Stallrosen

Alla inlägg under maj 2013

Av Kerstin - 2 maj 2013 18:51

Ja nu börjar jag äntligen känna att jag verkligen får ett kvitto på att mitt lugn och tålamod gett resultat. Och det känns otroligt bra i hjärtat!! En pigg och glad Guldgosse och jag tog en skogstur, snön har ju äntligen försvunnit så pass att vi kan ta oss upp i skogen och traska omkring. Det blåste bra på hygget.. Men guldgossen bara skrittade på.

 

Lite vind i håret!

Vi traskade upp till trav vägen för att kunna få till lite längre travpass efter att ha skrittat nu under en tid igen. Vägen var mjuk och bra, relativt torr också. Hero hade öronen framåt och tyckte att vi skrittat nog nu. Men så fort jag tar tyglarna så lugnar han ner sig, helt ok i formen och travar på i ett ok tempo med bra takt. Att det ibland går lite för fort tar jag på mig helt då jag tippar lite fram och även omedvetet ökar tempot i min lättridning. Lade in skrittpauser, träffade en människa i skogen som vi stannade och prata med, Hero stod lugnt kvar. Skrittade vidare, kom en häst på vägen, jag vände eftersom jag skulle rida samma väg tillbaka, gjorde mig beredd på den vanliga lilla kampen när han ser en annan häst, men icke, han tittade lite på den, fokuserade på mig, klippte lite med öronen mot mig och mot den andra hästen för att sedan spetsa dem och trava på lugnt. Vi travade ikapp människan igen, skrittade förbi och pratade lite med denne igen och när vi sedan kom ut på raksträckan hem så fattade jag höger galopp och Hero vänster... Brydde mig inte i det eftersom jag insett att det är mig det är fel på. Vi galopperade på i ett mycket behagligt tempo, kortade lite, bytte till höger, fortsatte i samma härliga tempo, kortade lite, längde lite, lättade på handen och gav honom ganska fria tyglar, han bara rullade på.. Satte mig ner, kortade upp honom UTAN att ta i tygeln, saktade av till skritt och halt, klappar i massor och en liten mumsbit!!   Nöjd matte, MYCKET nöjd matte!!

 

Inte bara pälsen som glänste som guld i dag!! ♥

Det var en nöjd häst och ryttare som klev in i stallet sedan. Sedvanligt pyssel och en lite missnöjd Walle som inte kunde förstå varför han skulle nöja sig med mina klappar när Hero fick MAT i krubban?! Vilka orättvisor det finns här i livet sa han och Prins. Eftersom Walle är en smart ponny så försökte han verkligen visa sin bästa sida, lyfta alla ben utan trams, öron inga problem. Men allt han fick var klapp, mys och en morot.. Söt nöt! ♥ Prins har ju för längesedan genomskådat det där och vet att det räcker med att han spetsar sina öron och ser söt ut så får han en morot extra. Småkillarna showade som vanligt och gör så jag ler lite extra och känner hur hjärtat slår lite extra för dem. Gillar inte alls tanken på att sälja Curre...

Ha en trevlig kväll, själv kommer jag fortsätta le ett bra tag till!

Kerstin

Av Kerstin - 2 maj 2013 14:15

Ja detta vår väder... Idag skiner solen, lite (ganska mkt) blåst och med jämna mellanrum så haglar det. STORA bollar!!

   

Aj, aj!!

Men så kommer solen och de försvinner lika fort igen.. Jag är glad att det inte är som i förfjol (2011)...

 

2011-05-02!! Då kom det snö..

Försvann naturligtvis lika fort, men ändå, blir så mkt blötare än lite (mycket) hagel. 

Ska försöka hinna med både lite jobb med hingstarna och stora gula pojken, jag behöver det... Stor gul och jag behöver det..

   

Längtar efter att få trimma lite igen..

Inga fördelaktiga bilder, men är nog de enda jag har då jag rider honom..

Vi ska bättra oss...


Ha en toppen dag!

Kerstin

Av Kerstin - 1 maj 2013 15:36

Så hände det äntligen....

      

Vad, vad är det som händer???

Jo Sullivan fastnade på bild med sin ryttarinna på ryggen!!

 

Matte håller i lite eftersom kattskrälle absolut skulle hoppa upp på kapelltaket på släpvagnen samtidigt..

   

Mina sötnosar + fotografen.   


Annars inget nytt faktiskt...

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards