Stallrosen

Alla inlägg under januari 2012

Av Kerstin - 10 januari 2012 09:17

.. Om något händer mig??? En fråga som ploppar upp lite titt som tätt i mitt huvud. Allra helst nu när jag står med så många hästar. Sambon vet ju inte så mycket om dem, vilka papper som här till vilken häst och så vidare. Det är väl bara att sätta ut en annons sa han, bortskänkes.. Ja, eller hur..    Så efter lite funderande hit och dit så tog jag ett litet snack med en vettig människa och visst ställde denna upp som en mellan hand och ser till att alla får det bra och att det kanske till och med blir någon krona över till familjen när alla pållar fått nya bra hem. Allt är inte klart än, papper ska skrivas och lite så, men jag har i alla fall börjat.

Det är ingen rolig uppgift, men så viktig. Detsamma gäller ju hem och annat, det är viktigt att alla papper är klara, att man ser över sin situation och ser till att de efterlevande kan leva vidare utan att man lämnat en massa jobb och strul efter sig. De har nog annat att tänka på än tex hästarna då.

Det är inte så att jag går omkring och tänker på att jag ska dö, eller något annat, men saker händer faktiskt och det kan gå snabbt. Som jag ser det så är det mitt ansvar att göra detta. Hur många av er har tex skrivit hur ni vill ha det vid er begravning?? Jag har inte gjort det, men det kanske blir nästa steg.

Inte det roligaste inlägget, men kanske det viktigaste..

Ta hand om er!

Kerstin

Av Kerstin - 9 januari 2012 21:58

Är det inte lustigt vilka egenheter våra djur har. Zabina tex vill helst dricka vatten ur en vit hink. Det spelar ingen roll att hon står och tittar på när jag skurar ur hennes svarta vatten hink och sedan fyller upp den till hälften med rent vatten, går in i boxen och hänger upp den, hon bara tittar. Men så fyller jag upp den vita hinken och jag hinner bara in i boxen så ska hon dricka ur den, vilket hon naturligtvis får. Om jag inte låter henne dricka utan bara fyller upp hennes hink så ställer hon sig vid boxdörren och väntar tills jag fyllt upp den vita hinken igen. Om hennes boxdörr är stängd så kan jag lova att hon gör sig hörd!    Idag så var vattnet lite väl varmt, så jag hällde det i hennes svarta hink, men sparade lite till henne. Hon stoppade ner huvudet i hinken, men inte ända ner till vattnet, hon måste ju ha känt att det var varmt. Så då sträckte hon ut läpparna och kände försiktigt efter hur varmt det var, men så litade hon inte riktigt på sina läppar så hon stoppade ut tungan pch nuddade vattenytan lite försiktigt med tungspetsen. Hon insåg att det var lite för varmt för att dricka och drog mycket missnöjt upp huvudet. Tok fia!!

Barnen hade ju studie dag idag så ponnyerna fick en liten tur i skogen. Närmare -10 och lite mulet, men skönt.

 

Blir barbacka ett tag nu på Zabina eftersom jag sålt sadeln.

Fortfarande lite träd som blockerar vägarna, men inget hindrar väl en shettis, eller....

       

Snö på rumpan på Prins och snö i nacken på sonen.. Brrr...

Zabina följde efter och var full i snö även hon när hon kom ut på andra sidan. Dottern klarade sig dock..

 

En härligt tur trots allt.

Prövade Kieffer sadeln på Secret med corrections paden. Vet inte... Känns som om jag sitter i utförsbacke... Hua, inte roligt när man redan har den känslan.. Nu tog jag ut de extra paddarna, ska låta de fram vara kvar och pröva den igen, men jag vill nog ha en sadel med mer djup, som är högre fram. Hon har ju lite lågt ansatt hals samt något överbyggd och lätt i rumpan... Vore ju skönt med ngt som stoppar upp framåt, ha ha!! Prövade även det nya bettet, ett sötmalms bett, det gillades av "Röda faran". Hon har alltid tramsat mot bettet, men inte idag. Var helt lugn i munnen och "sög" på bettet. Härligt!

Ja, det var min dag i korthet. Hur var eran då??

Undrar

Kerstin


Av Kerstin - 8 januari 2012 23:17

Så var det då äntligen gjort.. Lade ut en annons på Blocket i morse, hann bara gå någon timme så var 2 av 4 sålda. Otroligt vilket flyt, samma köpare, prutade inte en krona ens. Härligt!! Så de åker iväg senast tisdag.

Annars var det jobb idag. Ska boka ny tid till Secret med en hästmassör mm. NU ska vi igång!! Prövade sadlarna och Albion ser ut att ligga perfekt, MEN släpper mitt under, lite, lite grann.. Men nog för att det inte ska fungera. Då blir det ju bara tryck fram och bak.. Ska ändå pröva att sitta i den i morgon och se med vitt schabrak hur trycket blir när man sitter där, men det är ju ändå inte optimalt. Kieffern är lite för vid och kommer ner lite nära fram och då släpper den ju bak, men om jag använder en correction pad så fungerar det. Meningen är väl att hon ska bredda sig allt eftersom musklerna sväller...   

Annars så rullar allt på. Älskar mina små ponnyer så jag blir smått lyrisk då jag ser dem. Walle är den som alltid kommer först, gnäggar när han ser mig och älskar att mysa. Problemet med öronen är blott ett minne. Höger bakben kämpar vi på med vissa dagar, andra dagar går det galant. Och de andra är ju bara för mysiga, alla med sina små egenheter. Är så full av kärlek när jag går ifrån stallet så ni kan aldrig ana.  

Så hur har er helg varit då??

Undrar

Kerstin

Ja, alltså det var sadlar jag sålde...   

Av Kerstin - 7 januari 2012 09:14

Har jobbat i parti och minut så bloggandet ligger lite efter på alla sätt och vis... Men å andra sidan så finns ju inte så mkt  att förtälja heller. Vädret är strålande, eller ska bli enligt SMHI i alla fall. Tur man jobbar... Eller... Funderar på att köpa en tolksele så de kan tolka efter Prins. Sedan kan de ju tolka efter Zabina, men först måste de ju börja galoppera på henne. Kanske nästa vinter.

Ledig på måndag, vilket jag verkligen behöver, har blivit lite väl mycket även för mig nu denna vecka.. En sak att jobba länge varje dag, det är inga problem, det är det här med sovandet, hinner inte med det riktigt när det blir jobb på 2 ställen, men jag klagar inte i slutet på månaden så...   

Har nu 2 dressyr sadlar hemma som jag ska pröva i helgen på "röda faran". En Kieffer och en Albion, tror jag det var, vilken kolla va!!?? Lade på Kieffer som hastigast i går och den låg bra, MEN trots att den är så utskuren så är det ev gränsfall för manken... Eller att den blir för låg, hamnar för nära ryggraden, jag ska ta ut henne på gången i morgon och kolla, samt sitta upp.. Annars så är ju Kieffer en av de sadlar som faktiskt brukar passa de flesta hästarna. Prestigen likaså, universal sadlar.. Sedan har ju Kieffer så stora knästöd, vilket jag inte är någon fan av, men å andra sidan så har jag ju en röd fara nu för tiden så det kanske behövs.... En gammal tant som jag kan nog behöva lite hjälp när hon sätter igång..  

Har kommit på att jag blivit lite kär i Walle och han i mig...    Han har verkligen landat nu och det är en helt fantastisk liten häst (ponny), får nog se till att kilona rasar av mig så jag kan rida honom i framtiden. Tror verkligen han kommer passa mig som handen i handsken. Kan man göra dem större tro???

Nej gott folk, bäst att ila. Ikväll och i morgon ska jag ta mig tid att kolla vad ni gjort under veckan och helgen, samt anta Spanarens utmaning till mig.

Ha det så väldans bra!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 5 januari 2012 04:40

Hade en trevlig dag på jobbet, vilket var tur eftersom barnen och jag varit lite "osams" sedan tisdag em. Vi snackade häst och det eviga tjatet om att jag alltid måste fråga dem om ridningen och lite annat. När de frågade varför jag tog ut Walle och Curre så svarade jag att de skulle hanteras så jag kunde sälja dem senare i vår/höst. Gissa om jag blev förvånad när sonen gråtande ber mig tänka om, han gillar ju att rida och ville ha kvar "sina" hästar. Anledningen till att han inte red dem var att han inte riktigt ville rida så stora ponnyer än, vi snackar Walle nu.. Förklarade att det var ok, att jag inte begärde att han skulle rida Walle förrän han var färdigutbiladad, men att det handlade om att visa sitt intresse. Väl inne igen så hade barnen gjort upp ett ridschema.. Det är svårt i den åldern, mycket som drar och naturligtvis så sätter ju allergin sina spår. Fast sista tiden har ingen visat några som helst symptomer, någon liten nysning, men inte mer..

Dottern har ett större intresse och vill mer än sonen, men även här får man dra igång henne vissa perioder. Vi får se vad som händer, så länge de rids några dagar i veckan så kan man ju inte säga så mycket. Eller ja, det ska vara att jag slipper be dem då..

         

Mina snyggingar i hagen! Walle är attnas bildskön. Lätt att få fina bilder på honom, tur Secret gömmer sig bakom de lite rundare ponnyerna.. hi hi! Prins passar på att äta lite när inte Walle polis står där.

Onsdagen och natten till torsdag har bjudit på nederbörd, först någon form av regn, med en aningens snö i, blött blött och ännu blötare! Nu under natten verkar det vara mer snö som kommer. Onsdag morgon hittade jag små killarna kurandes i utestallet/vindskyddet. Härligt att jag vet att det används vid super dåligt väder.

Snart dax för kudden, sedan lite natt jobb igen!

Ha en trevlig trettondags afton!

Önskar Kerstin

Av Kerstin - 3 januari 2012 18:53

Kom ju på att jag inte kommer fram i skogen här ovanför och vill inte ge mig ut på vägen med röda faran än. Så det fick bli lite lek med små killarna istället. Först ut var Walle, lite fundersam varför han skulle in och de andra gå kvar i hagen, men inget trams eller stress. Walle är en VÄLDIGT klok ponny och visar man bara honom vad man vill att han ska göra så gör han det, även om han kan tycka att det är lite läskigt. Men vi tränade lite trånga utrymmen idag, slalom mellan tunnor, gå åt sidan och gå på mattan samt pallen. Kunna stanna när jag ville så han inte bara "rusar" igenom uppgifterna, MYCKET bra!! Som sagt väldigt klok ponny, riktig kul att jobba med. En annan bra egenskap han har, är att han inte springer över en, även om han blir rädd. Han hinner liksom alltid se sig för ändå. Det är ju inte jag van vid direkt...  

             Som avslutning så fick jag peta med "pinnen" (som jag för övrigt inte förstår varför den ska vara så tung, orkar ju knappt hålla den med min högerhand, blir longerpisken i fortsättningen, eller dressyr spöt) på öronen och benen utan problem, han som är SÅ rädd om sina öron.

Sedan var det Curres tur... Säger bara en sak, COOL kille!!

 

   Tittade på pallen som mattan låg på och frustade; "DEN tänker inte jag sätta min hov i närheten av, bara så du vet!" Så såg han att jag klev upp på den och vips så stod han där och kollade sig omkring. Han är guld värd denna kille. De andra hästarna kom i full fart i hagen och sprang runt, men han hade hela tiden fokus på mig och gjorde det jag bad om. Blir bara mer och mer förtjust i den här killen! Kommer att bli svårt att skiljas när den dagen kommer.

Sullivan var lite mer fundersam och gick bara med på att sätta upp 3 av sina 4 hovar på pallen med mattan, man vet ju aldrig, men resten skötte han galant.

 

Men så är han ju min guldgosse också...  


Nej nu ska ungen ha datorn så det är väl bäst jag delar med mig, går ut till mina älskade 4-benta istället.

Ha en bra kväll!

Kerstin

Av Kerstin - 3 januari 2012 10:07

Tro om man ska sadla på röda faran idag... Regnet i går övergick så småningom till blötsnö och idag skiner solen, ca -1 grad och lätt skare på snön. Bara någon cm snö, men tillräckligt för att de inte ska behöva halka omkring. Skönt.

Har äntligen fått igång Spotify på datorn och det är ju toppen, musik som bara rullar på! Gillas! Sedan skulle jag försöka logga in på Stayfriends och kolla på gamla klasskort, men tydligen är inte Kerstin ett giltigt förnamn, så jag kom inte in?!   Så nu har jag väckt barnen också, nästan halv 11!!! 

Ha det så bra så hörs vi lite senare!

Kerstin

Av Kerstin - 2 januari 2012 15:33

... Ett regnställ istället för ett par nya täckbyxor, vilket visade sig vara toppen! För här VRÄKER det ner regn, kommer att bli isgata, vilket inte är så roligt för hästarna. Inatt får alla sova under tak, hu vilket väder. Köpte mig även ett par 3-fingerhandskar, vilket jag aldrig ägt förr, men med de senaste vintrarna i minnet så.. Ligger kvar med prislappen på.. Köpte mig även en snöraka för att få ner snö från taken.. Har inte packat upp den ännu... Både traktorn OCH snöslunga fungerar, det gjorde de inte varken i fjol eller året före... Ingen kan säga att jag inte förberett mig inför denna vinter...    Och se hur det gick... Vet inte om jag är nöjd över regn och is, vart tog lagom vägen.. Lagom med snö vore ju toppen.. Men man får tydligen välja.. Snö på väg i massor säger ryktena..

Sonen och jag tog iaf en promis med hundarna i skogen mitt på dagen, regnade även då, men inte hysteriskt, som nu.

Nä, nu ska vi se vad kylskåpet tänker bjuda på till middag...

Ha en fortsatt bra kväll!

Mvh

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards