Stallrosen

Alla inlägg under juni 2011

Av Kerstin - 20 juni 2011 16:21

SÅ fort jag tar av hästarna regntäckena så börjar det regna och tvärt om.. Så nu får de vara utan, är rätt varmt faktiskt.

Dottern ville ju ha knoppar idag, sp det vara bara att försöka plocka fram sina gammla "skills".   Nu visade det sig att de har tydligen rostat ihop lite så, jag skrattade gott medan jag höll på. Dottern tyckte de var SÅ FINA!!   Stackarn, hon vet ju inte bättre!! Men det blir väl till att träna nu då. Blev rull på vissa men så tog mitt tålamod slut och jag vek bara ihop de andra.... Så knopparna behöver ni inte klanka ner på!!      


Blev en skrittur mellan regnskurarna.    Vi prövade Prins "tävlingsträns" storlek ponny och det var på tok för stort!!

Så det får bli shettis storlek framöver...

Var in en snabbis på Hökks och såg att det var rea där, kom inte ut med en enda rea sak!!??? Nä, jag är fullt frisk!!!   Kan bero på att jag nyss varit och köpt hundmat till båda vovvarna... Det är ju mindre kul....

Nu ska jag börja med middagen.

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 20 juni 2011 09:01

... i den där barnpoolen, sa sonen då jag förra helgen köpte en "plaskpool" till dem att ha här hemma de dagar då vi inte kan åka och bada. Det behöver nu naturligvis inte sa jag då... Igår ville dottern bada och vi tog fram de, sonen skulle fortfarande INTE sätta sin fot i poolen..... Började fylla upp den med vatten....

Och så passade jag på att få hästarnas boll uppfylld samtidigt. Men jag vet inte om mina hästar kommer att få den...

Barnen hade superkul med den...

Och så började det bli lite vatten i poolen och sonen mumlade något om att han kunde väl iallafall pröva bada lite...    Bollen funkade i vatten med...

Men efter mycket skratt och skrik så konstaterade sonen att efter det här skulle han ALDRIG mer bada i "plaskpoolen".... Den som lever får se hur det blir med det...

 

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 19 juni 2011 21:58

I morse for jag och dottern iväg till klubben där det var dressyrtävlingar. Vi tittade på huvudklassen Prix S:t George, där fanns några som glänste lite mer. En av dem var Sigrid Bergåkra. Ändå var det väl inte riktigt hennes dag idag, men jag tycker verkligen hon har ett föredömligt sätt att rida. Så mjukt och fint. Jag har sett träningar för henne och de gillar jag. Vann gjorde en skimmel hingst.. Den gillade jag också.. Får kolla upp den lite mer, kanske Sydneys tilltänkta...   

Så ikväll har dottern flätat sina barbie hästar, gjort vita schabrak åt dem och haft dressyrtävlingar. Imorgon ska lilla Hulda få knoppar innan ridningen.   De kommer att bli SÅ fina!! Sedan blev dottern överlycklig då hon förstod att man inte behövde vara vuxen för att få tävla dressyr!! Så nu får ni se upp, Dotter och Hulda är på "G"!!  

En önskan är att hon vill ha grå benskydd till Hulda, det blir fint det sa hon, svarta är ok det med..

Så nu sitter man här, peppad och ingen häst...

Skriver

Kerstin 

Av Kerstin - 19 juni 2011 07:56

Hittade de här 2 sötisarna gosandes på golvet igår.

  Zzzzzzzzz!

  Snart lika långa....

Vår "lilla" Dexter som fortfarande tror att han får plats i knä..

Nu ska dotter och jag snart iväg och kolla lite på dressyrtävlingar..

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 juni 2011 16:18

Prövade Prins rosa regntäcke på Hulda i morse och det gick. 105 cm hade väl varit bättre, men det duger ett tag iaf.

  Duger, även om Hulda hellre ville gå direkt ut i hagen och ÄTA!!!

Lite senare på dagen, då det var lite uppehåll så var det dax att kolla in skogen.

   

Skratta du, vi ska ut i rusket, det är säkert!!

En lite otålig Hulda hade svårt att stå still på gräsmattan, vi lägger den otåligheten påunghästkontot, men jobbar lite med det varje dag.

   

   Lila och rosa var dagens färgtema...

  Vill iväg på nya äventyr...

Jag tog med grimmskaftet för säkerhetskull, då hon verkade vara lite väl framåt idag, men inte behövdes det. De fick träna på lite halter och svänga runt träden och sedan skrittade hon på i lagomt tempo.

De kan stanna och kolla in läget!  Sedan gick vi till "klätter backen" för lite styrketräning..    Hulda gillar mat, söt bild trots att hon saknar öron..  

Ska pröva tömköra någon dag framöver och så ska vi se om Frida kan komma ut eller vi åka iväg så hon får röra på sig lite mer.

Nu är det snart middag, ha det så trevligt i kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 juni 2011 08:59

Damerna går ju ute nu eftersom det fattas en box i stallet för tillfället.. Och jag kan ju inte låta de små gå ute...    Klok som jag är så lade jag på dem täcke igår kväll och det behövdes eftersom det började regna lite redan då. Nu ska jag snart gå och ta in dem så de får ligga och vila lite inne, samt att täckena får torka till innan de ska ut igen inför natten.

Annars blir det en lugn dag, tror jag... Ska väl ut med hundar, ponnyer och ungar. Synd inte Hulda var igång mer, annars hade det ju varit perfekt att åka till ridhus idag!

Sitter och bråkar med en ny header, har en så bra idé, varför får jag inte till det!!!   

Mamma och pappa var här igår, de ska åka bort en sväng så jag fick min födelsedagspresent lite tidigare, början till en systemkamera!!  Nu ska här sparas!!


Höres under dagen!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 17 juni 2011 21:38

Dotter hade kompis här idag och efter en hel massa lek så tog de ut Prins på en skritt tur i skogen. Den första sedan han blev sjuk. Oj så smal han blivit!! Trots att jag lade en pad under sadeln och spände högst upp på båda sidorna så gled sadeln. Så det var bara för kompisen att sitta still.. Men stadigoch trygg so han är så gick ju det bra.

  Dottern följde med som ledsagare..

  Dotter verkar lika glad trots att hon inte fick rida sin Prins idag. Prins tog chansen till att äta så fort ledsagaren släppte kollen...

En kort tur i skogen idag och så kanske en i morgon så han kommer igång lite sakta.

Damerna fick på dig täcken nu på kvällen, mörka moln är på väg in och de har lovat regn, tydligen så regnar det redan ute på ön så det är väl på väg in över...

Ha en trevlig kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 17 juni 2011 13:54

Idag blev det en tur mitt på dagen, skrittade åt motsatta håll idag, mer hästar och saker att titta på. Hulda var mer på idag. Skrittade på ordentligt, nyfiken men inte skvättig eller rädd. Bilar kom båder framifrån och bakifrån utan att hon brydde sig det minsta, hästar som kom i full fart i hagen. Vi stannade henne så hon fick titta på dem, inga problem. Tittade nyfiket på dem,  sedan fortsatte hon sin upptäcksfärd utan konstigheter.

  Vad ser hon för intressant??

  Dessa snyggingar förståss...

  Jasså, bara hästar, då går jag väl vidare då..

  Hmm, var det något där, eller ville du bara kolla bromsen??

Tror att det där är hemåt...

Måste be pappa fixa nosgrimman, måset flytta bak remmen som går bakom nacken, den sitter för långt fram på nosgrimman, annars passar tränset perfekt. Ska pröva ponny storlek på henne, detta är ju shettis. Dessa träns är nästan för små för Prins över pannan!! Men sitter perfekt på henne. Senskydden är det XS på, prövade ett par S som jag har, men de var för långa och vida.. 

Blir till att pröva regntäcken ikväll då det ska regna i morgon, har ett rosa/brunt som borde passa.

Usch, fick just fruktansvärda nyheter angående drömhingsten som jag sett ut till Sydney... Gråter med dig!!!   

Orkar inte mer just nu...

Kerstin

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards