Stallrosen

Alla inlägg under september 2011

Av Kerstin - 7 september 2011 11:04

Var ju SÅ ridsugen, men tydligen har min ridlust sina gränser... Det dröp av mig och hundarna efter promenaden, var tvungen att byta om innan jag mockade. Vilken blick hundarna gav mig när jag lämnade dem i hundgården!! Matte stod inte högt i kurs då! Men ville inte ta in dem innan jag också gick in. Hästarna står obekymmrat i hagen och äter med täcken på, som tur är, för det regnar både rätt ner och lika ofta på tvären. Fördelen är väl att man kan ta dag och kvällsturen i skogen, knappast några jägare ute idag, he he!!

Hjärnan går på högvarv nu kan jag tala om och jag har knappt sovit i natt. Låg med ett leende på läpparna och pirr i magen. Mycket nu... Mycket kul nu...

Nej, här kan man ju inte sitta, måste sätt lite fart...

Ha det så bra i regn eller sol, för livet är ju underbart i vilket som!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 6 september 2011 22:32

Just nu händer mycket omkring mig. Vissa saker är ofattbara, andra helt ofattbara.... Jag måste verkligen sova på det här. Mycket att ta in för en trött hjärna. Så sjukt härliga saker. Jag kan inte skriva mer, är helt skakis....


Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 6 september 2011 04:29

Detta eviga problem... Men nu har jag i alla fall fått napp på några som ska få lånas hem och prövas. Får se vad det blir. Har egentligen inte råd just nu, men får jag min såld så..

Följande sadlar ska prövas..

Wintec, passier, stübben, ev kiefer. Eg står ingen av dem på min önskelista, men för tillfället så får priset styra val av sadel. Vill ha en dressyrsadel och dessa finns att hitta till ett överkommligt pris.

Vill ha en Caprilli!! Ska se om det finns att låna hem, ingen idé att köpa om de inte passar.

Nu, åter till sadeldjungeln..

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 5 september 2011 22:46

Älgjakten!! Skogarna och allt i dess närområde förvanlas till en djungel, där inga lagar existerar. Bilar parkeras överallt, på gräsmattor, infarten, i hagar, på vägar, i grindhål, ja överallt, utom där man klart och tydligt gett dem tillåtelse att stå.. Ja så har det varit i 10 års ti hemma hos oss. Varje år har vi pratat med jaktlagen men väldigt olika responser. Allt från att de visat förståelse, till att ha blivit utskälld. Om de lär sig till nästa år... Nä, så klart inte.. I fjol fick jag ett riktigt utbrott på den sista av dem som bar ignorerar oss. Hotade nog med både det ena och det andra och efter att vi båda sanst oss så lovade han att ringa när älgjakten närmade sig så jag kunde hålla hästarna borta från den hage de måste gå igenom för att komma upp i skogen. Dett a trodde jag ALDRIG skulle inträffa, men eftersom jag också sagt att jag skulle vägra betala arrende om de inte skötte sig i fortsättningen så gissa vad... I söndags så ringde han mig!! Talade om att det var älgjakt from måndag, berättade vart de skulle parkera, lovade att passera genom hagen för att komma upp i skogen och jag behövde inte hålla hästarna inne, eftersom de var så snälla. Och han FRÅGADE om det var ok att köra över vår gård med 4-hjulingen OM de lyckades skjuta något. Och det är helt ok, eftersom de frågade. Nu slutar ju hjärna delvis att fungera hos jägare så egentligen blev jag inte alls förvånad över att se dem passera ÖVER vår gård gåendes när de skulle upp i skogen, TROTS att jag inte hade någon häst i hagen!!! Suck!!!! Jag tror verkligen inte att de skulle gilla om jag tog hundarna och promenerade över deras gård lite sådär hur som helst... Men nu är det älgjakt, så ALLT är tillåtet, de är ju jägare!!

Förutom det så har dagen varit bra, lite häst, lite barn och lite vanligt bestyr i hemmet. Imorgon är jag ledig, då blir det till att komma ikapp lite. Hundarna ska få sig varsitt bad och lite pälsvård, Secret ska spolas av så inte ET blir lika skitig som förra gången...    Ibland är jag SÅ omtänksam..

Såg på Niklas Strömstedt här om kvällen på TV, alltid gillat honom och jag kan bara hålla med Orup om att den här låten är så bra!   

Lyssna och njut!


Ha en toppen kväll/natt!

Skriver

Kerstin




Av Kerstin - 4 september 2011 23:13

.. Sedan har jag lite saker att stå i. Ta ställningar om vad, hur mm. Jobbigt när vänner lägger fram så härliga idéer!! Då måste man ju ta tag i sitt liv!!   Kanske lika bra det....

Våren.... Nä, tänkte inte berätta riktigt än, gillar ju att ha hemlisar. Mycket kan hända under resans gång, men i det här fallet hoppas jag verkligen att allt går den väg jag/vi vill. Hösten och vintern hoppas jag i alla fall bjuder på mycket träningar, är verkligen träningssugen!!

Kom ju på något idag på jobbet som jag skulle skriva om, men nu är det som bortblåst... Men det var något bra, så mycket kommer jag ihåg.   

ET kommer på onsdag morgon och fixar Secret igen. Ska pröva ett fårskinn med ilägg och kolla om det gör så jag kan behålla sadeln, har faktiskt ingen lust att bli utan sadel just nu. Ska få låna ett i veckan, hoppas... Eller inte.. Kanske lika bra att byta ut sadeln.. Fast hon kommer ju att ändra sig i kroppen så det är ju dumt samtidigt... Velar mycket så här på kvällskvisten..    Skyller på tröttheten.

  






Av Kerstin - 3 september 2011 23:53

Igår hade jag ett trevligt "samtal" med en trevlig person och jag kan bara säga att jag verkligen ser fram emot våren!!

Sedan ser jag naturligtvis fram emot vintern och lite träningar för mig och min röda dam.

  Men än är gräset grönt!

Träningar och uppgifter för ponnyerna också naturligtvis. Jag börjar tycka att det hela ser väldigt trevligt ut just nu!

Ska riva en sommar  hage som har runda plast stolpar, dessa kom jag på att vi nu kan använda som bommar åt ponnyhopparna!! Finurliga jag!! Men inte alla, sätter väl ut ett gäng på Blocket också.

Har nyss haft ett trevligt "samtal" med en stockholms brud också, vill bo granne med henne, vi skulle ha så kul! Måstte nog fundera vart jag vill bo...

Nu fika med natt gänget!

Ha det så bra!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 2 september 2011 21:30

Den 28/3-11, somnade vår vackra Pepzi in.

 

Det är ca 5 månader sedan, tänk vad tiden går och vad mycket som hinner hända.

Vackraste lilla vovven. Livet går konstigt nog vidare, med fortsatt glädje och sorg. Man glömmer inte, men man tänker kanske inte lika ofta på dem allt eftersom tiden går. Vardagen tar sin plats. Men plötsligt så kommer det över en och sorgen griper tag igen.

Vi har haft 5 tuffa och sorgsna månader, som började med Pepzi och förhoppningsvis slutade med katten Zwinto. Men i all sorg och bedrövelse så har vi även haft stora som små saker att glädjas över.

Största glädjen och sorgen är/var lilla söta Sockertoppen Hulda.

R.I.P

Rent krasst så kan man säga att sånt är livet. Livet består av motgångar precis som det består av glädjeämnen. Det gäller att se det som är bra i sorgen, att skapa sig glädje. Jag kan inte förstå, förklara eller försvara allt hemskt som händer ute i världen, eller enstaka människor. Men om man vill att livet ska gå vidare, om man vill le igen så gäller det att man öppnar sina sinnen och vågar ta emot det fina som finns därute. Att man vågar vända upp ansiktet mot solen och njuta av dess strålar, de inte bara värmer, de fyller dig med energi, energi som hjälper till att bearbeta sorgen, energi som får dig att orka ännu en dag, energi som orkar stötta, hjälpa och ge energi till de som behöver.

Jag vet att det finns många fler än vi som genomgår olika tragedier där ute i världen och till alla er ger jag en bamse kram och ber er att sända den vidare, ge styrka till dem som behöver det.

  

Kram på er!!

Från

Kerstin 

Av Kerstin - 2 september 2011 12:58

Undrar hur den här helgen slutar?? Är redan super trött och då har jag hela helgen fullbokad med jobb och grannens hästar. Varje år blir det så här. Och jag som tänkt trimma lite i deras paddock i helgen... Nåja den finns kvar..

Secret har det ju bra i hagen, spurtar runt och har det kul!

  Full rulle!

Bild från förra veckan, nu suns inte revbenen lika mkt.

Nej, bäst att sätta lite fart så man hinner, ska fika med dottern sedan ta mig en tupplur, är ruskigt trött.

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards