Stallrosen

Alla inlägg under maj 2012

Av Kerstin - 10 maj 2012 16:20

... Lite medelhavs känsla. Fick låna denna bild av Veronica, som var den som tog in honom till Sverige. Ser oneklingen rätt mysigt ut. Tror vi får packa oss in i bil och transport till sommaren och hittan någon ljuvlig sandstrand vi också.

 

Veronica och Hegrizero


Ha en bra dag!

Kerstin

Av Kerstin - 9 maj 2012 21:27

Sov ända till 13.20 idag!! Ahh, jag som brukar kliva upp kl.11 när jag går av. Ja ja, gäspar nu så jag somnar nog iaf senare i kväll.

Grått och trist väder idag. Hade tydligen regnat hela tiden när jag sov. Kanske därför jag sov så gott.   Väl uppe så fick jag i mig lite kaffe och någon skorpa innan jag gick ut till hästarna, ungarna följde med och gick på mask jakt. Fast först blev det lite ridsugen, men tiden fanns inte idag eftersom jag sov lite längre än jag tänkt, men provsitta kan man ju.. 

 

Mina sötisar..

Sedan kom barnen igång med kameran och ingen gick säker...

     

Jodå, jag höll mig undan..

Efter stallfix, så packade vi ryggan och begav oss ut på lite kvällsmys med familjen.

   

Sjön var helt spegelblank och visst är det mysigt trots det gråa vädret..

 

 

Glad son..

 

Nöjd dotter, som fick kvällens enda lilla fisk. Som vi för övrigt släppte lös igen.

Blev grillade hamburgare till middag och en liten mazarin till efterrätt.

Tja, sämre kväll kan man ju ha.

Kram

Kerstin

Av Kerstin - 8 maj 2012 22:24

... sol i sinnet. Kan man ha annat med så underbara vänner omkring sig!!   Tack själv Nina för nattens samtal!! 


Till att börja med så fick jag höra att det går tydligen rykten om att jag ska sälja ALLA hästar!! FEL!!! Ska jag inte, så det kan ni lägga ner. Sköt ert liv så sköter jag mitt! Vilken underbar deal eller hur!? Så, klart...


Guldgossen och de andra fick vila idag, sov länge, var trött när jag vaknade och ungarna och jag myste med småkillarna istället. Curre är en fantastisk liten kille han. Tänkte jag skulle pröva om han förstod hur man skulle göra början till en bugning... Ehhh, han bugade och bugade och bugade!!   Fantastiskt liten kille det där. Har sagt det förr och säger det igen, önskar jag var en 8-årig liten hästtjej, oj oj vad lycklig jag skulle vara varje dag då! Fast nu har jag ju stora gula pojken så jag är lycklig ändå. Synd inte folk fattar vilken OTROLIGT trevlig individ Curre är! Helt sagolik på alla sätt, totalt okomplicerad. Skulle kunna bli precis hur bra som helst i rätta händer. Nu gillar jag alla mina pållar, var och en på sitt sätt, men Curre är ju faktiskt bara 4-år och så klok och trevligt på alla sätt. Sullivan och Walle får man tänka lite mer i sin hantering med dem, kloka även dem, men inte helt okomplicerade. Fröken Z är en liten spjuver, vet vad hon kan och vet vad hon vill, världens goaste lilla tjej. Och Prins, tja, det bästa vi har, klokare än honom kan nog ingen vara. Curre och Zabina kommer att bli som han när de blir vuxna, det är jag dock säker på. 

I morgon blir det lite häst på dagen och sedan tar jag med min älskade familj och fiskar lite.. Bara sådär, en sketen onsdag kväll.. Om det inte hällregnar alltså.. 

Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 7 maj 2012 22:06

Egentligen är jag full av självömkan idag, men jag ska trycka undan det och lyfta fram det fina och bra jag haft under dagen, kanske känns det bättre då.

Vanlig måndag, skolan med barnen, skogen med hundarna. Dexter var totalt sjövild idag! Trots att vi gick långt och att han drog iväg på egna äventyr 2 gånger så fanns det inget stopp på honom. Skönt för honom att vi bytt tillbaka till vanligt foder idag!   Men fram tills de sista dagarna så har det fungerat, mer energi, men kontrollerbart.

Sedan sadlade jag på fina Hegrizero, har lånat hem en dressyr sadel till honom, men den ruggar honom på ryggen så den åker tillbaka, idag var 2:a gången jag prövade den, man vet ju aldrig...  

Ska vi gå någon gång...  

Igår när jag red så tog vi ju igenom det här med att skritta lugnt och ta förhållningar, idag fick jag betalt! Han är så underbar den här killen, älskar när man får betalt så kvickt! Bitvis är han totalt sagolik att rida nu, orken finns inte riktigt där ännu, men bitarna blir lite längre för varje gång. Ska ta ut ET som ska få gå igenom honom, tror det behövs.

Idag var vi fina i grått och rosa! 

     

Tjusigt va!!??

Så här fin vy har jag när jag sitter där uppe och njuter.

Öronen framåt, nyfiken och glad!

Fick tips att Zero gillar bananer och det är väl klart, i Spanien växer det ju bananer.   Och gissa om han gör!! Jag hade lagt bananen i en korg i stallet och han fick span på den, uj uj, så jobbigt det blev att hålla honom därifrån!!   Men han fick allt vänta, först borsta av och sedan ut för att kolla utbildningsnivån! Anna har ju sagt att han kan buga, måste ju testas... Jodå, vad gör man inte för en banan! Lite stelt och vingligt, men han försökte. Därav är jag säker på att han behöver en ET behandling!!  

Slut på banan!!

Stallfix och sedan for dotter och jag till Birsta för att köpa hundmat, lite mat och annat behövligt. Vi slank in på Charm för en fika och medan vi satt där så såg jag ett jättefint linne (eller vad det nu va) som jag bara var tvungen att pröva... Men FY FAN... Är inte alls kompis med mig själv nu!! Tänkte INTE pröva kläder något mer, tänker nog mest sluta äta eller så... Visst ja, ingen självömkan.... Men hatar mig själv iaf...


Det var den dagen det...

Kerstin 

Av Kerstin - 6 maj 2012 21:30

... Lyckan går, jag hoppas verkligen att Zero består.   

 

Fina pojken!

Red ut tidigt i morse och Herrn hade bråttom, bråttom... Men han lugnade ner sig, han är ju klok. Men så skulle vi hem och då tyckte han nog att jag var bra omedgörlig som inte lät honom gå hur fort han ville hem. Tjuriga matte sa han och prövade gå lite i passage istället, men tjuriga matte sa skritt..... Tja, efter ett tag så insåg han att det snabbaste sättet att komma hem på vara faktiskt att skritta långsamt.   Hemma igen blev det mys och pyssel innan han fick gå ut i hagen och rulla sig... Suck!! Prins och han har hittat en gemensam vårdnad om Zabina nu, inga hårda ord utan bara ett öra eller två som signal till varandra.

2 hundpromenader i skogen och bilvård där emellan, det känns i kroppen kan jag lova. Men vem har dött av att jobba lite...

Sol ute idag, lite sol i sinnet också.

Kerstin


Av Kerstin - 4 maj 2012 16:19

... Sedan jag vaknade, har slumrat till lite under tiden som gått, men inte sovit. Trots detta är jag inte trött, men ej heller pigg. Går nog mer omkring i en vakumbubbla. Det har varit en omtumlande dag. Sjukhus besök (inget allvarligt), ett hastigt besök hos Sydneys fodervärd, som numera stolt kan kalla sig ägare till Sydney. Tuffa beslut, men det kändes rätt i hjärtat och efter många månader hemifrån så trodde jag att det skulle bli lite lättare, men så var det inte. Sydney har ett toppen hem hos bra människor och det är det som räknas.

Sedan blev det ett snabbvarv inne på affären, gick i ytterspår hela tiden, inget extra kom ner i vagnen, bara det allra nödvändigaste, hjärnan vilade lite då. Landade hemma, hundar ut, stallet fixat. Mellis med barnen,försöka hitta en lucka för några dagars semester med dem till sommaren. Sedan tittade finaste Anna förbi, Zeros fina tjej med sin mamma. Finaste och underbaraste tjejen hade laddat kameran och ute vräker det ner snöblask. Men det kommer fler dagar, dagar med sol och ridning i lugn och ro.

 

Mitt liv har tagit en annan väg, det är allt jag säger för tillfället. Om jag är tillbaka nu vet jag inte. Allt snurrar på i 200 knyck, konstigt nog har jag läget under skaplig kontroll. Jag kan inte styra över allt omkring mig, men som alltid så jobbar jag tydligen bäst under "stress". Likaså märker man i min situation vilket enormt kontaktnät och underbara vänner man har. Hästarna ger mig så mycket just nu, styrkan att ta mig vidare, upp ur diket och ut på den fina vägen igen. Jag är tacksam över varenda minut jag har med dem. Idag när jag släppt ut dem i hagen så visslade jag på dem efter ca 15 minuter, trodde väl aldrig de skulle komma. Så gissa vilken glädje jag kände när alla 3 pojkarna spetsar sina små öron och nära på tävlar om vem som ska komma först!   Jag kan inte påstå att livet är orättvist, inte efter att ha fått äran att få umgås med dessa underbara individer.

Just nu regnar det, men solen kommer...

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 2 maj 2012 08:09

... ner som en pannkaka. Lite så känns mitt liv nu. En ny fas i mitt liv har uppenbarat sig och jag gör en paus i bloggandet. Kan bli kort, kan bli lång, men jag kommer säkert att besöka er och se vad ni har för er under dagarna som går.

Ha det så bra!

Kramar

Kerstin

Av Kerstin - 1 maj 2012 16:49

... huvudvärk i mun.. Eller något sådant. Vaknade 04.15 av huvudvärk, låg kvar till kl.6 innan jag pallrade mig upp och började dagen. Efter 2 Treo, frukost och lite kaffe så var jag på banan igen. Blev en relativt tidig uteritt med Zero. Hade tänkt fortsätta jobba på det vi gjorde igår men han känds trött i kroppen idag så det blev en skritt tur med lite trav. Fin pålle!! Gårdagens jobb gjorde susen! Härligt!

Hem och ut med vovvarna innan det blev dax för de övriga sysslorna, klippa barnen, elda och ta hand om de andra små liven. Nu är det snart middag och sedan skulle tydligen barnen rida med mig när jag gick med vovvarna.


Hoppas ni också haft en trevlig Valborg!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards