag väl fundera ut något annat sätt.. Stress kan ju betyda lite av varje, att han inte förstår vad jag vill, men försöker ju tappert ändå eftersom han så gärna vill vara mig till lags. Att han inte kan genomföra det för att det tar emot i kroppen/framkallar smärta eller att hans arbetsglädje förvandlas till stress och det blir lite error i hjärnan. Måste nog jobba vidare med vår kriterieplan.

Annars händer inte så mycket, men vad gör det när solen lyser och jag har en ledig dag.


Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 6 juni 2013 14:58

Och om den tänker jag inte skriva...

 

Men bjuder på en bild iaf.


Nej jag läste Ninas blogg om det här med att börja plocka och städa lite här och där och så syns det iaf inte att man gjort något. Jag gör exakt likadant och efter 1 år ensam så kan jag lova att jag ligger efter med det mesta, utom tvätten faktiskt!! Det blev bättre när jag sa åt barnens pappa att han faktiskt också kunde tvätta barnens kläder och inte skicka hem dem i skitiga kläder hela tiden..   Men för att återgå till plockandet... Jag brukar titta på "Arga snickaren" när jag hinner och han är ju väldigt för att man ska göra klart och han har ju så rätt i det. Framför allt så mår man ju så mycket bättre själv. Så jag försöker verkligen göra så, inte lätt när man ser röran växa på annat håll, men gör man klart 1 sak så kan man påbörja en annan medans eller sedan, brukar kännas bättre då. Men en ny ska som vi infört i huset är "3 saker". I barnens fall handlar det om deras rum, varje dag ska det städas undan 3 saker (ställas på rätt plats) och 3 saker ska ut ur rummet (trasiga saker, för små kläder, saker de inte leker med längre osv). I mitt fall handlar det om att just göra 3 saker, ibland blir det "bara" dammsuga/torka golv, ibland blir det större projekt. Bygger jag en hage så åker jag ju inte på tippen samma dag, men då får jag göra 3 mindre saker. Men det ska vara 3 saker utöver hästar, hundar, läxor, matlagning mm. För barnen funkar det klockrent, för mig är det olika just beroende på hur jag jobbar och så, men de dagar jag är ledig så funkar det rätt bra faktiskt. Har jag en tung dag så kanske det bara blir en sak, men det är ok då också och jag behöver inte jobba in de 2 återstående sakerna nästa dag. :) Sakta men säkert börjar jag få ett system i det hela och jag tror det kan vara ett bra sätt att få fart på lata mig. För jag är ruskigt bra på att skjuta upp saker... 


Ha en riktigt ljuvlig dag, vad ni än gör!

Kerstin

En glad svensk som inte har det minska svenskt blod i sig!   

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards