Stallrosen

Alla inlägg under juni 2012

Av Kerstin - 14 juni 2012 21:13

Att jag inte svarat på era kommentarer eller tittat in hos er, men tiden har varit lite tajt nu ett tag, men i morgon kanske.

Idag var det jobb från tidig morgon till sen kväll, sedan skulle barnen hämtas, hundarna ut och hästarna då förstås. Ja det rullar på kan man ju påstå. Men man ska inte klaga, tiden går fort...  

Ha det så bra!

Imorgon är det SOMMARLOV!

Inte för mig då..

Kerstin

Av Kerstin - 12 juni 2012 22:29

Jag har fått lite synpunkter på min prissättning på bla Curre och Sullivan. Visst kan jag hålla med om att jag inte är billig på dem, men varför ska jag vara det??? Jag vet att fina hästar går för lite pengar ibland, en hingst får man sämre betalt för än en valack/sto. Men de är värda sina pengar anser jag. Kanske hamnar jag en dag i den situationen att jag får "rea" ut dem, men än är jag inte där. Om inte vi som har fina hästar sätter ribban så finns det ju ingen anledning för folk att betala för kvalité heller. Jag vet många sämre hästar som gått för mer än jag begär för Curre tex.

Läste just en liten debatt om det här med priser på bla welshar, man betalar 4500,- för språnget och tar ut 5000,- när man säljer fölet?! Men hallå!! Det rimmar lite illa. 

Idag har vi ingen köpstark marknad i Sverige, men faktum är att vi som säljer hästar kan ändra på det. Om alla ändrar uppfattning och höjer priserna så tvingas ju även köparna att följa med. Sedan behöver man ju inte chock höja, men lägg på ngn tusenlapp. I alla fall så man går +/- noll. Eller tänker jag helt galet?!

"Man får vad man betalar för." Jag tycker det är ett bra talesätt. Jag är otroligt stolt över Curre och Sullivan, sedan om ingen av dem når kvalitetsboken, så är båda 2 underbara individer. En så klok unghäst som tex Curre har jag nog aldrig varit med om. Han är en klippa, endast 4 år gammal. Sedan har de båda sina respektive kvalitéer, både i gång och hoppning. Kanske ska man kastrera, men för mig är inte det aktuellt just nu och jag tycker det vore synd på dem båda. Curres avkommor har visat att de nedärver hans fina psyke och det bådar ju gott. Sullivans avkommor har jag inte hört något om ännu, men det kommer väl.
Men jag tänker i dagsläget inte skänka bort mina killar, om någon är intresserad så får de vackert betala, annars får de bli kvar. Jag är en problemlösare, så jag oroar mig inte speciellt över det, just nu iaf..    

Ha det så bra och våga ta betalt!!

tycker

Kerstin

Av Kerstin - 11 juni 2012 21:54

Dagen började tungt, ville inte kliva upp, men barnen skulle ju till skolan, sista veckan! SKÖNT! Men efter att ha skjutsat dem så tog orken liksom bara slut, fanns inte att hitta någonstans. Tog en kort promenad med vovvarna, satte mig ner hemma och funderade hur och vart jag skulle hitta energin. Tills lut så började jag plocka lite bland alla saker och allt eftersom så började den komma fram. Hämtade barnen från skolan, tog en fika med dem och sedan var jag på topp igen. 

Vi gick och hämtade hästarna och jag red iväg på Hero en sväng i skogen. Blir mycket skog och skritt nu, men idag kände jag att det var lite trav läge. Och det var det!! Tjo hoo!! Kan nu länga ut tygeln nära på en dm, vilket betyder att han blivit längre och framför allt lägre i formen!! Det fattas mycket än, men vi är på god väg. Och det gör skillnad på traven kan jag lova. Taktmässig och så mycket bärigare, gick till och med att sitta på honom idag. Gjorde massor med igångsättningar, täta och det känns bra, så BRA!! Han är fortfarande kort i steget på steniga stigar, ömheten sitter i, men på mjukt underlag fixar han det. Så han får gå barfota bak hela sommaren så får vi se hur hovarna växer till sig. lär ju bli skor till vintern om jag ska kunna hålla igång honom, men man kan ju spara på det in i det längsta. 

Köpte en annan sadel än den jag först tänkt. Den här har jag lånat nu några veckor, vissa dagar blir han lite ruggig, andra inte, vet inte om det beror på schabraken, för lång sadelgjord eller hur han är i ridningen dessa dagar, har inte riktigt hittat orsaken. Kan naturligtvis bero på sadeln, men den får duga tills han musklat om sig. Då kommer den antagligen var för trång iaf.

Så dagen fick ett riktigt bra avslut, tack vare min Hero!  

Tjock av gräset har han blivit... hi hi!

När jag kom in sedan låg det en lapp på bordet i från barnen; "Puss och kram mamma, vi älskar dig!"   De åkte medan jag var ute och red, åhh mina gull ungar. 

Och alldeles precis nu så har jag och en briard vän till Dexter och mig  bestämt att vi ska åka och pröva valla med våra galenpannor!! Kan ju bli hur kul som helst! 

Ha en toppen kväll/morgon/dag eller när nu nu läser detta!

Kerstin

Av Kerstin - 11 juni 2012 08:45

Barnen och jag har haft en underbar helg!

       

I lördags när de kom hem så gick vi först ut med hundarna en sväng i skogen. Dexter fick lite backträning, slänger ner pinnar och han får hämta, upp och ner.. Phu, i värmen så blev det bara 3 gånger, men så är backen dryg också. Och så lyckades jag göra en lite fläta på dottern, skönt att slippa håret i värmen. Eddie fick bli fin med lite blommor runt halsen.

Sedan for vi och grattade mormor som fyllde hela 83 år!! Och fortfarande är pigg! Handlar och tvättar fönster åt de som är yngre i hennes bekantskapskrets!! Det ni, finne ska man va!    Innan maten var klar så var det akrobatik som gällde för bästa barnen. Hjula och stå på händer.. Duktiga!

     

Ett, två tre... Upp och sonen på en hand till och med...   

Blev filmtajm på kvällen och sedan myste vi i samma säng under natten, lite varmt, men vem bryr sig när man får vara med barnen.   

Söndagen bjöd på strålande väder, visserligen hotade mörka moln lite längre bort och ett svagt muller kunde anas. Men inte stoppar det oss!! Vi packade ryggan, lastade bilen och åkte ut till fina Åstön för söndagsmys! Vi fick några fantastiska timmar vid havet och med lite korvgrillning, hundbad och en och annan grillad marsmallows innan molnen drog in över oss och vi åkte hem. Skogen ger mig lugn och havet ger mig maximalt med energi. Kan sitta i timmar och bara titta ut över det, spelar ingen roll om det är spegelblankt eller vågorna slår, så fantastiskt vackert!

             

Dexter tog årets första bad och till och med Eddie busade till det med pinnar, en han undviker vattnet. Vindskyddet hade rasat, toppen på en tall hade rasat ner på taket på den.

Tja, lite häst på det här så var ju dagen perfekt! Eller kan man begära så mycket mer?? Nä, inte jag i alla fall.

     

Kolla vad fin färg Curre har!! Love it!!

 

Liiiiite överexponerat jag vet, men jag lär mig sakta men säkert...

Curres 3:e föl för året är född, en kvar nu, och den borde komma snart den med. Alla 3 friska och välskapta, precis som den som kom ifjol. Så härligt!! Idag måste jag ta mig i kragen och lägga ut en annons på honom, men det tar emot.. Han är så attans underbara att ha och göra med.

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 10 juni 2012 10:01

Kolla här, live idag!

http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/1/

Ha en solig dag!

Kersitn

Av Kerstin - 8 juni 2012 20:50

Sol, sol ljuva sol!! Vilken energi den ger. Ändå kan jag väl inte skryta med att jag gjort så fruktansvärt många knop idag, men, men... Leker vidare med kameran.... Relativt billigt nöje man har.  

               

Lade mig ner i hagen och hade lite kul.. Nyfikna pållar, men väldigt försiktiga mot mig där jag låg. Mina fina kloka killar.

Precis när jag värmt middagen ringde telefonen, en lös häst ungefär vid min sommarhage, kan det vara min.. Tja vad ska man säga, en brun med vitt i pannan. Sannolikheten att det var Walle var ju ganska stor.. De glömde säga att det var ett sto, ett ungt sto.. Men grannen tog med sig den hem och lyckades hitta en ägare.

Nej, nu tar jag kväll!

Kram

Kerstin

Av Kerstin - 7 juni 2012 22:43

Skulle ha jobbat 2 nätter nu, men av olika anledningar så blev jag hemma, läkarens ordinationer.. Sov någon timme på förmiddagen, men hade ingen ro i kroppen, trots att jag egentligen borde varit dyng trött efter nära på ett vaket dygn. Är fortfarande inte direkt trött. Men börjar väl bli..

Nåväl, klev upp, tog med hundarna och ökade ut hagen lite, ska öka den lite mer i morgon och fullt ut i helgen. Barnen var hemma en snabbis efter skolan, tur så man får sin dagliga dos av dem. Tänkte på det Marianne skrev i en kommentar, "Tänk om en mamma bara skulle ta sina kläder och gå.." Jag vet en mamma som gjorde det, hon blev av med vårdnaden om sitt barn, hur många pappor som gör samma sak blir det??? Bara en reflektion av en kommentar.

Efter hundarnas kvälls tur så hämtade jag in hästarna, var lite velig angående ridningen, hade lust, men ändå inte. Slutade med att jag sadlade på min guldpojke och gav mig iväg på en tur. Och vet ni vad??? Vilken TUR!!! Han har ju fått vila ganska mycket sista tiden, och det har verkligen gjort honom gott. Så lugn och fin som han var idag är han normalt inte efter en vila. Han skrittade lugnt och njöt av kvällen lika mycket som jag gjorde. Vi red ner till min rid äng för att checka av läget lite och visst är han lite stel (ganska mycket) efter vilan och lite ömhet i fossingarna.. Men SÅ lugn!!! Travade lugnt, vilade på steget och lyssnade så fint. Min Hero!! Ett kort pass, men ack så bra! Är verkligen glad att jag tog dagens tur, gav mig energi och lite framtidshopp!

Kram på er!

Kerstin




Av Kerstin - 7 juni 2012 00:46

Förlåt, känner att jag gnällt mycket på slutet. Inget ni ska råka ut för igen! Inte på ett bra tag iaf.

Var ute idag och prövade fota lite mer med min "nya" kamera. Inte helt nöjd med den, har nog haft en för bra digitalkamera för att den här ska bli så bra som jag trodde. Tycker inte den är speciellt användar vänlig, säkert en vane sak, men nja... Den får sommaren på sig. Opp, blev lite gnäll här med! Eller kallas det där missnöje?!

     

Maskrosen är jag nöjd med, så bra och nära kom jag inte med min andra kamera. När Dexter hoppade så knäppte jag en bildserie och den var ok, bökigt med att ställa om hela tiden.. Sista bilden på de badande Barbiena blev oskarp. Säkert felaktig inställning, men det är lite det jag menar, det här är på auto och med min andra hade den blivit betydligt skarpare. Men, men, som sagt, sommaren är lång och jag hinner nog fota lite mer iaf..

Var och köpte ett nytt minneskort, med filmfunktion också, så vi får se vad det blir framöver. För fota lär jag ju göra oavsett.  

Idag hände något lustigt. En av grannarna stannade till och sa att en av hästarna stod utanför hagen. Jaha sa jag lugnt, det är väl shettisen, men se det var det inte... Det var min Hero!! Skyndade bort och hagen var hel, tråden spänd??? Har han hoppat så kommer ju inte strömmen hjälpa mycket! SUCK!!! Ska utöka hagen i morgon, samt köra bort ett badkar med vatten, kan vara det han saknade. Det var lite dåligt med gräs och vattnet var slut så... Men det hade inte varit slut länge eftersom de nästan nyss gått ut! Bus häst! Tog hem alla själv idag förresten, 5 st!! Bra jobbat tycker han som äger marken, en självklarhet tycker jag, fast jag tar gärna hjälp om jag har någon vettig i min närhet. Man vet ju aldrig.

Sonen grät vid matbordet idag när vi pratade häst, han är så orolig att Walle ska behöva flytta/säljas. Och jag kan ju inte ge några riktiga svar. Dottern säger inte så mycket, hon kan rida Walle säger hon, det spelar ingen roll. Det händer för mycket nu för att de ska kunna ta in allt. Lider med dem. 

Hero känns ok efter avskoningen bak, kanske lite kort i steget, vi får se hur han är efter sommaren, framhovarna ser iaf bra ut! Skorna sitter kvar och det är bra.

Ha en toppen dag!

Kram 

Kerstin




Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards