Stallrosen

Alla inlägg under januari 2012

Av Kerstin - 26 januari 2012 10:53

Kommer en tjej som ska kolla på Walle nu framöver... Hon behöver en sällskapshäst till sin pålle. Om de gillar varandra så får hon låna hem honom till allt löst sig för henne. Lösdrift i stora hagar med stor ligghall, långritter och mycket markträning, ev till och med inkörning. Låter nästan för bra för att vara sant. Men hon ska även kolla på grannens föl så vi får väl se. Tror Walle skulle må toppen där. Hon är vän med en av mina kollegor och bor bara en bit ifrån mig så det är ju inte så jag släpper honom helt om det skulle bli så. Tror det skulle vara toppen för Walle pojken att få komma ut på långa härliga turer och bli lite världsvan tills barnen ska ta över honom. Men kemin mellan dem är ju det viktigaste. Och Curre borde man väl sätta på transporten och skicka iväg snart...

Framtiden får utvisa hur det blir!

Tillägg, kl. 13.00

Blir inte så, vilken tur, började ju gråta redan när jag hämtade in honom från hagen...

De föll för Sullivan ist...   

Ha det så bra!

Kerstin

Av Kerstin - 26 januari 2012 08:54

Kaffe i nya frukostmuggen!

 

Jag är inte nördig, jag är inte nördig.....

 

Katalogsläpp idag och dessa finns att köpa för 29,-/2 pack!

Kram på er!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 25 januari 2012 08:19

En som halkat in på min blogg har en stora syster till vår Prins!! Halvsyster naturligtvis, samma pappa. Hennes shettistös är hela 31 år!! Otroligt! Hoppas på en bild av henne, vore kul. Kanske är hon lika fin som vår Prins..  

 

  Prins, det bästa vi har!

Annars inget nytt. Lånade hem en dressyr sadel till Secret i går, låg som en smäck på henne, ska se om jag hinner provsitta den idag.. Den ligger en bit över min budget, men vi får se, passar den även mig så kan det ju vara värt det.. Smakar det så kostar det.... Det är en childeric, helt nytt märke för mig. Har nog sett sadlarna, men inte tänkt på vad de heter. Får ett bra pris på den här, men som sagt vi får se...Just nu känns det surt att lägga så mycket pengar på henne, när jag knappt hinner rida pga jobb, men utan jobb inga hästar, eller sadel heller.   Prövade ringa chefen i går om att om möjligt få hoppa in på en rad för någon som är sjuk eller ledig, om så bara för någon vecka, vore så skönt att kunna planera. Som denna vecka hinner ju knappt någon av oss rida. Ungarna skulle ut med Prins och Curre i skogen idag och sedan skulle Zabina ut en sväng. Eftersom de slutar tidigt idag så skulle vi ju hinna med bägge sakerna, men så fick jag jobb och då sprack allt, hinner inte ens pröva sadeln eftersom jag måste handla mat också, vet inte om jag har någon lust med det efter jobbet, då vill man ju bara hem. Och nu ska jag sätta fart så hundarna får sin promenad och stallet blir klart. Fast jag klagar verkligen inte över att jag får jobba, jag är ju en sådan som gillar mina jobb och att jobba. Men man vill ju ha tid för sina intressen också. För att bara jobba, sköta hem och barn.... Nej, det är inte mitt liv...

Ha en toppen dag!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 24 januari 2012 03:18

Hade dagen planerad i hästarnas tecken, men så ringde de från Hööks och visst kunde jag komma in någon timme och jobba. Hem igen, fixade middag, stall mm, damp ner i soffan med en kopp kaffe, telefonen ringer; "Hej, ska inte du jobba??" Nja... kollade snabbt kalendern och tja, kanske var det 2 nätter inbokade.. Det vara bara att svida om och iväg.. Blir galen på mig själv.. Måste hitta min nya kalender...

Har gett bort morgondagens natt, har nog denna vecka, är uppe i 54 timmar så 10 timmar bort är helt ok, 64 är väl mycket. Och ev får jag timmar på onsdag också så då skulle jag ju vara uppe i 70 timmar... Nä, det orkar inte en gammal tant som jag.   

Min bästa Marlene har tagit sig ett "snack" med Tant röd" och hennes första kommentar var; "Men du vet, hon är ju röd."   Märks tydligen på låååång väg.

Har lånat hem en lite Stübben sadel, 15", flatback till Curre, får se om den passar. En ljus brun, kommer att bli så snyggt till hans ljusa träns.

Nej gott folk, jobbet kallar!

Ha det!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 22 januari 2012 21:09


Välförtjänt sovmorgon 2 dagar i rad nu. Känns lite både och med sovmorgon. Skönt för kropp och knopp, men samtidigt blir hela dagen förstörd tycker jag.

Dottern hann i alla fall rida Zabina en sväng. Hon ville egentligen ut i skogen och det hade nog varit det rätta, men eftersom jag fått tillbaka min inflamation i vänsterhöften så klarar jag inte av att plumsa i snön, räcker med det lilla vi har för att det ska göra så in i h....e ont. Ska se om jag får tid till veckan hos läkaren, sist sprutade de cortison in i leden, men nu vet jag att de ju alltid frågar om man prövat med Voltaren först.. Så jag får väl köpa det och köra på en vecka till, man vet ju aldrig, det kan ju funka.

 

Hon har lite att växa i, lilla dottern.. Blir nog toppen det här om ett år eller så.

 

Zabina på väg in ett bus, men dottern lyckades avstyra det idag! Så nu står det 1-1!!  

Om man tittar noga så ser man till och med ett litet leende hos ryttarinnen, hon kände på sig att hon klarade av det idag.

 

Man blir lycklig av att rida på sin lilla ponny!  

Prövade sadeln på Zabina och Walle idag och på Zabina så skrattade jag gott, det fattades några grader på koppjärnet för att den över huvudtaget skulle komma ner på ryggen. Så förhoppningarna att den skulle passa Walle var ju inte så stora, så jag blev faktisk väldigt förvånad när den låg som en smäck på honom!! Helt otroligt!! Så nu har jag iaf 2 ponny sadlar, skulle behöva en 15"-15,5" till Zabina, 14" börjar bli för liten i sätet åt båda barnen.

I kväll när jag tog in pållarna och hade tagit av Secret täcket så ställde hon sig med huvudet mot min mage och bara myste. Sådana gånger kan man ju inte låta bli att gilla henne lite mer och förlåta henne för hennes "bus".   Hon är ju rätt fin ändå....

Hur har er dag varit?

Undrar

Kerstin

Av Kerstin - 21 januari 2012 15:27

... Zabina inte gillar sin svarta vattenhink, så fick hon en knalligt rosa istället. Får se om den duger åt fröken. De hade inga vita, bara svarta, blå och rosa. Curre tyckte den var helskum när han skulle in i boxen idag, för den dagliga borstningen mm. Sullivan, som tidigare varit livrädd för täcket, men som nu står still och lugn när han täckas, trots att jag alltid överdriver med att kasta på honom täcket på alla möjliga och omöjliga sätt. Men så här om dagen när jag slängde på täcket så hamnade delar av den i krubban (han stod och åt), inget mer med det förrän jag skulle dra till det och spännena skramlade, poff sa det och han kastade sig hejdlöst runt, jag hann liksom ana att något skulle ske och tog ett steg bak, men hann inte riktigt dra undan vänster ben, så ni kan ju bara gissa vad som hände.. Jo men visst, hans ben slog naturligtvis till mitt redan sarjade knä (samma som Dexter sprang in i för någon månad sedan). Aj aj... Gick bra, men är fortfarande stel och öm där. Man får väl vara glad att det bara är ett knä som går åt skogen, värre att ha ont och vara begränsad i bägge knäna...

Lusten lyser med sin frånvaro idag. Benen känns som bly, bär nog hela världen på mina axlar samt att jag är totalt kraftlös i höger hand. Orkade inte ens skruva upp korken på saftflaskan åt barnen idag. Blir vila från allt som inte det står MÅSTE på. Tog sparken när jag gick med hundarna, orkade helt enkelt inte gå. Stallet är så gott som klart, de ska bara in i kväll och mat ska läggas i krubborna. Dottern ska på kalas, sambo kommer väl hem idag tror jag, middag till mig och sonen ska fixas. En maskin tvätt ska hängas. Sköldiz har fått nytt vatten, orkade inte spola av gruset, får bli till veckan. Men i morgon....

Ha en toppen kväll!

(Själv ska jag den tillbringa den i soffan, inte för att jag eg. blir piggare av det, men, men...)

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 21 januari 2012 00:08

Fick hem en sadel idag, håll tummarna nu att den passar. Jag köpte den till Walle, men när jag såg den så tror jag faktiskt att den skulle kunna passa även Zabina. vore ju toppen om bägge kunde ha den. Får pröva den i morgon.

Jobbat idag och sambo är borta så ungarna och jag har haft fullt upp, eller i alla fall jag...   

Ha en god natt!

Önskar

Kerstin

Av Kerstin - 19 januari 2012 21:00

Dottern har fått smak på det här med att "träna". Dagens kommentar var; "Om vi skyndar oss så hinner jag rida innan skidskolan."    Det har jag aldrig hört förut!! Söta Zabina fick pröva Prins "tävlings" träns och det satt ju som en smäck på henne. Ponny längd på tyglarna blir lite kort, men det går. Ska se om jag hittar några cob, som vi kan byta till.

 

Sötisar!!

Vintern har tydligen kommit, snöade större delen av natten och mer ska det komma tydligen.

 

Men visst, det blir ju lite mysigt. Julstämning i efterhand.

Möttes av en fin måne när jag kom hem i morse..

 

Naturen är allt bra vacker..

Ha det så bra!

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards