Stallrosen

Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Min "nya" häst!!

Av Kerstin - 19 februari 2013 21:32

Hade en konstig "orkar/vill inte" känsla i morse. Gick med hundarna och insåg att det var ganska halt på vägen. Kom hem och tittade på klockan, nä, skulle nog inte hinna rida. Tar för mkt tid, allt så jobbigt. Mesade på inne, men av någon anledning så bytte jag om till ridkläder innan jag gick ut i stallet. Hero kom upp till grinden när han såg mig. Jag fortsatte in i stallet, hade SÅ mkt att göra först....   Men tillslut så gick jag ut igen, Hero stod längst ner i hagen, såg mig och travade upp till grinden... Kändes som om han ville något...   Det var bara att inse, det var meningen att vi skulle ut idag. Beslutsångest när väl kom upp på ryggen, vart skulle vi rida, vad skulle vi göra... Halt, trist, tråkigt... Red bort mot grannen, ringde honom när jag stod på infarten och frågade om jag fick gena över hans gård, inga problem. Hero var spänd hela vägen dit och gick och små taktade. Ja, som ni här, humöret var på topp!! Red över gården med spänd häst, kortade upp tygeln lite för att bromsa upp honom... Vet inte vad som hände, men helt plötsligt så var han helt avslappnad och super fin. Lät honom trava en bit och hör och häpna, på halv lång tygel!! Och han var lång och låg, travade lugnt i en lugn härlig trav! Vi travad på hela vägen upp i skogen, saktade av när det började gå nedför. Skrittade på lugnt nedför, travade igen på rakan ner till min ridäng. Där nere spände han till sig lite, men fortfarande under kontroll. Så travade vi på, fortsatte vårt jobb med övergångar, de blir allt bättre. Och tills slut var han så underbar så jag kunde inte låta bli... Satt till och han fattade en underbar bärig galopp!! Lite hastigt, men svarade så fint på min förhållnig och låg sedan kvar i en underbar galopp! Inget stress eller struttiga språng, inget studsande och hetsande. Bröt av till trav och sedan skritt utan problem. Lite hetsig i skritten ett tag. Lade in lite mer trav jobb och fick efter ett tag samma "läge", fattade höger galopp och gissa vad!! Lika underbara den! Här blev det några små bocksprång av glädje eller om det var spänningar som måste ut. Vi avslutade det hela med en något överilad trav, men skaplig skritt hem. Helt klart MVG idag!! Hur det gick till har jag ingen aning om, med tanke på hur oinspirerad jag var. Men kan ju bara konstatera att även om vilan blev längre än jag planerat så har den varit väldigt bra för Hero. Han har fått landa mentalt, kanske fått läka om han haft spänningar och ont i kroppen, vad vet jag. Jag vet bara att nu funkar VI!! Resten är historia och den är inte vår, vi har framtiden som är våran!! Och den ser vi fram emot.   


Så kom barnen hem och dottern ville rida efter mellis. In med Walle och så gick jag, dottern och hundarna iväg. Vi skulle bara gå i skogen en sväng, men där var skogsmaskinen och höll på att skota fram timmer så det var bara att fortsätta efter vägen. En bil kom i FULL fart, bromsade inte och vi hade ingenstans att ta vägen. Arg som ett bi så kliver jag ut i vägen, och skriker (som om han skulle höra mig) men han ställer sig på bromsen och får stopp innan oss, jag klev åt sidan när han började bromsa, var så jä...a arg att jag glömde kolla vad det var för reg nr. Walle däremot var helt lugn. Vi fortsatte vår promenad efter vägen och in i skogen på ett annat ställe. Walle skötte sig naturligtvis exemplariskt. Vi mötte flera bilar på hemvägen, men inte en reaktion från hans sida. Duktig pålle!!

   

Inte världens bästa foton, men världens bästa är på dem iaf!!   

(Kedjan har jag bara på fall att, tycker den är smidigare än grimmskaftet, vet att ngn kommer att fundera på det

Han drar inte i den och inte jag heller...)


Tja, det var min dag i stora drag, hur var eran?

Kerstin



 
 
marianne

marianne

20 februari 2013 09:22

Vilken dag att lägga till minnesbanken :)
Det är väl konstigt.....när man har den där känslan av olust så blir det så himla bra OM man tar sej förbi alla hinder :)
Jag förstår att din pålle är dyr nu, å den lilla oxå för den delen :)

sv: jo nu tänker jag allt bli frisk, f.o.m i eftermiddag faktisk, så jag kan vara med på hopplektionen :)

Men du.....är det SÅ man gör ren perkulatorn? Hade jag ingen aning om....ska nog göra samma sak, har inte fått ren den sen Janne glömde den på förrförra sommaren när han åkte till Sthlm och jag redan var där....den stod på enm vecka och jag är överraskad att den fortfarande fungerar.

http://marresmams.blogg.se

 
Cicci

Cicci

20 februari 2013 09:45

Haha... Ne fy inte skratta men jag fick en så snygg bild på hela grejen :P .
Ja idioter som kör galet!
I sommras så mötte vi med en tinmerbil men den idioten uppfatta tjejer på något med 4 ben :O o börja tuta när vi höll in o red förbi bilen :S om man inte va nervös nog med att rida precis på några cm o nästan putsa kanten på bilen :/ så kan jag säga att då kom både nervositet o ilska !!
Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Jessica

Jessica

20 februari 2013 09:48

Riktigt känner ditt lycko-rus över ridturen... Härligt!

Dessa underbara ponnier, vad de kan överraska oss med tålamod & "obryddhet"... <3

http://stall-apricot.zmn.se

 
camilla

camilla

20 februari 2013 10:50

Lät som det blev en bra dag ändå till slut =)..

Skönt att kunna rida när det är lust alltid en lyx när man kan det... Men bra att ni har reflexer nu i alla fall =)

Vad skönt att bli miljonär, det tänker jag oxå bli så småningom då vet jag precis hur jag ska göra mitt stall och gård =)

Men är som du säger lite jobbbit just med vatten momenten...

http://bbqridtravare.blogg.se

 
Anna

Anna

20 februari 2013 11:14

Vilken härlig ridtur och vad SKÖNT att det har börjat lossna rejält för er nu!! GRATTIS!!!!

Jag upplever att de dagar jag är lite less och nollställd funkar T nästan bättre och är arbetsvilligare än de dagar jag har mer krav på honom...konstigt nog;) Hi hi!!

Vad tråkigt att bilarna INTE kan respektera att det är hästar på vägarna:( Jag möter inte så många bilar men de jag möter saktar alltid ner och kryper förbi. Nu är vägen VÄLDIGT smal så de kan också bero på att de är rädd om sin bil;) Men hur som helst känns de bra att de saktar ner och kör försiktigt förbi:D Håller tummarna att det blir bättre på er väg!!!

Tur att Walle är en snäll och stabil ponny!!

Svar:Det är jätteskönt att vara hästfri och kunna göra annat någon gång emellanåt:D Jag och mamma brukar åka iväg på en "heldag" under den veckan jag är långledig. Det är jätteskönt!!! Ingen stress och ingen tid att passa...det behöver man!!! T vilar 2 ggr i veckan men det är inte alltid jag åker iväg på någonting de dagar han vilar. Men under långledigheten ser jag till att göra det:D

Jo, jag hoppas också att ogräsrensaren ska funka!! Är rätt slitigt med handskar och händer när man ska riva ur höbollarna:S Utvärdering kommer!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Ylva

Ylva

20 februari 2013 13:35

Grattis till en härlig ridtur! En sån kan man leva på länge. :)

http://www.ylvablom.se

 
marianne

marianne

20 februari 2013 14:54

Men kerstin då.....inte tror du väl på fullaste allvar att jag har nå´n bag in box hemma? ;)

http://marresmams.blogg.se

 
Erika

Erika

21 februari 2013 09:22

Gud va roligt att han gick så himla bra. :D

http://eriikapettersson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards