Stallrosen

Alla inlägg under april 2011

Av Kerstin - 25 april 2011 08:35

.. I handleden idag! Kände av det redan i går kväll. Tror sambon vred för hårt igår kväll, när han skulle göra fixet. Ahh, hoppas kollegan har laser med idag.. Måste nog linda handen idag, orkar inte hålla upp den riktigt, känns ända upp till armbågen nu.

Ser ut att bli en strålande dag idag med, så skönt att man får vara inne då och vila solbrännan lite...   Har ju bästa sällskapet så det blir finemang!!


Ut och njut nu vänner, inte sitta framför datorn!

Skriver

Kerstin

  


Av Kerstin - 24 april 2011 21:44

Dottern och jag red ut en sväng mitt på dagen, solen sken och det var underbart varmt!!  Våren har kommit till oss på riktigt nu! Tussilago och snöfria vägar.

   

Det enda som gjorde ridturen tråkig var att Sydney var halt.... Kan bero på att hon är nyverkad, eller så är hon halt och då skiter jag nog i allt det här med hästar... Känns det som nu i alla fall.    Blir så trött när det aldrig funkar...

Men som sagt, förutom det så var turen mysig, dotter och Prins körde på som vanligt. Trav, galopp och ett litet hopp!

   

 

Jobbar i morgon, några timmar mitt över dagen, men vi ska ta en skogstur på kvällen, så ser jag ju om hon ömmar eller om hon är riktigt halt. I skogen är det ju mjukt det brukar hon klara.

Sista kvällsturen med vovvarna gick jag och dottern på. Då fick Dexter spåra för första gången. Han förstod inte riktigt 1:a gången men sedan Eddie visat hur man gjorde så fixade han det galant. Så nu ligger de bägge utslagna här på golvet. Nä, man får ta och bli hundmänniska istället...

Fortsatt trevlig helg på er!

Skriver

Kerstin


Av Kerstin - 24 april 2011 08:24

I fredags när jag jobbade så kom vi in på min hand sista minutrarna inna stängning och hon jag jobbade med utbrast, "Men då ska jag visa dig en sak." Nu hann vi inte det då, men igår så högg hon tag i min hand så fort vi fått lite lugnt och började vrida och fixa. Vips så började det sticka i fingrarna och cirkulationen började komma igång! Hon glömde lasern (och chokladtårtan) hemma, men jag ska prova om det här och skenan jag fick hos sjukgymnasten hjälper, annars tar vi lasern sedan. Så nästa gång det blir något fel på mig så går jag till ET direkt istället för läkare/sjukgymnast!!   Sedan kommer vi ju alltid in på min lilla ND. Jag tycker jag har berättat allt 100 gånger för alla jag känner, men så plötsligt utbrister hon, "Men du!!" Och börjar berätta om en liknande händelse. Så helt plötsligt så finns där ett ljus igen... Är inte livet underbart!! Jag har absolut inte tagit ut något i förskott, men naturligtvis så ser man ett litet, litet hopp i alla fall, fel vore det väl annars.

Tänk om....

..detta skulle bli möjligt igen... 

Nu palperade jag henne igår och fick visserligen inte fram någon reaktion, men jag slogs inte ner av det. Min kollega ska få komma ut och kolla vad hon tycker, om det är lite samma symtomer och sedan så beslutar jag om veterinären ska få komma ut eller ej. Han har nämligen en portabel röntgenmaskin och det är samma veterinär som kollade Lukas när han var inne på kliniken för fången och ND var där när hon trampat in en isolator i hoven. Stört gillar honom, han tog Lukas på allvar (och tyckte jag hade fina och väluppfostrade hästar, hrm...). Hovis vill ju att jag tar en plåt på framhoven på Lukas eftersom han tror att den gått tillbaka. Och då kan man ju göra det samtidigt.

Ledig idag och de har lovat vackert väder. Dottern vill rida ut med mig så det blir väl så. Ev åker vi på en kortare dagsutflykt och presenterar havet för Dexter. Vi bor ju med skogen och havet som grannar, det bästa av 2 världar.

Ha en underbar dag!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 23 april 2011 12:00

I början på april i fjol så hängde lilla Lukas liv på en skör tråd. Fången tog om och alla hjälpinsatser intogs, fast jag hade gett upp hoppet denna gång.. Transporten var bokad...

 

Men fram tills dess så var det bara att försöka underlätta för vår lilla kille. Metacam, kyla och vila. Vi fick tips på andra små förändringar vi kunde göra, hans homeopat (japp, Lukas har en egen homeopat) ringde och fixade hit en dunderkur med piller till honom.

 

Det pysslades och fixades runt vår lilla kille och efter några dagar så märktes en skillnad, transporten avbokades, hoppet steg igen... Kanske...

lite drygt 3-4 veckor senare så fick han komma ut igen till sin älskade kompis Prins.

    Lyckan var total hos oss alla!!

 

Idag är han mot alla odds fortfarnande helt ok. Han följer med som handhäst utan problem, men skrittar de honom, kan han markera dagen efter eller när vi kommer hem, därför rids han inte. Kanske skulle han klara det idag, ett år efter, vi får se hur det blir. Våren är en lurig tid med gammalt hö som tinar fram och andra "farliga" saker som dyker upp för en liten fång ponny. Dock är alla införstådda att blir han sjuk i år så kommer inte transporten att avbokas. Efter många års svävande mellan hopp och förtvivlan, så har vi kommit fram till att en liten shettis kropp orkar inte hur mycket som helst. Lukas är igentligen ingen ponny som gillar att bara gå i en hage. Han är så arbetsvillig och smart, han vill verkligen jobba och tänka. Inte så mycket springa omkring med någon på ryggen, utan mera klura ut trick och sådant och det är han BRA på!!

Så nu håller jag tummarna att hans mage ska vara i sådan balans att han klarar denna vår, för vi är inte riktigt redo ännu, vet inte om vi kommer att någonsin bli det heller... För han här våran lilla kramgoa bus shettis!!

Vem kan motstå honom!?    

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 23 april 2011 07:45

Och den kommer jag att tillbringa inne med samma trevliga kollega som igår.


Dottern var så ledsen för att påskharen hade lämnat påskägget på köksbordet i morse istället för att ha gömt det... Det blir ingen påsk utan att ha fått leta ägget... Suck... Så nu ska "påskharen" göra en skattkarta...


Avmaskar Dexter i helgen, en fördel med matglada hundar är ju att det är INGA som helst problem.   Bara slänga ner dem i maten. Funderar på om hundar kan få sorkpest... För som han gräver i dessa bon så ligger han väldigt risigt till ialla fall. Någon som vet?? Får väl googla på det.


Har skrivit på papprena på Eddie, så nu är han våran!!

Ska skicka iväg ett påskpaket idag, jag vet jag är liiite sent ute, men så kan det bli.. Och så skulle jag skicka med några filmer, men kan fasen inte hitta dem, irriterande... Inte bra att städa... Eller om det var tvärt om kanske.   


Nej, nu ska jag sätta lite fart, skönt att ha stallet klar när man kommer hem. Kanske orkar man skritta ut en stund när man kommer hem. Är något bättre i förkylningen och underbart väder är det ju.


Har kommit på att jag skulle behöva en miljon kronor eller kanske 2... Någon som har det till övers??? Jag mailar gärna mitt konto nr...  


Glad Påsk på er!!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 22 april 2011 19:58

Vill INTE vara förkyld!! Hade en trevlig dag på jobbet, trots det, men visst blir det jobbigare. Vädret var ljuvligt idag, men orkar verkligen inget extra, hur gärna jag än vill. Har ev fixat så jag ska få hjälp med mina avdomnade fingrar, vi hann inte riktigt prata klart idag.

Ett trevligt möte idag var Sydneys tilltänkta hingsts ägare kom in en sväng. Vi har aldrig träffats in real life, Men hon var lika trevlig på riktigt som på telefon och mailen!!   Synd man inte hinner prata klart, hon var på väg och vi hade lite att göra just då. Men det var verkligen kul att ses.

Sambon och barnen hade varit hos farmor och farfar med barn och vovvar, deras hund hade skällt och varit på Dexter hela tiden och när sambon tog i honom så bet han honom i armen, så de fick packa ihop och åka för att ta en stelkrampsspruta och plåstra om lite. Så onödigt...

Nu blir det en lugn hemma kväll, men lite tjuvsmakande på påskgodiset och så...

Glad Påsk

på er!

Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 22 april 2011 08:09

Solen skiner från en klarblå himmel och jag skulle faktiskt ljuga om jag skrev annat än att det vore trevligt att vara ledig idag också. Men som tur är så har jag ju ett väldigt trevligt jobb med väldigt trevliga kollegor så det gör inte så mycket att jag får tillbringa dagen inomhus idag. Halsontet håller i sig och snoret börjar lossna från hjärnan (känns verkligen som om det kom därifrån). Är det inte lustigt att man först har migrän de första 3 lediga dagarna och sedan blir förkyld resten av dem?? Nä, ingen idé att vara ledig, inte nyttigt!!   

Dottern ville rida ut med mig på söndag, lustig liten tös, hon planerar hon. Då är vi ledig så det ska väl gå bra. Sedan ska vi utforska trav vägen uppe i skogen, den plogas under vintern så den är framme och borde vara bra, synd bara att vi måste rida på vägen dit, för mycket snö i skogen för att komma dit. Vi har nämligen planerat att rida bort till en människa som bor lite mer inne i byn och ta en fika... Gillar ju att fika!! Hennes tös har ju också ponny så det kan väl vara kul om de får träffas, de "känner" ju till varandra via skolan så det blir nog bra. Men hela vägen dit får bli när Sydney har lite mer kondis.. Och kanske en SADEL!!!!!   Nej då, jag är inte galen, jag lovar....

Glad påsk på er!!
Skriver

Kerstin

Av Kerstin - 21 april 2011 20:24

Blev bara dottern som tog ut sin Prins på en välförtjänt skrittur i skogen, jag har liksom tappas suget med ridningen nu. Blir less på sadelproblemen...

 

Blev en barbacka tur och så var naturligtvis vovvarna med.

   

Full rulle...

 

..på den ena..

 

Stilfull elegans på den andra..


Denna lermule puffade mig i baken ett antal gånge så giss hur fin jag var när jag kom hem!? Ungen uppe på ryggen bara satt och skrattade..

  Ha en riktigt

Glad Påsk!!

Skriver

Kerstin

M fl

Presentation


Livet går i vågor, upp ibland, ner ibland, men även i de brantaste nedförsbackarna så finns det någon liten sak som händer till det positiva. Det är just de sakerna jag ska försöka förmedla, de underbara sakerna som händer runt mig och får mig att må bra.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Länkar

Översätt bloggen

Blogglovin

bloglovin

Ovido - Quiz & Flashcards