Stallrosen

Alla inlägg under januari 2013

Av Kerstin - 21 januari 2013 08:56

Inte mycket att säga om den... Inte här i alla fall...   Ha ha!! Har haft en mycket trevlig och mysig helg. Blev kräftor i lördags!! Gick bra det med, fast snön gnistrade ute och kylan bet i kinderna, om man gick ut vill säga. Vi satt ju inne och åt förstås..

Helgens väder har bjudit på allt mellan -22 grader och sol, till lätt snöfall och -2 grader, söndagen blev solig och låg på ca -6 mitt över dagen för att under den sista kvällspromenaden åter igen sjunkit ner till -17, men var stjärnklart och den lite mer än halva månen lyste upp vägen åt oss. Idag verkar det bli en kall och solig dag. Jag är hästvakt åt grannen så jag ska väl bege mig snart och släppa ut dem. Lite kaffe först så man får värme i kroppen.

Bjuder på lite bilder på Hero och hans tunga. Han har alltid så mycket för sig med den när han dricker vatten, det spelar ingen roll om det är kallt eller ljummet vatten och han är inne eller ute eller om det är sommar eller vinter, bara hans sätt att dricka vatten helt enkelt. Och ja, han har innetäcket på sig ute, han skulle ändå in och fixas med så jag orkade inte byta för den korta tiden, sådan är jag...   Han överlevde det med!   

 

Walle och Hero. "BFF" ha ha!!


 

Han stoppar alltid ner tungan först innan han dricker och sedan blir den liksom kvar ute.. Så söt!!


     

Och sedan måste han ju slicka sig om läpparna, eller vad han nu gör... 

En annan rolig sak, som jag eg inte vet om jag kan skriva här utan att bli påhoppad, är att Heros hovar tydligen ser bättre ut, enligt kunnigt folk. Och det är ju bra. 1 år sa jag att det skulle ta, nu har det gått lite mer än 3 månader och vi har kommit en bra bit på väg. Så om det inte blir några större bakslag så borde han se riktigt skaplig ut till våren/sommaren. 


Och nu borde man väl säga något "vikt(igt), men tja, vågen verkar har fryst fast och jag har mest kurat på soffan så jag har inte så mycket att säga, men kanske ska jag ta och tina fram lite nu och se om det är batterierna det är fel på i vågen eller vad det nu kan vara!!   Tur Marianne och Nina håller ställningarna!!


Kram på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 16 januari 2013 21:42

Blir lite trött nu, men fanns inte en möjlighet att ta mig till jobbet idag. Hundpromenadernas höjdpunkt var när de var slut. Var så tunga ben och och armar idag. Hade tänkt pröva Passier sadeln som snälla Anna skickade, men jag orkade inte ens få ner den från sadelhängaren. Så jag tog beslutet att stanna hemma. Vet inte vad det är som spökar i kroppen nu. Längtar till våren och solen. Förhoppningsvis så blir jag piggare då. 

Så nu är jag på väg till sängen så får jag hoppas på en bättre och starkare dag imorgon. 

Hade i alla fall några mysiga stunder med hästarna och som vanligt så bjöd de på lite skratt. De vet vad jag behöver. Och den här lilla spelevinken är ju en av dem jag ler mest åt!   Och har gjort sedan han kom!!

    Sullivan,februari 2012

(han lånade Prins box, så ni behöver inte bli upprörd över att  han står trångt)

 

November 2011

 

September 2012

Har inget nyare bra kort på honom,men han har grovnat på sig lite mer över rygg och rumpa och man och pannlugg bara växer och växer.

   

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 15 januari 2013 23:43
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Kerstin - 15 januari 2013 17:42

Har prövat lite nya rutiner för att jag ska orka lite mer och inte tycka saker blir så tråkiga och jobbiga. Tillatt börja med så kanske det är bäst att säga att jag har verkligen inget emot att gå ut med hundarna eller något annat som gäller djuren, men ibland blir det lite väl mycket bara.


Förut så gick jag på förmiddagen, de får alltid gå ut och göra morgon toaletten på gården eller när det inte är snö så går jag en bit upp i skogen, sedan tar vi en längre promenad under förmiddagen 45 min-2 timmar, beroende på tid och väder. Under dagen är de ute med mig på gården och sedan går jag kvällsturen (45 min-1 timme) efter middagen. Denna tur är rena rama dödens tråkig under den mörka perioden under året. Så nu har jag gjort så att jag ger hundarna mat tidigare och så går jag innan middagen. Hemma igen så kan jag lugnt laga mat och sedan ta den tid jag vill efter maten att göra vad jag nu anser att jag behöver göra. Sedan får de gåut och kissa medan jag tar in hästarna senare på kvällen. Bara att flytta sista turen så att det är lite ljusare och att jag får lite lugnare efter middagen, typ kunna sitta kvar och bara slappa, njuta av maten och så är underbart. Hundarna verkar inte lida speciellt, men lite förvånad är de fortfarande att vi inte går ut efter jag har dukat undan.   Men det är ju en vana.


Nu är middagen klar så vi får höras vidare! En fundering till er som har hund, hur ofta och hur länge/långt går ni med dem i snitt varje dag?

Kerstin

Av Kerstin - 14 januari 2013 11:22

Så hände det.... Jag köpte mig en ipad... :-) Ingen speciell, dottern fick en likadan i julklapp o nu hade de sänkt priset lite till på den så jag slog till. Inte för att jag är i behov av en, faktiskt mer "vill ha" och därför fick det bli en billig variant, men den verkar ju fungera till det jag ska ha den till. Typ leka med... ha ha!Annars inget nytt under solen. För vi har sol, massor m sol och lika mycket kyla!!!! Hua!! Men inne är det nu varmt o jag har jobbat hela helgn så... Idag blir det bara några timmars jobb innan soffan och jag tar en date, längtar tills dess. Kanske bäst att sätta lite fart om jag ska hinna med allt. (läs leka m ipaden).Ha en bra dag!! Kerstin

Av Kerstin - 11 januari 2013 21:37

Var nog mer död än levande då jag körde barnen till skolan i morse, väl hemma så fick hundarna gå ut och hästar fick sitt och normalt sedan så brukar jag sätta mig med en kopp kaffe och frukost och vakna till liv själv, men i morse var det segt... Det var tunga steg och olydiga armar när jag skulle fixa till en eld. Men när den väl var igång så kröp jag in under filten på soffan och där sova jag sedan gott i 2 timmar till!! Och det bästa av allt var att jag hade inte ens ångest över det!!   Vad är det som händer med mig?! Ha ha, insåg faktiskt i veckan som gått att sova är underbart och välbehövligt. Att jag dessutom hinner med lika mkt eller till och med mer om jag är utvilad än om jag är trött och gör allt på halvfart. Att jag dessutom orkar vara den glada och positiva mamma jag eg är är ju ännu en fördel!! Dessutom kan jag tillägga att jag inte stressade på med frukosten heller sedan!! Nej då, blev en STOR kopp kaffe och jag satt kvar i soffan och bara njöt av att vara pigg!

 

STOR mugg kaffe ska det vara!!

Medan jag satt och njöt så plingade det till i mobilen, kollade av det och gissa om jag blev förvånad när det stod att jag hade ett paket ifrån Anna att hämta ut!? Hade visserligen sagt till henne att jag ville köpa hennes gamla Passier sadel, men en hög elräkning, samt lite annat satte stopp för det. Vad hade hon nu hittat på? Så nu kan ni ju gissa att det blev fart under skosulorna på mig. Ut i solen med hundarna, blev skogen en sväng idag. Dexter lyckades till och med sno en av grannarnas hundars boll på vägen utan att jag märkte det förrän vi var i skogen.   Men då hade vi ju något att leka med och på hemvägen slängde jag in den på deras gård igen. Men efter lite busande så blir man ju lite trött, så trött så man måset sträcka ut sig ordentligt, en bädd räcker ju inte långt!!

 

Sedan kunde jag bara inte hålla mig längre, for iväg och hämtade paketet!

   

Gissa vad?! Gulliga Anna hade skickat ner sadeln + en massa annat, även de lurviga benskydden som hon "snodde" mitt framför näsan på mig (ha ha, köpte av Camilla).

Tack snälla snälla Anna!!   Som vi (Anna och jag) sa tidigare; "Jag sålde en buse till henne och fick en vän." Inte illa!!

Idag var det eg rid dag för barnen, som de påpekade!! Men kylan kröp nedåt och vi hittade på lite annat ute istället. Tränade på att buga och faktiskt lite ligga med hingstarna. Vilka underbara killar att jobba med!! Fotades lite, men jag försöker redigera bilderna då bakgrunden blev så stökig så Sullivan "försvinner" i den. Får se om jag får till det, annars får det bli nya foton till veckan.

För första gången (eller 2:a om man ska vara petig) så har jag bestämt att om jag får råd och denne underbara person har tid så ska jag skicka Sullivan på utbildning! Nu har jag inte direkt pratat med vederbörande person, vi har skojat om det, men ju mer jag tänker på det ju bättre låter det.   

Tja det var min dag i korthet. Avslutar med en lapp som jag hittade när jag kom ner efter att ha duschat och barnen åkt iväg till sin pappa över helgen...  

Kan man ännat än älska dem!!

  

 


Kram och trevlig helg på er!!

Kerstin

Av Kerstin - 10 januari 2013 17:13

Somnade den vackra Tant Röd in...

 

   Secret   


Visst hade vi våra duster och så, men vi hade även våra stunder. Och jag väljer att komma ihåg de trevliga!

   

   

En vacker dam i sina bästa år.

 

Men nu galopperar hon på de evigt gröna och det känns bra att hon fick ett så bra slut hos en fantastisk tjej!

R.I.P

Och kramar till hennes kloka matte!!   

Tänker på dig!!

  

Kerstin

Av Kerstin - 10 januari 2013 09:00

Blev sovmorgon... Hmmm, brukar inte sova så länge när jag går av från natten, men eftersom ingen klocka ringde så blev det som det blev. Men så skönt det var att få vakna ganska utsövd. Så länge sovjag väl eg inte, men nästan 2 timmar längre än vanligt och det gjorde verkligen sitt! Var på ett kalas humör hela dagen och hade ork för det mesta som hör dagen till. Kanske något man skulle börja med... 

När barnen kom hem blev det snabb mellis för dem innan de bytte om och kom ut i stallet. Där hade jag gjort i ordning Prins och Walle för en kort ridtur. Jag hade bestämt vi skulle gå och kolla på när skogsmaskinen jobbade i skogen bortanför oss. Walle var lite "på tårna", dels för att det var ett tag sedan han blev riden och så var det ju täckbyxor, reflextäcke, det började skymma lite och Hero for som en raket i hagen och visade sitt missnöje över att bli lämnad ensam med 2 småbusar.

 

Sötisar!

Det första vi mötte på vägen var bussen! Men som tur är så har ju vi 2 infarter, så vi kom ut från den ena och kunde sedan gå in på den andra och vänta in bussen och låta den passera. Ingen av de små brydde sig. Däremot så tyckte nog Walle vi var lite jobbiga när vi inte bara skulle gå förbi en stor bil som stod parkerad vid infarten till skogen och sedan en skotare, utan också gå mot ljudet av något stort mullrande, knakande och sågande... Men fram kom vi. Det var en spänd Walle som storögt tittade på hur träden rasade, men när han såg att Prins stod helt still och myste med mig och fick lite godis så bestämde sig Walle för att göra samma sak. Så kort därefter så hade vi 2 ponnyer som lugnt stod och filosoferade över livet i skogen. 

En tråkig sak som hänt i flocken är att Curre inte längre har någon respekt för Prins utan är riktigt elak mot honom. Så för tillfället så är flocken uppdelad. Prins, Hero och Walle går tillsammans och Sullivan och Curre får hänga ihop. Walle brukar få gå med hingstarna ibland så han får busa av sig och så han kan trycka till Curre. För som läget är nu så är det bara Walle, som Curre absolut inte ger sig på. Hero kan han försöka sig på då och då, men har ännu inte rått på honom. Hero och Prins går oftast ihop om alla är tillsammans, tror faktiskt Hero skyddar Prins lite. 


Nej gott folk, fick en trevlig film igår av en kär gammal bloggvän, så nu ska jag titta på den och njuta!


Ha en toppen dag!

Kerstin


Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards