Stallrosen

Direktlänk till inlägg 17 december 2011

Sekter...

Av Kerstin - 17 december 2011 22:00

Är du med i någon sekt??? Kanske inget man går ut med så där, mest troligt är det nog att man inte ens vet att man är med i en.

Hur tänker jag nu då??

I verkliga livet, utan för hästarnas värld ( ja det finns ett liv utanför stalldörrarna också   Vet att det låter helknasigt, men så är det!!), där finns det ju en hel del olika sekter. Bland annat så hade Tv3:s "Sanning & konsekvens" ett reportage om en kvinna på Öland som kunde prata med djur och hade diverse kurser hon fick alla sina "anhängare" att "tro" att de blivit sexuellt utnyttjade av familj, anhöriga och nära vänner, en redan som spädbarn... Hon sysslade med hjärntvättning och mjölkade folk på enorma summor pengar, samt splittrade familjer.

En annan sekt som fascinerat mig är ju Scietologi, skapad av L Ron Hubbard. Han skrev några böcker om lite övernaturliga saker och blev lite arg när de inte blev tagna på allvar, startade en rörelse runt de här böckerna och några år senare så var han multimiljonär och bedrev en sekt. Man får ju betala massor för att få gå med i denna kyrka och ta del av denna "tro".

Om vi då vänder oss tillbaka till hästvärlden, har vi några sekter här då?? Så klart vi har... Monty, Parelli, Bent, och några av de största inom hopp och dressyr världen.

Har ni varit på någon "show" med någon av Monty eller Parelli?? Där sitter massor av anhängare och kanske inte ropar halleluja i kör, men det är lite "WOW" och annat som kommer i kör. Man får höra om hur Monty blev misshandlad som liten och om Parellis son som har ett handikapp, men ändå lyckas med hästarna. Och hur nu detta ändrat deras liv och leverne, tårar och lite halleluja... Och naturligtvis så kostar det massor att vara med på dessa clinics, samt att du naturligtvis lyckas SÅ mycket bättre om du köper deras barbackapad, eller snöre, förlåt, string.. För så mycket mer pengar än om du åker på Biltema och fixar ett eget snöre, förlåt, string... Och ve o fasa om du kommer med en repgrimma från Hööks, den har ju inte rätt tyngd, knutar och färg.. Nej den ska vara måttbeställd från USA.. Om man går och kollar på en kurs i Akademisk ridkonst så får man betala för att stå på läktaren... Jag har ännu aldrig varit på en hopp eller dressyrträning där man måste betala för att titta på... Att vissa hopp/dressyr tränare kan tycka att viss utrustning fungerar bättre och förespråkar den, kan säkert hända. Inget jag har råkat ut för, men finns säkert de som gör det. Men fortfarande så stängs inte folk ute. De som är intresserad är välkommen att sitta på läktaren och titta och ta till sig av den kunskap som förmedlas. Är det en väl meriterad tränare så betalar man mer, vilket inte alltid är berättigat tycker jag, men det beslutet är ju upp till den som rider.

Jag tycker det är så tråkigt att det är så, eftersom jag tycker att den akademiska ridningen/tänket är så bra. Jag tycker Parellis lekar och metoder är sunda och bra för hästen och människan. Men varför måste de här grupperna stänga ute folk?! För det är ju det de gör när dörrarna stängs och man måste betala för att komma in. Hur ska de då kunna sprida sin filosofi till oss "vanliga hästfantaster". Jämför med kyrkan, kyrkan är öppen för alla, medan många av de andra religionerna/sekterna har olika avgifter för att man ska få ta del av deras tro/filosofi... Jag ser vissa likheter... Ni då?!   

Jag föraktar inte det som lärs ut, men varför inte öppna upp och låta folk ta del av det som predikas. Men öppnas dörrarna så sinar deras inkomster, för ju fler vi är som kan sprida något, ju mindre blir vinsten för sektledarna.

Håll med om att mycket stämmer, även om jag kanske dragit det till den yttersta spetsen.

Filosoferar

Kerstin

 
 
Nina

Nina

18 december 2011 03:01

Jag har aldrig tänkt på det viset, men nu när du åskådliggör det hela så tycker jag ju att du har alldeles rätt.
Gud vad tokigt att stänga ute folk från sånt man tycker är rätt! Fast å andra sidan så skulle ju våra "predikanter" inte ha tid att ha en massa kurser och clinics om de inte fick betalt för det, för då skulle ju mesta delen av deras tid gå åt till att arbeta och försörja sig på annat vis.
Återigen, som med det mesta, så har saken två sidor ;)

På tal om olika tillbehör, som ska vara "äkta" vara, så köpte jag mig ett speciellt grimskaft i en westernbutik, ett sånt som man använder ihop med repgrimmor. Det ska ju vara en viss längd, en viss konsistens och en viss tyngd. Det kostade 700 (!!) kr! Och det köpte jag!!! Snacka om idioti :-( Ibland undrar man ju så här efteråt hur man tänkte..... Dessutom har jag ju knappt använt det...

http://stallskogalund.blogg.se

 
Marie

Marie

18 december 2011 09:25

Sv: Jo hon hade ju reservation på infl.i framkotor och eksem men tyvärr blev vi inte upplysta om det. Vi har ju sprutat henne för över 4000 kr och det hjälpte föga. Är så besviken och trött på allt med hästar nu..... Moa är 13 år och har jobbigt med sin mor mm detta behövde hon INTE.

http://stallbrannebo.blogg.se

 
Sara

Sara

18 december 2011 10:45

Menar du att det finns en värld utanför hästvärlden?? ;)
Kram

http://chanellie.bloggplatsen.se

 
Spanaren

Spanaren

18 december 2011 11:24

Förstår inte vad en sekt har med sekter och göra ... spelar roll ... du menar att om någon har en speciell gåva så ska det inte stänga ute folk eller hur?

Vet att ett medium anser att det hon kan ska vara gratis eller så billigt som möjligt så att alla kan till sig dessa kunskaper.

Det är så du också tänker eller hur?

Men vad detta har med sekter ... det förstår jag inte alls ;.)

/kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

Kerstin

18 december 2011 21:54

Hi hi!! Inom hästeriet så finns det olika grenar, vissa grenar "stänger ute" de som inte är villiga att betala för att komma in i gruppen, eller menar att att man måste ha viss utrustning för att saker ska fungera, det tror inte jag på. Och det är det jag menar med "sekter" en stängd grupp.
Finns flera medium eller de som håller på med healing som menar på att gåvan till och med försvinner om man tar betalt.

 
Spanaren

Spanaren

18 december 2011 11:26

Förstår inte vad hästar har med sekter att göra ... ska det stå och ingenting annat ;.)

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

18 december 2011 13:18

Angående Sekter så känns det som om det blir samma inom hästkretsar som i "vanliga" livet..tyvärr...då många människor är väldigt lättpåverkade:(

Det var ju tur att vi "slapp" betala när T var med på Monty;)

Jag tror på att ta "det bästa" från många olika aktörer...tex Monty, Parelli, NH överhuvudtaget, Akademiskt mm. Man tar ut det som funkar bäst för mig och min häst:) Inte enbart från ett ställe;)

Håller helt och fullt mig dig om att "göra eget" inte är så populärt bland många av dessa utövare;) utan det ska köpas specialgjort av dem för mycket, mycket mer pengar/kostnad!! Men ärligt...hur många har råd med det?? Sedan finns det hur många beskrivningar som helst på repgrimmor man kan knyta/göra själv..eller köpa färdiga betydligt billigare på annat håll:D Tur att man har egna valmöjligheter!!

Svar:Jag köpte 40 st broddar på senaste Hööksbeställningen:)Jag tror att det räcker vintern ut;) Hi hi!!

Precis som du säger så funkar T så otroligt bra på bettlöst alternativ:) Så därför "provade" jag med endast sk men det funkade inte...man lär sig av sina misstag som tur är;)

Det blir att prova med både träns och sk framöver:) Det blir nog bra!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Camilla

Camilla

18 december 2011 18:05

Jag är inte med i Parellis Savvyclub pga. att jag tycker det verkar vara lite hysteriskt. Väldigt amerikaniserat där man måste köpa så mycket..
Tror heller inte ett dugg på att man kan lära sig speciellt bra genom att titta på filmer, jag vill ha hjälp i verkligheten, någon som kan se vad just jag och Dacke behöver jobba med.
Inom kampsporten pratar man om McDojo.. I såna så är det som parelli, man köper filmer, skickar in filmer på sig själv och graderar på det sättet. Svart bälte genom en McDojo är ingetg att skryta över..
Är det då nåt att skryta över med level 4 inom Parelli?

Nja.

Men jag tränar Parelli, jag gillar verkligen det och det passar oss utmärkt. Men jag tar hjälp av Rosa, mindre sektlikt och bättre hjälp.

Var med i en kampsportsgren förut som var lite sektlik faktiskt, slutade delsvis pga. det. Pallar inte hierarkiskt uppbyggda organisationer där tränarens ord är lag.

http://parellikusken.blogg.se

 
Marie

Marie

18 december 2011 18:45

Sv: Tack snälla du det vet jag att du hade gjort <3<3
Visst vill man bara sälja av allihop och börja med nån inomhussport då sånt här händer? Jag är dålig på att ta motgångar för barnen :(

http://stallbrannebo.blogg.se

 
Linda

Linda

18 december 2011 19:16

Hur går det med pållarna :)?

http://www.mittangsull.blogg.se

 
Marie

Marie

19 december 2011 09:25

Sv: tack

http://stallbrannebo.blogg.se

 
Anna

Anna

19 december 2011 12:11

Svar:Det gäller att ligga i under helgen...jobbar i princip hela den här veckan och då blir det väldigt lite gjort;)Hi hi!!

Håller med om att hästfolk blir mest skinnad på pengar än bekantskapskrets...som tur är!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

http://www.anaby.bloggplatsen.se

 
Kattis

Kattis

19 december 2011 18:28

Måste bara hålla med i det Du skriver. Mycket pga av egna erfarenheter men även pga av möten med andra hästmänniskor.
Jag har tränat för en hel del olika tränare genom åren, de flesta inom western o kan bara säga att den som gav mig mest var den som va minst känd. Han fick verkligen alla att göra saker med sina hästar som man inte trodde man kunde före. Man växte verkligen o det är ju det jag vill känna iaf, att jag växer med min häst tillsammans.
Många dyra råd har jag fått o många har inte alls hjälpt men mina slantar vill de gärna ha ;)

http://2koftor.blogspot.com

 
malin

malin

21 december 2011 21:20

Vilken fin blogg du har :)

http://www.malinjacobsson.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin - 1 februari 2020 13:44

Ja, som rubriken säger så börjar jag fundera om jag är det och alltid varit det. Kan liksom inte tacka nej till jobb utan att må dåligt, få lite ångest. Samtidigt så får jag lite ångest över att jag inte är hemma med barnen, som visserligen är stora ...

Av Kerstin - 29 januari 2020 12:40


Efter att ha tittat igenom ett antal inlägg från folk som vill bli medryttare så funderar jag allt mer på varför de inte väljer att skaffa egen häst. De har oftast en lång önske (krav) lista på hur hästen ska vara och vad de ska få göra med hästen, v...

Av Kerstin - 18 januari 2020 15:23


Tiden, den tiden. Ibland rusar den iväg och man kan inte förstå var den tog vägen eller hur den kunde å så fort. Ibland går det sakta, så sakta, som om någon limmat fast visaren på klockan. I april 2019 så bestlutades att vi skulle bli med stor häst ...

Av Kerstin - 4 januari 2020 14:05


Jag tillhör den där gruppen med människor som alltid försöker vara snäll, ställa upp för andra, fixa och dona för att allt ska lösas på bästa sätt, inga krav på att andra på något sätt ska betala tillbaka det, bara alla är nöjda så är jag också nöjd ...

Av Kerstin - 3 januari 2020 15:06

Om det var halvtid i förra inlägget så borde det ju vara heltid i detta. Ett år är avslutat oh vi har tagit tre kliv in i nästa decennium. Jag antar att detta år och decennium kommer att innehålla skratt, tårar, frustration och allt annat som de övri...

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards