Stallrosen

Alla inlägg under april 2011

Av Kerstin - 19 april 2011 09:33

...bakgrunden lite... Gillade den bättre i grönt, men nu ska jag ut med vovvarna så det får vara så här ett tag..

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 19 april 2011 08:40

Och lyste så vackert över vår gård..

  Glömde helt av att exprimentera lite mer med inställningarna på kameran så det blev bara den här bilden som blev någorlunda.. Så knasigt av mig.. Men det var sagoligt ute i går natt när jag var ute sista svängen med hundarna, lite trollskt.

Idag skiner solen från en blå himmel och det är bara lite lättare vindpustar. 

Så här blå är den. ♪ Inte ett moln så långt ögat kan se ♫ !! Underbart!! 


Migränen håller i sig. Fast något har hänt, jag har den under kontroll, vilket betyder att jag inte har mer ont än igår.. Normalt brukar jag vara helt däckad dag 2. Ungarna hemma idag med, snor och sonen har huvudvärk. Annars är de relativt pigga, men det är lite skillnad att göra lite vad man vill under en dag och att sitta i skolan och koncentrera sig. Jag har alltid skickat barnen till skolan oavsett, ibland när jag hade mycket på mitt förra jobb så kunde jag ge dem alvedon så febern gick ner, om de bara hade lite feber. Bara för att jag skulle hinna stöka undan det värsta på jobbet under någon timme på morgonen. Ibland har de fått följa med till jobbet, inlindad i någon filt, sittandes på en stol och vänta på mig. Jag har faktiskt varit mer skadad när det gäller att sköta mitt jobb än vad jag är nu...   Svårt att tro att jag faktiskt HAR sansat mig... Jag försöker verkligen hitta en balans där jag inte tycker att jobben tar all energi ifrån mig, utan att jag får tillbaka ungefär lika mycket som jag ger. Inte det lättaste alla gånger kan jag lova. Men jag har nog egentligen aldrig haft något för att jag försökt fixa och trixa heller... Inte så att man fått något "tack, vad schysst av dig att komma in och fixa det här". Det har de sett som en självklarhet och sedan en irritation när man åker hem... Nog om det, inte älta i det förgångna.

Have a nice day!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 april 2011 23:30

Tog med mig vovvarna när dottern red och nu märks det att Eddie börjar känna sig lite mer hemtam. OCH att han behöver röra på sig mer. Han är ju van vid att springa och busa med sitt gäng med vovvar och nu han han bara en Dexter. När jag släppte lös dem så flippade bägge ut helt. Vi stod bara och skrattade åt dem. Visst ser de härliga ut!

    

   


      

Hemma igen så var de både leriga och väldigt nöjda, somnade gott på köksgolvet.

Jag är lite osäker, men det finns en möjlighet att Dexter svalde en mus idag... För något som såg ut som en svans stack ut ur munnen, men när jag kom fram och skulle bända upp munnen så svalde han innan han öppnade, så jag hann aldrig riktigt se... Ska köpa avmaskning i morgon, för just nu äter han ALLT!! Urk!!

Sov gott!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 april 2011 21:12

Red Sydney på förmiddagen, annars hittar jag bara på en massa andra saker som jag anser vara viktigare. Trotsade migränen och stormen. Fasen vad det blåste. Hade tänkt rida i hagen, den har faktiskt tinat fram!! Trodde jag aldrig att den skulle göra.   Kolla vad liten snöhögen blivit!                 

Nåväl, red en sväng efter vägen. Sydney tyckte de fladdrande presseningarna som grannar lagt över vedhögar mm var lite läskiga, men traskade snällt förbi ändå. Vi kunde till och med trava och hon kunde trots alla läskiga saker koncentrera sig på matte, underbara häst.

Sedan blev det lite mellis och jag var tvungen att åka iväg för att köpa tabletter för migränen. På vägen dit så fick jag ett sms om att mitt paket från Naturhästen kommit, med barbacka paden, resten kommer om några veckor...

Efter middagen så tog lilla tösen sin Prins och följde med mig ut med hundarna. Prins var pigg och glad idag, riktigt taggad faktiskt. Kul!

 

Kanske för att han också tyckte att han var så attans fin idag, men sitt nya fina schabrak i beige och det bruna tränset med hjärtan på.  

     


Och så bjöd ju den fina kvällssolen på lite inspirerande fotografering av det söta ekipaget.

   


  Ha en trevlig kväll!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 18 april 2011 07:48

När man väljer sin hundras så är det viktigt att man tänker igenom sitt beslut noga, att man väljer den ras och hund som har de egenskaperna som man vill ha och klarar av.

Vi valde ju t ex Eddie eftersom han matchar vårt hus så väldigt bra.....


 

Eller hur.....


Annars så tror jag att det blir en STRÅLANDE dag idag, lagom med sol, barnen blev hemma idag, hostar och snorar så det står härliga till, ev lite feber hos sonen. Själv fick jag migrän igår kväll... Skulle inte skrivit något om det igår...

Ha det ljuvligt!

Skriver

Kerstin


 

Av Kerstin - 17 april 2011 12:30

Har beställt saker från "Naturhästen", bla en barbackapad, behöver den egentligen inte då mina hästar är runda och goa över ryggarna, men hatar när det sticker av allt hår denna tid på året, så av den anledningen så tänkte jag pröva en. Sakerna beställdes för snart 2 veckor sedan och trots förskottsbetalning och påstötningar så har inte paketet kommit, de ringde i slutet på veckan och sa att de var på väg, men något kollie nr kunde de tydligen inte lämna... Sedan kommer inte allt i samma paket heller utan innan allt har kommit så har det nästan gått 2 månader... Sa till dem att det var 1:a och sista gången jag beställde ifrån dem. Gillas inte av mig! Gick fortare att beställa hem sadeln från Tyskland, tog knappt 5 dagar.Finns inte sakerna hemma ska det framgå vid beställningen, anser jag. Så det var dagens uppretning, nu ska jag bara vara glad resten av dagen.   

Missnöjd kund!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 17 april 2011 08:37

Lite gråmulet väder till att börja med. En snorig tös och en troligast febrig son. Jag tempar sällan eller aldrig, går på känsla, knasig mamma som jag är. Inte får de alvedon eller något annat febernedsättande heller när de är sjuka. Anser att skiten ska ur kroppen, äter man en massa tabletter så ligger det kvar och de blir sjuk igen. Själv har jag inte heller ätit så mycket tabletter innan min migrän kom, nu knaprar jag i mig ett paket Ipren eller vad det nu kan vara per månad. Fast nu var det, peppar, peppar, väldigt länge sedan jag hade migrän, tror det gått 3 månader nu. Har haft känningar, men det har aldrig brytit ut helt. Så nu försöker jag komma på vad jag gör nu som gjort att den håller dig borta.. Alltid något att fundera på.

Efter jobbet bär det iväg till bästa gudmor (dotterns och Dexters) för lite tårta, hon fyllde år i onsdags, men då körde ju jag dubbelskift, så vi hann inte dit.

En vecka kvar till påsklovet, jag tror jag längtar mer än barnen. Har bara några pass inplanerade i påskhelgen och helgen innan skolstart, men resten av veckan är jag ledig, sambon också, ska bli ljuvligt!! Hoppas jag på vackert väder så jag kan rida och fota i massor!!

Skulle köpa "mitt" nya schabrak med tillhörande lindor igår (är ju 10% på Hööks) och så var "mina" lindor slut!! Ahhhh!! Ja, ja, de kommer in igen så... Får väl börja med schabraket..

Nu ska jag speeda på lite, men jag önskar er alla en underbar dag och undra vad ni ska göra idag?

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 16 april 2011 12:00

   

så mycket tokigt, roligt & klokt. Här är lite jag samlat på mig...


Hannahs mantra 2006

När Hannah var ca 3 år hade hon ett mantra som hon rabblade varje kväll när hon lagt sig.

"Björnarna sover, dinosaurierna är döda och spöken finns inte." Detta upprepade hon tyst för sig själv innan hon till slut somnade.


Lör. 11 juli 2009

Hannah har växtvärk i benet (säger hon). Hon kan inte räta ut benet utan är tvungen att hoppa på ett ben hela tiden.. Klockan börjar närma sig läggdax och jag säger att hon kan ju ta en alvedon mot värken, men då kan man ju bli trött så det är bäst att hon borstar tänder mm innan. Javisst, inga problem. Får sedan en alvedon för barn, som ska smälta på tungan. Ca 30 sekunder efter hon svalt det sista av tabletten så utbrister hon; "Jag blev inte trött!" Nej, säger jag, det kan ta någon minut, men gå upp i sängen du och ligg och läs en stund. Hon tittar på mig och säger glatt (då har det gått ca 1 minut sedan tabletten svaldes); "Nu har jag inte ont i benet heller! Jag kan ju gå och leka istället!" Snacka om snabb verkande tablett!!!!!!!!!


Onsdag 19 augusti 2009

Jag frågar om Hannah ska med ut och rida. "Nej, svarar hon. Det är som med ägg mamma, man kan inte tycka om det jämt. Och just nu äter jag ju inte så mycket ägg." Tja, vad ska man svara!?


Onsdag 9 september 2009

Hannah och jag var ute med Pepzi då hon plötsligt säger; "Jaha, sådant här väder får de i Afrika i morgon. Lite blåsigt och lite sol, ungefär som här, det sa de på min radio". Jag undrar vart allt kommer ifrån??


Måndag 21 september 2009

Jag är dunder förkyld och fryser som bara den, säger till min dotter att jag ska ta en dusch, hon tittar på mig och säger; "Ta en varm dusch då, annars kommer du att frysa ännu mer." Tja, say no more...


Torsdag 29 oktober 2009

Vi sitter och pratar om lovveckan som snart är slut och hur den varit. Den har varit bra tycker barnen och jag. Jag säger lite ironiskt att kvällen då vi fastnade i bilkön var väl ändå höjdpunkten. Då säger sonen på fullaste allvar, "Ja, då fick vi ju lära känna varandra ordentligt." Tycker du det svarar jag förvånat. "Ja, jag vet till exempel vilken blomma du är allergisk mot." Jaha, svarar jag lite förvånat eftersom vi inte pratat blommor över huvudtaget. Men jag är inte allergisk mot något säger jag. "Är du säker? säger sonen, Jag är inte heller allergisk mot något." Säger han och går därifrån..


Fredag 30 oktober 2009

Nyss hemkommen från Halloween festen så berättar sonen att även bästa kompisen varit där. Vad bra, då hade ni väl kul? Säger jag. "Ja, fast vi satt mest vid ett bord och pratade om förr i tiden." svarar min 8 år gamla son.

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Skapa flashcards