Stallrosen

Alla inlägg under maj 2012

Av Kerstin - 23 maj 2012 20:13

Tja man kan ju hoppas i alla fall, köpte mig en triss lott i morse, så nu kan man ju alltid hoppas att man är miljonär. Idag har barnen och jag varit och kollat på 2 olika boenden, båda har sin charm. Inte bra att ta sådana här beslut i all hast, så det gäller att tänka till en gång extra nu. Så jag tänker, som tur är så har jag en god vän att bolla idéer med och hon har goda kunskaper om både det ena och det andra. Men så dök det upp en hel knasig idé upp i morse precis när jag skulle lägga mig och sova, hur lätt gick det då?!   Inte alls  då... Men tills slut så, men den första tanken som ploppade upp när jag vaknade var densamma. Så jag luskade lite och efter ett trevligt telefonsamtal så bokade vi in en "date".    Så fram tills dess så ska jag fundera, räkna och packa lite...

Annars så har dagen mest rullat på som vanligt, hundar, hästar, röjt lite, plockat lite osv... Som sagt, en helt vanlig dag.

Tittar ut i hagen med jämna mellan rum och blir varm i hjärtat när jag ser mina 4-benta. Hundarna busar och man drar på smilbanden lite åt dem. Barnen är fulla av kärlek och klokheter, bara att lyssna och lära.  

   

Närhet..


Sol idag och nog var det lite värme i luften, trots att grannen kom förbi och sa att det inte alls var så varmt som jag sa. Ha ha! I vilket fall som helst så gillas det att solen skiner.

Hero och de andra fick vila idag, hade ju som sagt andra saker i huvudet idag som kändes viktigare. Men i morgon är en ny dag, full av nya möjligheter!!

Ha en toppen kväll!!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 22 maj 2012 14:08

Hegrizero, som till vardags kallas Zero. Det namnet har inte legat rätt när jag säger det. Min vän Anna Karström sa samma sak, "Han är ingen nolla." och så är det ju... Han är ju min dröm, min sagohäst, min stöttepelare och hjälte... Så kom det bara, "HERO", så klart sa Anna K och så rätt det kändes. Så från att ha varit en "Zero" så blev han en "Hero".    Kanske lite barnsligt att fundera på namn till en häst, men känns det inte rätt så....

Idag hade dock min Hero ingen bra dag. Han kändes stel, snubblig och lite allmänt förvirrad faktiskt.   Vem vet, det kanske rör sig lika mycket i hans huvud som i mitt så jag är inte den som klandrar honom. Som sällskap i skogen idag så tog vi med Dexter. Trodde inte Hero skulle reagera något nämnvärt på det, eftersom det gick så bra med Sullivan. Men det här var en mental träning för honom OCH Dexter. Dexter har ju blivit till tuffsad av Zabina, så han var lite orolig i början, men det gick allt bättre, men han höll avstånd och hade kolla på vart Hero gick. Det är ju bra, tror inte Hero sparkat honom om han sprungit in i honom, men han har ju skor på fötterna så skulle han bara råka trampa på Dexter så blir det ju betydligt större skador än Zabinas tillrättavisningar. Men som sagt bra träning för Hero att kunna slappna av trots att Dexter rörde sig bakom, på sidan och det värsta av allt enligt Hero, så gick han FÖRE!! Hu så läskigt, tänk om jag inte hinner med, tänkte Hero och försökte skynda ikapp...

     

 

Och ibland var Dexter bara borta!!!

Hemma igen så ropade jag in killarna, de är ju så härliga!!

   

Kommer så fint på led!

Sonen fick stanna hemma från skolan idag, då förkylningen tagit på hans krafter, men i morgon får han allt pallra sig dit. Hade jag skickat honom i dag så känns det som om det var risk att förkylningen tagit om, han såg mer död ut än levande i morse. Men allt eftersom så piggar han på sig, orkade till och med äta lite lunch och sedan plockade han ut urtidsdjuret så den fick njuta av solens varma strålar en stund. Men först lite mat i badbaljan. Räkor, MUMS!!

       

 

Titt ut!! Han är ju lite söt, håll med om det!


Vill passa på att tacka för alla era fina ord i mitt förra inlägg! De värmer ska ni veta.

Nu vandrar vi iväg mot nya äventyr, Sköldiz, jag och barnen!


Ha det gott!

Kerstin 

Av Kerstin - 21 maj 2012 07:31

Jag vet inte riktigt hur personlig man ska vara på en blogg. Men de flesta som klickar in här känner jag ju nästan, ett flertal av er har jag haft telefonkontakt med eller annan närmare kontakt än bara bloggandet och dess kommentarer. Så därför blottar jag lite mer av mitt privatliv för er. Kommer ändå antagligen ändå att speglas på ett eller annat sätt i mitt skrivande. Jag kommer dock inte att svara på några frågor, det ni läser är det ni får.

Jag trodde i min enfald att efter att ha gått igenom 2011 med massor av tårar och förtvivlan så skulle det vända när hösten bjöd på glädje och ev planer på att hela familjen skulle bryta upp och flytta till nytt boende, nya jobb mm. Nu blev det inte så av olika orsaker. Så kom våren 2012 efter en vinter som så här i efterhand inte var lika illa som de 2 innan, man överlevde. Små glimtar av lycka flimrar förbi när det gäller jobb fronten, guldpojken kommer in i mitt liv och allt känns plötsligt komplett. Jag är den lyckligaste människan på hela jorden, en underbar familj, som jag älskar över allt annat, vi bor så fint, och jag har fantastiska vänner runt mig samt ett underbart gäng pållar i stallet. Så kommer slaget under bältet, kanske anade jag något, men ville inte se, men smällen kom när sambon sedan ca 15 år tillbaka säger att han tänker flytta. Så nu står jag här, i ett för stort hus, med sommarjobb upp över öronen, förvirrade barn och känner att jag bara vill bryta ihop. Men sådan är ju inte jag, även om jag ibland tror att det kan vara bättre, att få deppa ihop ordentligt och sedan resa sig stark, istället för att gå omkring och trycka ner bördan i den redan överfyllda ryggsäcken. Men som den jag är så drar jag igång karusellen för att allt ska fungera istället. Mäklaren kommer hit, 2 av hästarna är redan sålda och i dag åker barnen och jag för att titta på ett annat boende. På hästfronten så VILL och ska jag KÄMPA för att kunna behålla de gula, Prins och Walle. Men det är sådant som framtiden får utvisa hur det blir.

Jag kommer att gå stark ur det här, en erfarenhet rikare och lyckan kommer....

Ha en bra dag mina vänner!

Kram

Kerstin

Av Kerstin - 20 maj 2012 06:59

.. Så fick vi ett gäng skifferstenar av mina föräldrar som vi/jag skulle göra en gpng från tvättstugan till stallet så inte man trampade sönder gräsmattan under den blöta tiden på året. Men tydligen så ska det grävas ur, det ska på någon duk och sand mm. Allt detta jobb gjorde att stenarna har fått ligga på hög... Men så sa en klok vän till mig att "Det är jätte sällan gräset växer upp och igenom stenarna, händer nästan aldrig..."   (ironi..). Och vet ni vad, hon har ju så rätt!!! Så gissa vad???!!!

     

Så det enda jag ska göra nu när jag lagt ut de flesta stenarna, är att fylla upp med sand under så de blir jämnt och sedan ev fylla på med lite jord runt dem så gräsnivån hamnar i höjd med stenarna. Iof så kommer de att sjunka ner, men fram tills dess är det ju synd att gå och slå tårna i dem...  

Så när jag väl gör som jag tänkt redan från början så var det ju inte så jobbigt...

Annars rullade dagen på som vanligt, var ute i skogen med hundarna 2 svängar.

   

Skönt att rensa tankarna.. Kanske inte så skönt för familjen eftersom jag under kvällspromenaden beslutade mig för att sluta laga mat till familjen. Alltid minst en varje dag som klagar på maten så... Om en person dagligen för höra hur dålig den är så får man väl ändå se det som positivt att denne ändå försökt så gott som dagligen i 10 års tid... Men nu är det slut på det.

Bytte gardiner, drog av det värsta på insidan fönstren, röjde lite i tvättstugan, krattade och körde undan en massa gammalt hö, tvättade osv... En helt vanlige sketen lördag...

 

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 19 maj 2012 17:03

.. har guld i mun.. Om inte annat 2 guldgula pållar!

 

Hej kompis..

Sadlade på Zero och kom på den lysande idén att jag kunde ju ta med mig en till pålle, var ju därför jag köpte mig en valack. Sagt och gjort, liten söt gul Sullivan fick äran att följa med.

 

Efter diverse hälsnings fraser, som gick väldigt lugnt till..

 

Så gav vi oss iväg..

En STOR eloge till Zero, som stod ut med Sullivan under hela turen, bara en gång, ca 100 m hemifrån lättade han lite på rumpan åt huliganen där bak!! För Sullivan var verkligen en riktig huligan!! Han gick och små nöp Zero i låret, drog han i svansen och när vi travade så såg han att schabraket rörde sig mot Zeros ljumske så då var han och nafsade i den. Han trasslade in ledrepet under svansen på Zero, under benet på mig, stannade rätt som det var, eftersom han såg något som var mer intressant än att gå med oss. Men i det stora hela så flöt det på riktigt bra, det var ju trots allt första gången för oss alla 3!

Ha en toppen kväll!

Kerstin

Av Kerstin - 19 maj 2012 07:50

Djur fascinerar mig, oavsett vad det är för djur egentligen. Jag gillar inte alla djur, får rysningar av många och slår gladeligen ihjäl både mygg och flugor, men när man läser om dem och deras sätt att leva, överleva så blir man ju ändå lite fascinerad.


Urtidsdjuret sköldpaddan...

 

Men det här är verkligen ett fascinerande djurslag tycker jag.

Jag har inte direkt haft någon längtan efter att ha en sköldpadda, men när sonen sa för 5 år sedan att han ville ha en så ställde jag mig inte direkt i försvarsställning, men av olika anledningar så tog det många år innan han så äntligen fick en.

Vi tog över en sköldpadda ifrån en arbetskamrat till mig, så vår sköldis är väl ca 4 år, inne på det 5:e. Han är nog så pass tam som det går att få en sköldpadda, kryper inte in i skalet om han känner igen personen och vi som hanterar honom får "klia" honom under hakan. Han är med när ungarna leker, inte så han leker med dem, men han springer (ja, han springer verkligen) omkring och river omkull allt i sin väg, en riktig bulldozer. Till sommaren ska han få en egen hage på gräsmattan, där han får vara några timmar på dagen. Vi blir ju utan båda kanin och marsvin nu så det finns kompostgaller att bygga en STOR hage åt honom, så han lär nog trivas.

Tjenixen, Scooby Doo..


Och du Nina, klart Minou ska ha en egen Sköldiz (finns ju massor som ständigt söker nya hem, folk glömmer hur gamla de blir    !!).  


Kram 

Kerstin

Av Kerstin - 18 maj 2012 20:43

Gick ju inte att sova den här morgonen, så jag pallrade mig upp och efter lite fika så bestämde vi att vi skulle pyssla lite med de små. Medan jag mockade så borstade ungarn av småkillarna. Tog fram targeten och klickade lite med dem först, Curre vara först ut.

         

10 m bort står en brunstig Zabina och ändå väljer en lös Curre att stanna hos mig.  

             

Sedan ville ungarna rida lite barbacka.

 

Finaste Curre!

 

Tränar på att buga..

Nästa ponny ut var Walle!

 

Han fick pröva halsring idag, funkade bra även det. Fin och lyhörd ponny!

 

   

Så fin i mörkblått..

Och så har vi sötaste Sullivan!

 

Target träning, dock tycker Sullivan att jag är konstig som gömmer undan den bakom ryggen, så han tar helt enkelt ett steg bakåt och...

 

... ha ha!! Och så fram med nosen för en godis..

Sedan "klickade" jag upp dottern på ryggen på honom. Strongt gjort av Sullivan att bara stå helt oberört när han fick en liten tjej på ryggen, med tanke på att han fortfarande kan reagera på hastiga saker. Måste än en gång "hylla" belöningsbaserad träning. På mina pållar har resultaten kommit grymt fort.

Och så en bild på kärleksparet...

 

 

Och så måste ju Sköldiz få visa upp sitt ny hem. Han gick från 80 liter till 220 liter !!

 

Kondensen har lagt sig och nu ska vi skaffa en bakgrund och en till liggsten.


Ha en bra kväll!

önskar en mycket nöjd ponnyägare.

Kerstin

Av Kerstin - 16 maj 2012 21:54

Eller kravlöst.. Fick en kommentar en gång av en en vän om att jag alltid var så nöjd med mina ponnyer, de var alltid så duktiga. Och det är de, så gott som alltid. Men när jag tar ut en ponny på jobb, så har jag inga förväntningar, inga förhoppningar om hur dagens pass ska gå, jag tar ut dem och blir lika glad varje gång. Men det betyder ju inte att jag inte ställer krav på dem när jag väl hanterar dem, men jag utgår alltid från noll. När jag själv ska rida "min" häst, så har jag sky höga krav. Jag vet vad jag en gång kunnat, jag vet vad jag kan, jag vet vad jag vill och jag ställer helt andra krav på både mig och hästen ( ni behöver inte tolka in Zero, eftersom det gäller vilken häst som helst jag sätter mig på, som är min). Rider jag någon annans häst så är det kravlöst.. Visst fungerar man konstigt?!  

För att knyta an till dagens ridpass så gick det absolut inte dåligt, jag fick betalt för det jobb jag lade ner i går. Idag började han med att skritta och gå den väg jag ville gå, inte hitta på egna vägar. Traven var sådär... Dock inte alls lika mkt passage och piaff undanflykter idag. Allt eftersom så kom traven och formen blev allt längre och lägre, vi kunde till och med ändra väg utan att ändra form!!   

För hög och kort i formen och en matte som jag vet inte vad hon håller på med...     

Gick i alla fall så pass att jag lade in några galoppfattningar mot slutet, bara fattningar, galopp är inte att tänka på ännu.  

Finns som sagt massor att jobba på..  

Nu är jag verkligen inte ute efter att fiska beröm på något sätt, det här är hur JAG känner det. Jag vet att allt blir bättre, vi måste båda bygga upp oss, bli starka  och han behöver verkligen en Anna som känner igenom honom. Trots allt så kom han till Sverige i november efter en lång resa från varma Spanien, vinter, kallt, halt, ovan vid broddar, flytt upp hit, flytt igen, ny hage, nya kompisar... Jag kan lova att jag inte varit på topp efter det halvåret!! Han kan, han vill, han försöker. Jag kan, jag vill, jag försöker, nu ska vi bara hitta en gemensam väg att vandra på. Det är inget jag oroar mig för, men jag blir frustrerad, eftersom jag VILL för mycket redan. Måste stanna upp, andas, rensa hjärna och bara vara med honom. Vi kan inte varandra, men vi kommer att kunna och vi har tiden på vår sida.

   Kram på er!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards