stallrosen

Alla inlägg under april 2012

Av Kerstin - 7 april 2012 07:55

Nyss satt mig vid frukostbordet. Ser ut att bli en fin dag idag. Jag jobbar några timmar mitt över dagen, men jag hinner ju njuta både före och efter.

Ska putsa lite på Secret i kväll, hon åker ju till veckan. Känns skönt. Vet att hon kommer att få det så himla bra så. Grannen red förbi med sin nya häst i går och snacka om att man blir ridsugen!! Åhhhh, vill ha häst NU!!!

Ledig dag i morgon, kanske man hinner putsa lite fönster... Eller inte, beror på vad vi ska hitta på och vad det blir för väder förstås. Alltid så mycket som ska göras på våren.... Det är ju nu man ska vara ledig, inte i mars, den månad som de gav mig ledigt, ofrivilligt... Nåja...

Nej nu ska jag läsa i kapp mig lite.

Ha en glad påsk

Kerstin


ANNONS
Av Kerstin - 6 april 2012 07:55

Igår var det ridning på schemat, men dottern fastnade hos en kompis så sonen och jag bestämde att idag skulle han minsann rida Curre.

 

Sagt och gjort... Sadlade på och tog ner honom för att låta honom få  jobba av sig på lina ett tag först, det var någon vecka sedan någon satt på honom nu och jag har bara tömkört eller varit ute och gått med honom så det är lika bra att kolla läget först. Vilket var en lysande idé av mig. Barmark i hagen och en kille som verkligen hade ENERGI!!! Tjohoo!! Men jag måste verkligen ge honom cred för att han trots allt bus och energi han har i sig så lyssnar han klockrent på mig, nästan hela tiden iaf... Det roliga med honom är att han verkligen använder sin energi till att jobba. Visst kommer det några bocksprång, men de är nog mest för sadeln. Jag har haft lite ångest över att han inte riktigt fått det jobb sista tiden som jag velat, men sist jag jobbade honom riktigt på töm så var han grymt duktig och som han rörde sig idag och i den stadiga formen så visade det sig vara rätt att han har fått vila någon vecka nu. Poletten har verkligen trillat ner och han är FIN!! Galopp på lina och töm har varit vår svaghet, vill inte gärna jaga igång honom och han har (säkert pga underlaget i vinter) inte gärna galopperat. Men så kom jag på att vi har en liten kulle i hagen, han fick klättra upp på den och på nervägen så tar de gärna en galoppsrång precis innan de kommer ner på fast mark.

 

Precis vad som hände här med! Så då var det bara att berömma och efter 2 ggr så behövde jag bara styra honom mot kullen och säga galopp så fattade han galoppen så fint! Ibland är jag verkligen så smart!!    Vi avslutade med att gå upp och ner, vill ju inte att han ska bli stollig av små kullar och backar ute i skogen med små ryttare på ryggen...

    

Har sagt det förr och säger det igen, han är fantastisk denna lilla kille!!

Inne i stallet igen så stod han lös på gången när jag gjorde i ordning honom, stalldörren som är mitt framför näsan på honom är dom vanligt öppen... Och då är Curre den av dem som är mest hingstig, fast väldigt lätt att ha att göra med, så väluppfostrad. Som han har betett sig de gånger vi varit till ridhus eller i andra stall och som han är när man hanterar honom, så tror jag inte det kommer att bli några problem att ha honom som en liten tävlingsponny, om det nu är det som är hans framtid.

Sedan var det Sullivans tur. Skötte sig utmärkt även han. Dock har jag ju helt glömt av att köpa boots till honom, så det blev ett kort pass, vi körde lite övergångar och så fick även han klättra lite upp för kullen. Sedan jobbade jag honom lite mer "för hand", han vill ju gärna bli lite hög och kort i nacken/halsen, men efter lite vägvisning så började han hitta rätt.

Och lilla fröken Z... Uj uj vad hon njuter av våren.. Hon är så pigg, så pigg så hon vet inte vart hon ska ta vägen. Hon piper och busar och när jag till slut kortade upp tömmen och gick bredvid henne för att komma åt henne bättre så var det lite tramp och tendenser till lite andra saker ur de högre skolorna.   Man kan inte annat än älska den där lilla damen. Ska bli så roligt att få hjälp med henne här under våren och se om vi kan få till just det. 

Nej, nu har jag lite att göra innan jobbet kallar!

Ha en underbar Påsk helg!!

Kram

Kerstin

ANNONS
Av Kerstin - 5 april 2012 13:05

Har ingen påsk bild att bjuda på, ännu iaf...

Kvasten är trimmad och klar inför färden till Blåkulla i em, hoppas vi ses där. För visst är ni väl några som ska med!?  

Ha det så bra och håll i hucklet, för i år har jag extra turbo på min kvast!!

See ya!!

Kerstin

Av Kerstin - 4 april 2012 22:08

Vaknade i tid idag och efter lite hemma fix så for vi för att kolla på hoppträningen... Som tydligen var inställd eller nåt.. Trist!

Hemma igen så fick jag värsta rycket och röjde ut ALLT skräp från foder gången!! Helt sjukt vad mkt det samlas på en vinter.. Och så fort det går när man har lite energi, fint blev det också. Får väl bli sadelkammaren i morgon då eller något av rummen inna kanske...   

Har ju annons ute på min dressyrsadel, fick ett svar direkt. Jodå hon skulle ha sadeln, skulle sätta in pengar direkt. Efter nästan 3 veckor (väntade ut barnbidrag och lön i fall det var där problemet satt), skickade ett sms och sa att jag inte ville hålla på sadeln längre. Ohh, men hon ville ju så gärna ha den.. Skulle sätta över pengar direk.. Tror ni jag fått några?? Less man blir.. Nåväl, sadeln lämnar inte staden förrän pengarna finns på kontot iaf..

Angelica, tack för erbjudandet, men efter lite förfrågningar så har jag förstått att den kommer att bli för smal för honom.

Nu ska jag kolla igenom alla kort som dottern knäppte på vovvarna idag, hi hi. Blev några roliga sa hon, som jag kunde lägga ut på fejjan så mina vänner fick något att skratta åt.   Omtänksam dotter!

Vad har ni gjort idag då?

Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 3 april 2012 15:38

Äh.. här har man försökt kommenterar på flera av er som har blogg.se och så funkar det inte!! Error står det bara.    Jätte långa kommentarer......... Ja ja, får väl göra ett nytt försök i natt....

Annars har jag haft en kass sovdag, men har bara en natt kvar så jag överlever. Imorgon ska vi åka och kolla på ponnyhoppträning, min kompis dotter var tyvärr inte med i morgon, men barnen vill åka ändå... Ett krav är dock att vi tar den "nya" bilen Och att vi stannar på "Donken" först och köper lite mat... ha ha! Undrar om intresset verkligen ligger på "rätt" sak...   

Dottern ville rida idag, men varken tiden eller orken fanns hos mig idag. Nu för tiden mår kroppen och huvudet hel kasst om jag inte sover. Slut på extra bränslet... Men istället så tog de vovvarna på en promenad och jag fixade stallet, älskar mina barn.   I morgon ska bägge barnen rida istället.

Någon som har tips på en sadel med svängd bom? Walle är ju sänkt i ryggen så han behöver en sadel som är ordentligt svängd. Hoppas verkligen han växer till sig, annars får han det jobbigt.

Zabina är ju helt rak i ryggen, hade ju hoppas att kunna ha samma sadel på dem... Tji fick jag! Kommer att sluta med att varje ponny har sin sadel, helt sjukt, hur lyckas man med det!? Sullivan är kort och bred, men ganska rak i ryggen, så han och Z kanske kommer att kunna ha samma sadel. Curre är ju så mycket smäckrare än de andra 2 så... Och Walle som sagt är ju svängd... Önskar jag kunde hitta en likadan sadel som Prins har, fast en 15-15,5" och ett snäpp vidare (till Z), eller iaf samma vidd.

Kram på er!

Kerstin

Av Kerstin - 2 april 2012 22:15

Blev en hästdag idag.. Försten ut var Sullivan som fick följa med mig när jag gick med hundarna i morse. Trodde han skulle skrika efter de andra, men inte ett ljud förrän vi var nästan hemma igen. 

Hej, vem är du?? Ska du också med??

Sullivan ju lite problem med att backa ut ur transporten, han är ganska ovillig till att backa över huvudtaget om jag tänker efter. Så under vår promenad så gjorde vi regelbundna stopp och back ett steg till att börja med och det slutade med att han både kunde backa upp och ner för en kort brant backe i skogen!!

   

Vackra guldpojken min!!  

Vi tränade även lite sidförande och framåtdrivande, samt att han fick gå på en stor volt där det fanns plats för det. Naturen är ju så inbjudande och just naturlig för dem. Nästa gång ska vi gå lite mer off road, kliva över stock och sten.    

Läskigt underlag...

Efter Sullivan och hundarna kommit hem blev det lite stallfix och mys och fix med Curre och Walle. Lunch och hämta son på skolan, mellis och sedan var det dags för Zabina och Walle egentligen, men eftersom jag lånat ut Walles sadel och det är lite vanskligt för sonen att rida barbacka på honom redan så fick Prins ställa upp. Barnen är införstådd med att han ska bli en glad pensionär och tycker det känns ok, bara de får fortsätta "leka" med honom från backen och det får de ju. Pyssel och sådant blir man aldrig less på.

 

Finaste killarna tränar lite..

 

Och så sötaste tjejerna...

Sullivan verkade lätt intresserad av en viss tös idag...

Hon är dock inte det minsta intresserad.. Än..

"Tro om man kan nå om jag sträcker ut tungan allt jag kan...."  

Och Dexter då...

Tror han ska ut och snorkla eller något sådant..


Ha det så bra mina vänner!

Önskar

Kerstin 

Av Kerstin - 2 april 2012 08:07

.. Inte vet jag, men jag har bett dem ta reda på när och vem som bokade in mig i lördagsnatt.. Still no answer...

Men inatt och i morgon natt vet jag att jag ska jobba i alla fall. Några tråkiga minusgrader här och snön ligger kvar. Började tok snöa igår em så jag fick gå och ta in pållarna lite kvikt. Vår ädla fina fröken Z hade ju bara ett tunt täcke på sig och de andra var ju utan, blöt och kall snö gillas inte. Först till grinden var den känslige, full pälsade shettisen Prins.. Men där tror jag mest att det vara vetskapen om att det brukar ligga mat inne om matte ropar på alla hästar.   Angående Prins så har ett beslut sakta börjat växa fram, vet inte om det kommer att hållas benhårt, men det här blir nog sista sommaren han kommer att ridas. Han kommer att få följa med som handhäst i fortsättningen, för han behövs säkert som moraliskt stöd för de yngre förmågorna och vi kommer nog att köra honom istället. Inte för att mina barn är för tunga för honom, de väger runt 25kg, så det är inga problem, men jag bara får den känslan av att det räcker nu. Han har gjort sig förtjänt av att ha det gott nu, sista 10-15 åren...   Han kommer ju knappast bara gå i hagen utan som sagt, kommer ju att följa med som handhäst istället och ev köras lite lugnt. För motion och stimulans behöver han (och alla andra ponnyer/hästar). Och eftersom små killarna ska köras in så småningom så kan ju Prins nya uppgift vara att lära barnen att köra! För även här är han ju en klippa.

 

Det bästa vi har!!  

Tycker ni jag tänker tokigt eller klokt eller inte alls??? Prins är körd och riden sedan tidig ålder, han har sprungit på ponnytrav och burit ryttare i hela sitt liv. Han har haft ett bra liv, blivit älskad och omskött på bästa sätt av alla. Men vore det inte på tiden han fick slippa bära någon på sin rygg, bara följa med och ha skoj, han älskar ju att gå som handhäst, het som attan då!!

Ha det gött!!

Kerstin

Av Kerstin - 1 april 2012 13:56

.. Nä vem orkar... Inte jag.

Lite sliten idag, man blir ju det när man inte hinner sova innan nattpassen. Men en natt går ju ok. Nu har vi precis avlutat en em fika, snodde ihop en "Tuppkaka" i all hast. Ska masa mig ut i stallet och hämta lite energi så jag orkar göra middagen sedan. Helst skulle jag bara vilja sitta i soffan hela dagen, men det blir man faktiskt inte piggare av så det är bara att ta tjuren vid hornen och sätta igång..

Ha det så bra och låt er inte luras!

 

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ stallrosen med Blogkeen
Följ stallrosen med Bloglovin'

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se