Stallrosen

Alla inlägg under juli 2011

Av Kerstin - 16 juli 2011 11:13

Åhh, nu får jag vänta ända tills på måndag innan jag får nästa trevliga mail... Suck..

Men jag hade ett trevligt "chatt samtal" med personen igår, så jag överlever, kanske, är ju så nyfiken jag...

Regnar idag, så klart, jag är ju ledig.. Ska försöka hinna skura ur minst en stor box, kanske bägge. Får se om jag orkar hämta spån...   Sov 10 timmar i natt, tror allt börjar komma ikapp nu.. Har en riktig "grisvecka" nästa vecka (självförvållat så ingen synd om mig), men sedan är jag ledig. En tur i skogen och avspolning av mkt gul Sydney står också på schemat. Hon är en riktig dyngråtta.   

Kanske bästa att sätta lite fart så man ialla fall hinner ut genom dörren innan man ska in och göra middagen...

Skriver

Kerstin


Av Kerstin - 14 juli 2011 20:48

Efter en massa jobb, så for dottern och jag och kollade på en liten kvällstävling i dressyr. Lokal nivå, såg några som jag kände, alltid kul. Saknar tävlandet och tränandet. Bara att konstatera... Men nej, det blir ingen häst för mig än. Sydney är tryggheten själv och kommer att finnas kvar så länge barnen "behöver" lite draghjälp mm i skogen. Min tid kommer kanske igen, eller så har jag haft mitt roliga, vi får se... Jag är ju först och främst mamma.  

Opps, spännande mail!!

Ha det!

Skriver

Kerstin


Av Kerstin - 14 juli 2011 06:03

Ringde ju som sagt på en ponny här om dagen, som jag inte riktigt kände för, kanske berodde det på sorg eller vad vet jag.. Idag var ialla fall ägaren inne på jobbet, lika trevlig i riktiga livet som i telefon. Hon tyckte verkligen vi skulle komma och titta, rida och klappa lite på den. Strax efter kom deras hopptränare in, en super duktig tjej som jag känner sedan läääääääng tillbaka, hon sa att vi skulle få en kanon ponny i den här... Så nu har jag iaf sagt att vi ska dit och kolla. På ett sätt så tror jag verkligen att det kan vara något för oss, men ändå inte. Men att titta kostar inget mer än tid och lite bensin.   De bor ju nära mamma och pappas stuga så man får ju en fika på vägen..   

En lååång natt börjar ta slut och sedan blir det en tupplur hemma innan jag ska iväg igen.

Igår hade duktiga barnen, mockat, fixat med hö åt hästarna, rastat vovvarna och städat lite hemma, visst är de duktiga!!   Sonen hjälpte mig att ta in dem och igår fick jag nog ta tillbaka det jag skrev att Prins ser trött ut, gisses vilken fart han hade, bockade till och med! Bus ponny våran.   

Ha en toppen dag!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 13 juli 2011 09:24

Lite kyligare och friskare i luften idag, skönt! Och så går man på sitt jobb dygn igen då... Eller det blir väl mer än ett dygn, men när jag väl går av i morgon eftermiddag så hämtar jag dotter hos mormor, kanske även sonen och åker iväg för att glo lite på dressyr tävlingar. En liten kvällstävling. Blir trevligt. 

Just nu sitter jag och knåpar ihopen fotobok via nätet.. Vann en gratis och som vanligt så har jag skjutit på det tills absolut sista minuten... Suck... VARFÖR!! Sedan ska jag försöka plocka ut det finaste kortet på dotter och lilla Sockertoppen för att göre en förstoring som hon sedan ska få när hon fyller år. Funderar om jag ska göra en förstoring på Lukas och Prins också, vore väl fint att ha på alla 3. Eller om jag ska be Ceative Lines göra något fint, som hon gjorde på shettisarna och dottern. Vi får se... 

Dottern och jag har kollat in lite i Hööks katalogen och gillar den nya ponny serien i mörkblått med cerisa detaljer. I verkligeheten så är faktiskt schabraket riktigt snyggt, täcket också, resten har vi inte fått in än, men det kommer väl.

När vi var på ponnytävlingarna förra helgen så sålde de ju hästprylar där och dottern valde det här fina Tattini schabraket till lilla Hulda. Som hon nu tyvärr aldrig ens hann prova....

   Så snyggt!!  

Gillar att de hade brodyret på höger sida, då kan man ju själv brodera på vänster, vilket vi kommer att göra i framtiden, när vi vet...

Nej, här har verkligen inte jag tid att sitta, ha en toppen dag.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 12 juli 2011 20:44

Började dagen med att ladda några koppar extra i perkulatorn, solen sken och bad stod på schemat.. Tog vovvarna på en promenad först.. Vi hann inte långt innan det började mullra på ordentligt. På vägen hem sedan så sken himlen uppav en ordentlig blixt och det kom nästan omedelbart en öronbedövande smäll. Eddie fick panik och yrade runt i ett försök att komma undan. Dexter, briard som han är, märkte inte något utan var mest frustrerad att jag hindrade honom från att äta rödklöver i diket.. Briard i ett nötskal..   

Hemma igen så passade jag på att tömma och skura ur Prins box, går ju som tur är fort med en liten shettis box. När det var klart, borstade jag av några schabrak och Huldas flecce täcke inför tvätt. Sedan fick hästarna komma in eftersom det inte ville sluta dundar på ute.

Lite fika inne med kidzen innan vi satte igång och plocka och rensa lite bland papper och annat som gärna har en förmåga att samlas på hög.


Med posten kom.....

 

Min vinst från "Fortis et liber"!!

Var med i en utlottningn på Fejjan!

Efter middagen så sadlades Prins och Sydney för en ridtur i den nu så friska luften. Glömde i alla iver att spreja på myggmedel på oss ryttare... Fasen vad mygg det var!!!!

Alla foton i dag blev lätt felande...   Har tydligen legat av mig... Eller vad tror ni... 

Lite oskarp....  Och snett och vint... Att hon blundade är riktigt, hon ville "bli ett med hästen.."

Sedan skulle hon absolut ha de för stora shortchapsen som hon fick av sin idol Frida.... 

Vi red ganska långt och det blev mycket trav och lite galopp för Prins, med betoning på lite. Han vill inte. Normalt tar han galopp direkt, men nu travar han bara på, inte ens lite fortare och de kom långt efter... Nej, han vill nog bara skritta på lite lagomt och agera sällskap nu. Kanske lufsa ut med vagen. Jag har ju tyckt hela våren att han varit lite "trött". Och varför skulle han inte få vara det. Visserligen är han inte last gammal, men han kanske bara inte orkar hålla samma tempo längre. Vi lyssnar och låter honom bestämma.

Nu ska jag lösa lite mord i Midsomer och ta en kopp java.

Vad gör ni i kväll??

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 12 juli 2011 10:24

Och ett trevligt sådant också!! Mycket trevligt, ett som säger att vi har något att se fram emot. Och om 2 veckor har jag dessutom ledigt en HEL vecka!! Kan ni tänka er!?   Sedan är det bara 2 veckor kvar med dygnet runt jobb. Och det var den sommaren... Så fort det går... Nu hoppas jag verkligen bara att den sommaren som började med oro över en sjuk Prins, byttes av i glädjeyra över att han tillfrisknade och att en Sockertopp klev in i våra hjärtan, som sedan blev till en sorg utan dess like. Ska avslutas med lugn och ro, samt lite mer glädje. Ni kan väl hålla en tumme för oss.  

Nu åskar det här så jag avsluta för nu... Ha en toppen dag alla!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 11 juli 2011 21:27

Att vi har en Prins kvar i vårt liv.

       Han får bära våra barn på sin trygga rygg ett tag till..

Det är så lätt att glömma vad man har när man sörjer, men så är det inte. Vi är glada för varje dag han finns här med oss.

Sydney också naturligtvis.   

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 10 juli 2011 23:36

Träffade en bekant idag på jobbet, som berättade att även en vän till henne hade en häst som fått tarmomvridning och gått bort, bara nu under den senaste tiden. Veterinären berättade ju också om att hon just behandlat en häst med kraftig kolik innan hon kom till mig, för precis en vecka sedan. Prins hade ju kolik, en annan vän till mig fick åka i ilfart ner till Ulltuna med sin häst, där var fallet kraftig diarré. Har även hört om flera kolikfall under senaste tiden. Vi pratade om det idag, vad är det som utlöser allt?? Värmen, gräset, irritationen av flugor eller andra otäcka småkryp, flugmedel, sorkar??? Vad??? För kraftigt bete, för magert bete??? VAD??? Jag blir tokig på allt. De var 3 i samma hage, varför bara en??

Min kollega tipsade om en fin b-ponny som hon trodde var till salu och tyckte att jag bara måste titta på. Så jag ringde nu ikväll, bara för att kolla läget. Men jag tror inte det är vad jag vill ha, men ägaren var trevlig och vi pratade om sjukdomar och hon berättade om en ponny de hade på lån, som fått fång i vintras, en ponny som är i fint hull och jobbas dagligen?! Jag blir snurrig av allt. Hur, vad ska man göra för att hindra allt elände...

Nä, usch, det var ju sådant här jag inte ville min blogg skulle handla om, jag vill skriva om glada barn och busiga ponnyer.

En vecka av en enorm saknad och många ??

     

Skriver

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards