Stallrosen

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2012

Riv, rensa, släng....

Av Kerstin - 23 oktober 2012 08:31

Som sagt så vaknade jag med massor av energi i går, trots förkylningen. Planerade dagen väl och hann med det jag skulle. Förmiddagen viks åt djuren, lång promenad med hundarna, stallfix och ev jobb med någon/några av hästarna. Sedan var jag ju tyvärr tvungen att åka iväg och köpa hundmat innan jag hämtade sonen, så där försvann lite tid, men jag överlevde. Efter mellis så rev sonen och jag ner en bokhylla på övervåningen. Plockade ner allt skräp ifrån den och hittade min almanacka som jag letat efter sedan i januari!!   Men det är ju 2 månader kvar på detta år så.... Sedan skruvade vi isär den och idag ska skiten väck! Upp med påsar så jag kunde börja sortera och slänga, oj oj vad jag slängde... Idag ska vi göra klart där uppe, sedan ryker linneskåpet ifrån sovrummet ut.. Gillar det, men det passar inte in där, har mest stått där för att lakan och så ska ha någonstans att bo. Men nu har jag fixat annan plats för det!

Sedan blir det nog stallet som står på tur, hagar och själva stallet ska fixas. Tycker jag rensar hela tiden, men grejen är nog att jag aldrig hinner klart och sedan börjar jag med ngt annat ist... Men nu jäklar!! Lika bra att passa på medan energin spirar!

I morse kom jag på mig själv med att faktiskt njuta av att stå och pyssla med hästarna. Likaså i går.. Längesedan jag kände just den här känslan. En rofylld känsla. Men det är klart har jag stressat med hästar och stall pga dålig samvete i flera år så kan jag ju knappast begära att lugnet ska infinna sig direkt heller. Sedan gjorde nog min Stockholms resa sitt också, att bara få vara och bli ompysslad i nästan 3 dagar var ju helt underbart! Ingen stress alls, precis vad jag behövde!

 

Min guldgosse njöt lika mkt som jag av pysslet och det rofyllda vi har nu.

Och eftersom ingen vågar fråga så skriver jag väl det då... Går super med hovarna!   Men det visste jag ju redan innan...   

Nu ska jag fortsätta min planering, först ska jag kolla på de 3 rådjuren som strosar på gården bara.


Kram alla snälla!

Kerstin


 
 
Cicci

Cicci

23 oktober 2012 09:56

Va underbart men det visste jag att hans hovar skulle gå åt rätthåll Hahaha på alla plan ;)

Aa detta med att rensa vore något för mig :S jag har så svårt att slänga saker , även om det gått sönder för att det är självklart ett minne med :/ . Alla täckningar lilla ens gör om så bara några sträck ligger med kvar i lådor o i bokhylla , ja överallt man kan lägga närmare bestämt o det är ju inte bara några inte hahah... Galet!
Härligt att höra att du kan njuta av dina stunder , det känns ända in i roten när man kommer på det skälv :D
Kram C

http://www.bonnaliv.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

23 oktober 2012 11:56

Det är alltid så skönt att rensa ut å slänga gamla prylar, sånt ger oxå energi.
Tänk om jag oxå kunde få bli ompysslad när jag åker till sthlm! Nä där är jag "mamma, kan du fixa.....följa....göra....köpa..." jag brukar vara ganska trött efter ett besök där, men jag njuter varje sekund ;)
Härligt att du hittat tillbaka till rofylldheten
Med pållarna,

http://marresmams.blogg.se

 
Marianne

Marianne

23 oktober 2012 11:59

Kanske blev dubbelt? Såg inte om den första kom iväg

http://marresmams.blogg.se

 
Erika

Erika

23 oktober 2012 20:04

Duktig du är som rensar. :)

Du har verkligen förtjänat o bli ompysslad o varva ner.
Känns som de händer så mycket hos dig, men du är stark och du tar dig tusan igenom allt. :)
är imponerad över hur du är som person vill oxå ha lite jäklar nu ska jag klara detta i mig, men de kanske kommer med tiden.

Kram

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Erika

Erika

23 oktober 2012 21:14

SV
Jo jag var kanske lite för ivrig och jag kände idag efter ridningen när jag kommit hem land, andas ut fått vila lite att jag fick lite ångest över att jag blev så arg på Raski idag som jag blev.

Hon ville ju säkert bara tala om att hon var trött o hade säker träningsvärk så stel och motvillig som hon var.
lyssna jag, nej inte till 100% jag lät henne slippa jobba så mycket jag tänkt o körde i stället bus trav o bus galopp.

Ajabaja, inte kul o få sån ångest att man inte fattade direkt.
Men nu efter hand insåg jag, lyssna mer på Raski o skit i vad andra säger.

Anledningen att jag nu pressar både henne & mig för hårt kände jag idag är att jag fått otrevliga påtryckningar senaste tiden.
inget som jag skrivit ut på min blogg, men klart påtryckningarna satt spår och sårat mig o nu vill jag bara bevisa att vi kan o att vi ska.

Men tyvärr steg de mig åt huvudet.
som tur är insåg jag de nu efter bara tre ridpass å bättre nu än längre fram.
Backa, ta de lugnt, andas, lyssna på hästen så kommer allt blir bra. :)

http://eriikapettersson.blogg.se

 
Nina

Nina

23 oktober 2012 21:49

Men guud vilken underbar bild på dig och Hero!!

Jag vill också rensa och slänga, det är bland det underbaraste som finns. Jag har kommit på en ide, det är att göra en grej varje ledig dag, som är något utöver det vanliga häst- och hemmajobbet. Det kan vara allt från att bara städa en låda till att rensa ur ett förråd. Det ska inte behöva kännas som ett stort projet eller tvång, det viktigaste är bara att det blir något. För alla bäckar små blir till sist ett väl fungerande hem, eller??

http://stallskogalund.blogg.se

 
Nina

Nina

24 oktober 2012 09:09

Sv: Är han ömfotad? Har du testat att rida barbacka?

Haha..."ska bara" ;) Nej kom igen nu! Gör som jag, jag hade noll motivation första veckan men nu känns den mycket bättre när det gick så bra för Marianne. Det kanske blir så för dig med?

http://stallskogalund.blogg.se

 
Nina

Nina

24 oktober 2012 12:58

Hahaha....jag tyckte att fick ett sånt himla konstigt svar av dig nyss...du pratade om att rida barbacka på en ömfotad häst...fattade nada!!
Måste kolla vad jag hade skrivit till dig och upptäcker att jag har frågat just det...om du testat att rida barbacka för att Hero är ömfotad....ASG!!! Undrar vilken planet jag befann mig på i morse....(skrattar så tårarna rinner nu) jag kan ju inte va klok på en enda fläck!
Du måste verkligen ha undrat hur jag tänkte där... ;D
Det jag egentligen undrade var nog antagligen om du testat att rida honom utan skor eller om du tog för givet att han var ömfotad eftersom han alltid har haft skor förut.
Men om han till och med ömmar i hagen så förstår jag att du inte gjort det.
Kramar från Virrpannan!

http://stallskogalund.blogg.se

 
camilla

camilla

25 oktober 2012 14:27

Vilken fin häst, älskar isabellfärgade hästar

http://bbqridtravare.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards